http://www.bicykle.eu/eshop/prilby/giro ... za-08.html
http://www.giro.com/site/#/product/cycling/road/monza/
http://www.met-helmets.com/home.jsp?idrub=5653
Rozpočet mám tak do 3000-SK
Ďakujem za všetky prípadné rady.
posledný komentár: 22. 3. 2025 o 9:22
Takže vyskúšaj jednu, vyskúšaj druhú.. a ktorá Ti viac sadne, ber. Ani jednou z týchto dvoch by si nemal urobiť chybu..
vaha, dizajn, kvalita...v tej za 900 si jak s hrncom na hlave velka tazka a lacnejsia vyroba...ta za 2500 je prepracovanejsia...je tam vymyslenych viac funkcnych veci...stou sa piplali trosku viac, kedze ju niekto mieni seriozne pouzivat...tie za 900 su pre radovych cyklistov=>znamena vozime sa pri morave a po BA hradzy, kde nasa naj nehoda bude, ked zrazim niekoho kto vybehne na korculach z bufetu s kofolu a tycinkami v ruke
je v tom rozdiel asi ako v mercedesi a skodovke...kto sa chce odviest z A do B ma fabiu...kto ma rad pozitok z jazdy ma mercedes...nic v zlom pre tych co maju fabiu, len som to chcel nazorne vysvetlit
Od prilby chces 1 super dolezitu ulohu a 1 tiez dolezitu.
1. Aby ti ochranila lebku ked padnes. To spravi aj prilba za 900 (ak ma atest a to asi ma).
2. Aby bola pohodlna = Aby nevazila 5 kilo a aby v nej nebolo teplo ako v.
Ak nema vazit 5 kg, tak musia pouzit menej a ine materialy... A s tym menej materialom alebo lahsim materialom musia zabezpecit bezpecnost = vyvoj a vyskum = prachy.
Ak ti v nej nema byt teplo = aerodynamicky tunel, vyvoj a vyskum = prachy. kedysi platilo cim viac otvorov, tym lepsie. Ale to uz davno neplati.
V skrate a veobecnosti by malo platit, ze cim drahsia prilba tym menej vies ze ju mas na hlave. (ale chrani ta tak isto ako ked o nej vies).
No a nakoniec by sa ti mohla aj pacit
Rokoko: Vyskusat. Musi ti sediet v prvom rade, nesmie sa zosuchnut aj bez popruhov a nesime nikde tlacit. Obe su super.
myslim, ze ani jednou nic nepokazis, zalezi ako ti sadnu na hlavu.
z osobnej skusenosti mozem odporucat giro monza, v pondelok mi zachranila zivot, ked mi auto nedalo prednost a ja som dopadol rovno na hlavu, ani ruky som nestihol vystret na stlmenie padu.
prilba pukla, hlava nie
Mne sa asi sniva. Ako je mozne ze ti dovozcovia preziju? Chalan chce prilbu, tak objednavam, nie? To sa si moze diat len na slovensku. Neuveritelne.
Moja rada: Zozen si akukolvek inu farbu, vyskusaj ci sedi. Ak sedi, kup si ju z UK, alebo DE. Cena bude mozno este nizsia ako tu aj s postovnym. Dolezite je aby si si ju pred tym vyskusal. A ked si ju vyskusas tak v tom obchode im povedz: Pani kupil by som, ale kedze nemate a nechcete objedant tak idem svoje $ minut na www.xxx.co.uk
HANBA HANBA HANBA!!! Chalan ma prachy, chce ich minut a oni ich jednoducho nechcu. Taki by mali krachnut, hned! Kedy uz konecne niekto zacne chapat zakladne pravidlo obchodu. jeden ma prachy, durhy ma tovar, vymenia si to a vsetci su happy? KEDY?
Pozorne sa zahlad na obrazok pri mojom nicku a zistis ze Absolon ma prilbu Catlike
Tak isto ako tu. Napises tam kde si kupoval (pripadne im ju posles, alebo co ja viem aky je postup)....
A Matt nevybavi tiez nic. Lebo ak dovozca nechce doviezt, tak Matt sa moze aj rozkrajat
Iba ze by tak.
Pozorne sa zahlad na obrazok pri mojom nicku a zistis ze Absolon ma prilbu Catlike
Chciet taku hovadinu, hmmm, priznam sa, to uz chce inu tvrdost... Obrazok ma palec na sirku, slabych 120 pixlov, 72 DPI a ty chces, aby som rozpoznal na 15 pixloch model a znacku prilby. Neviem na tom zratat ani pocet vetracich otvorov, nieto este ze typ prilby. Ved naco mas tu gulu meter nad zadkom. Nevieme si dat dokopy dve a dve??? Raster cudzie slovo??? Uznavam, dobre, Julien ju nosil v 2006 a ty mas asi obrazok z ineho datumu, kde ma teda mozno iny typ...
Btw. nevidim problem, ty tu hovoris o bajnom greckom bohovi Absolonovi, ktory s cyklistikou nema nic spolocne, hoci mozno nejaky Catlike a mozno aj na hlave nosi. Bavime sa o majstrovi sveta v XC 2006 Julienovi AbsAlonovi...
Quasko: Matt v ramci dobrych obchodnych stahov ...
Nie "stahov", ale "vzťahov" alebo aspon "vztahov", keď už teda chceme šéfovať...