Moja otazka sa netyka konkretne e biku, ale zapojenia 500W motora elektrickej stvorkolky.
Synovi som vymenil na stvorkolke klasicke olovene baterie 3ks, za jednu 36V li on bateriu.
Prerobil som uchytenie baterie, vsetko je ok, ale vsimol som si, ze pri spojeni konektorov z baterie do controleru, to dost zaiskri, akoby tam bol odber. Klucik je pritom v polohe off. je pravda, ze kable z baterie, idu najprv do controleru az odtial idu kable na vypinac, ktory je na klucik. Ta riadiaca jednotka ma taky odber? Je to normalny jav?
Pripadne nebolo by lepsie dat nejaky vypinac,alebo poistku na plusovy kabel este pred vstupom do controleru?
Vopred dakujem za rady a odpovede
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 18:15
A ano bolo by lepsie tam dat nejaky vypinac, a/aj poistku ak tam nieje.
Iskra pri pripojeni batt, nemusi byt problem ak to je na priamo, a nejaky cas bol controler bez napajania tak sa vybili kondenzatory.
V pripade vypinaca nejake mate nejaky typ?
Dik za odpovede.
Doma som ju nerobil kupil som ju cez Aliexpres zo shopu, ktory specialne baterie predava a mal dobry rating.
Ok ked sa bavime o tom vypinaci, mate nejakeho typa na taky kablovy vypinac?
Na to aby ti niekto vedel aspon trocha poradit, tak k tomu aj nejake udaje treba. To ze ti to zaiskri nemusi nic znamenat.
Ale ked tam das vypinac napr. 30A, tak nemas co asi pokazit.
Co sa tyka tej iskry, na zahranicnych forach som sa docital, ze to je normalny jav (co som nevedel). Bud sa montuju antiiskrive kontakty, alebo vypinace
Vsimol som si aj prikon motora, otazne je ci je to max. Tych 500w co bere z batt.
Co sa tyka vypinaca, ja by som tam dal nieco taketo https://www.gme.sk/p-c6053albg alebo
https://www.gme.sk/p-sw201a-green, pripadne moze aj z ali objednat.
Pri tych 500w by mal vydrzat.
To ze ti to zaiskri, moze byt ze je aj niekde v elektronike problem, napr. Staly odber naprazdno..
Este co sa tyka iskrenia zmeram odber, cez vikend pride otec a donesie multimeter, ale co som cital dnes na zahranicnych forach, vraj taketo zaiskrenie nieje nic neobvykle, tiez tam jeden riesil rovnaku otazku.
Kazdopadne dik za snahu s tym vypinacom, este vybrat ten spravny