Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Veru uz som o tom minule uvazoval. Napr nieco taketo. Hlavne ked ich ma clovek viac. Napr. ja som naposledy potreboval odviest 6 bicyklov z toho 2 ebike, a ak som chcel dat 4 na tazne, tak len ako 3x klasika + 1x ebike. Nevidel som zatial nosic na tazne kde by som odviezol 2x ebike + 2x klasika.
Tym padom 1 ebike musel ist na strechu. Samozrejme bez baterky, mal potom 19 kg, a v limite pre nosic (Upride, 20 kg).
mate niekto skusenost s nosenim 4 bajkov na streche ? Myslim, ze vahovo (4x15kg + nosice) by to malo byt ok, len neviem ci by to bolo ok aj priestorovo (passat kombi)
4 biky na Galaxy streche a ani som riaditká neotáčal.
Akurát to zaťaženie strechy si poriadne spočítaj.
Ja mám max 75kg a je to ltt - 62,5kg, čiže mi ostáva max 1kg nosič + 11.5 kg bike
Hrubý odhad
Môj bike: 14.5
Polovičkin: 15
Syn: 12kg
Dcéra: 16kg
Nosiče: 5kg
mate niekto skusenost s nosenim 4 bajkov na streche ? Myslim, ze vahovo (4x15kg + nosice) by to malo byt ok, len neviem ci by to bolo ok aj priestorovo (passat kombi)
Na Passate 4 biky bez problémov. 2x29" a 2x26". Nebolo treba ani dávať nižšie sedlo ani otáčať riaditká, no každý bike je iný a hlavne riaditká sú teraz čosi širšie.
crymo99 Vozím v pohode 4x bike na streche Golfu, 3x27,5" + 1x26", thule priečniky + thule Proride 598 nosiče, akurát treba otočiť každý druhý nosič dozadu a prehodiť rameno kôli lepšiemu prístupu z každej strany.
zo srandy som pozrel na MB W211, strecha je 100kg a tazne zavisi od vyrobcu, najnizsie hodnoty boli 75kg, inak 84-88kg vacsina, ked som spravne pochopil aj vstavane - vyklopne
Inak aj pri výbere Thule nosiča cez konfigurátor systém vypíše maximálne zaťaženie daného vozidla na ktoré je nosič vyberaný. Ja mám len 50 kg = strešný nosič + 2x nosič biku a 2 ks bikov. ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na take hovado si kup prívesný vozík
Tym padom 1 ebike musel ist na strechu. Samozrejme bez baterky, mal potom 19 kg, a v limite pre nosic (Upride, 20 kg).
https://www.autodachtrager-whispbar.at/sk/p/10712/modula-e-roica-2
Ja som to tiež riešil a nakoniec som nešpekuloval a kúpil som Thule. Je raz tak drahý, ale po zložení je to malé a skladné a ľahko vojde aj do kufra auta (golf). Mne sa podarilo z miestneho obchodu za 535€ https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/nosice-na-auto/nosice-na-tazne/thule-easyfold-xt-933-nosic-bicyklov.html
Akurát to zaťaženie strechy si poriadne spočítaj.
Ja mám max 75kg a je to ltt - 62,5kg, čiže mi ostáva max 1kg nosič + 11.5 kg bike
Hrubý odhad
Môj bike: 14.5
Polovičkin: 15
Syn: 12kg
Dcéra: 16kg
Nosiče: 5kg
Na Passate 4 biky bez problémov. 2x29" a 2x26". Nebolo treba ani dávať nižšie sedlo ani otáčať riaditká, no každý bike je iný a hlavne riaditká sú teraz čosi širšie.
https://www.autorelax.sk/menabo-alcor-4