Zdravím ,
Tiež potrebujem poradiť pri výbere nového Gravel bajku na novú sezónu 2021 , zatiaľ mám tieto dva typy , čo myslíte ktorý z týchto dvoch bude lepšia voľba ??? 🚴♂️🚵
tiez by som poprosil radu:) pre nepreavidelneho sportovca, je lepsie 1x11 (40 vpredu, 11-42 vzadu) alebo 2x11 (30-46 vpredu, 11-36 vzadu) ? pripadne ak kupitm 1x1 je to problem prerobit v pripade potreby na 2x11? lava riadiaca paka a presmyk iba, ci aj nieco ine?
Na gravely mi dava dvojprevodnik najvacsi zmysel. Oproti cestnemu a MTB jazdim nizsou aj vyssou (snad) rychlostou a kedze na nom jazdim zatial v cestnych tretrach, nechce sa mi ani zosadat a tlacit. Kazetu 11-40z mam aj pri dvojprevodniku.
Pri rozhodovani o konkretnom modele bude tento rok asi najviac rozhodujuca dostupnost ale medzi Sootom a Gravelride by som sa priklonil k Sootu kvoli karbonovej vidlici.
jordi dost zalezi od preferencii, ale z mojich skusenosti (jazdil som 40 - 11-42 jeden vikend a nasledne som testoval bicykel s 46/30 - 11-36) musim povedat, ze pri kopcovitom terene je ten rozdiel dost cistit pri najlahsom prevode (nehovoriac o tych skokoch pri 1x11). Ale ja mam +- 100kg, takze to treba brat s rezervou..
Kazdopadne vysledok v mojom pripade je, ze som kupil gravel s 2x10 a fakt by som nemenil:)
oki, diky za nazory, len ste mi potvrdili, ze asi bude lepsie mat 2placku v predu, bude viac easy zmenit na 1 prevod ako opacne...
rozmyslal som hlavne preto, ze u nas v obchode maju priste 2 gravely, moja velkost, ina znacka, ale oba su 1x11
Skoda. Uvazujem o tych klukach na cestak, takze ma zaujima ich spolahlivost a kompatibilita s cestnymi presmykacmi. (info o chainline sa lisi od stranky k stranke)
Podľa mňa, by to teoreticky malo fungovať, keďže sú to cestné/gravel kľuky robené dávne ešte pred GRX, ktorý má oproti cestným offset. Rozdiel je len v uchytení prevodníkov.
Skús pozrieť aj na iné fóra.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiež potrebujem poradiť pri výbere nového Gravel bajku na novú sezónu 2021 , zatiaľ mám tieto dva typy , čo myslíte ktorý z týchto dvoch bude lepšia voľba ??? 🚴♂️🚵
Ak hocičo na dvoj- a troj-placke, tak dvojplacka, ak niečo na jednoplacke, tak jednoplacka.
Ja osobne by som šiel do dvojplacky.
Pri rozhodovani o konkretnom modele bude tento rok asi najviac rozhodujuca dostupnost ale medzi Sootom a Gravelride by som sa priklonil k Sootu kvoli karbonovej vidlici.
Práveže GRX od japoncov má dvojplacku 46/30. Kazety k tomy sú 11-30, 11-32, 11-34 a aj 11-36.
Kazdopadne vysledok v mojom pripade je, ze som kupil gravel s 2x10 a fakt by som nemenil:)
rozmyslal som hlavne preto, ze u nas v obchode maju priste 2 gravely, moja velkost, ina znacka, ale oba su 1x11
a bojim sa, ze 1x11 bude mne mqlo do kopca
https://www.ebay.com/itm/Chainring-for-SHIMANO-GRX-FC-RX810-RX600-Crank-BCD110-34T-to-60T-Circle-/274204685402
ze by som to 40T vymenil za nieco 34T alebo 36T..
vysloby to lacnejsie ako prerobit celu GRC na 2 placku:)
po ceste chodim max 30 takze do rychlosti to asi moc byt nemusi:)
https://www.kaktusbike.sk/graveladventure/scott-speedster-gravel-20+55288/
Mas s nimi skusenosti?
Skús pozrieť aj na iné fóra.