Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Myslíš že je potřeba u kol 29 vyšších zdvihů nez 140mm ? Pocitově mne přišlo ze 140mm a 29 kola dávají skoro stejně jako 27,5 na 160mm. Ale každý bylo jiné kolo a jiné osazení, tak těžko porovnávat
Ma najnovsi Shimano motor, velku 630wh bateriu, SLX brzdy, v zasade FOX 36 vidlu s Grip patronou, kde dokonca mozes upgradovat na GRIP2 za cca 320eur (ak by bolo treba), slusny tlmic. Ja nevidim ani jedno vyslovene slabe miesto tej meridy. Len tak zo zaujmu, co by bola podla teba adekvatna cennikova cena pre ebajk v tejto špecifikácii od renomovaneho vyrobcu?
No a zase sme oklukou prišli k tomu aj pri porovnaní s Meridou, že ak hladas najlepší pomer cena výkon, tak Giant hra prim. problem vyriešený
Ak by som si mal ale vyberat ebike urcite by som sa pozeral po EP8 (som Shimanak, tie Bosch motory, s ktorymi som sa zviezol ma vobec neoslovili), baterka by kludne postacila aj 500WAh, urcite by som uz nesiel zbytocne do Kashimy na Fox Factory (kedze Fox Performance Elite v tomto aj minulom roku uz malo GRIP2 patronu), prehadzovacka kludne niekde na urovni SLX ale brzdy aby boli dobre (teraz mam Sainty a je to sakra poznat).. A neviem ci by som vybral z toho co je momentalne dostupne a radsej by som nepockal na nieco ako Merida eONE-SIXTY 8k, Kellys Theos F50 (ale s vymenou brzd) alebo Propain Ekano..
https://www.youtube.com/watch?v=M9xnw_vOla8
Nasledne som mal moznost vyskusat rozne Shimano aj Sram varianty (zvacsa na HTckach) co mi obcas pozicali znami ale to proste tie MT400/MT420 a podobne nebrzdili tak ako som zvyknuty a urcite kebyze ich mam na tazsom ebiku by som 2x rozmyslal ci sa pustim tou trasou a takym stylom jazdy ako to robim teraz, proste by ma nepodrzali..
Ja neviem, mozno som rozmaznany tym co mam (napr na HTcku mam obycajne stare 2 piestiky MT500 ale postacuju) na ebiku ale ako na aute tak aj na bajku je pre bezpecnost asi zaklad pneu a brzda, nasleduje motor a az nasledne ja osobne vidim ten zvysok.. Nikto z nas neriesi brzdy ked sa bezne prevaza po lese alebo ide pekny flow-trail, ked ale zabludis na 20% a vacsiu strminu dole kopcom v rozbitom terene potrebujes aby brzdy robili to co maju a vtedy ked maju.. A tych 10-15kg navyse na tom ebajku proste poznat