Cavte, mam par otazok, ak by niekto vedel
Dostal som sa k tomuto zazraku a rad by som tam spravil nejake upravy. Chcel by som vymenit barany, za nejaky modernejsi lepsi tvar, ako mam napr. na specialized diverge, ale kukam, ze 26mm barany niesu. vobec. Da sa henten predstavec nejak v pohode vymenit?
Potom je tam nejake starsie prehadzovanie, funguje perfektne, ale nieje to uplne najpohodlnejsie prehadzovat s tym, ked clovej potrebuje rychlejsie. Myslite, ze by bolo mozne dokupit packy https://www.decathlon.cz/packa-m100-pro-10-rychlosti-id_8607783.html a nahodit prehadzovanie tam? prd sa do toho vyznam.. Takisto by to chcelo lepsi tvar pacok, aby som mal ten posed skor taky gravelovy..
vdaka za rady
daju sa dat aj novsie riadidla, quill stem sa to vola,potom tam das predstavec a hrubsie barany, to radeniez decathlonu je na 10 kazetu, samozrejme ze to je nekompatibilne to ti je na prd, potrebujes radenie podla toho aku mas zadu kazetu
Zdravím,
Uvažujem sfunkčniť bicykel, čo som jazdieval amatérsky pred 30rokmi. Cesťák mám, tak vzhľadom na širšie miesto vo vidlici pre plášte 32mm a možno 35, by som skôr smeroval do 'gravelu'. Plánujemem doplniť kolesá a kazetu a vzhľadom na väčšiu kazetu asi aj prehadzovačku. Rád by som sa tu poradil. Ako som čítal, je tu pár ľudí, čo sa vyzná a baví ich to. Prevodník Shimano 600 (52/42) chcem ponechať aj napriek tomu, že malá píla má 42zubov a kopčeky budú problém. Pačkové ovládanie prevodníka s prehadzovačkou nechám. Miesto v zadnej vidlici pre osku kolesa je 13cm. Taký rozmer mám aj teraz na cestaku. Viem dať nové kolesá s kazetou cca 9st. a hlavne aspoň 34/36 zubov najväčšie kolečko? Koli prípadným výjazdovom do Karpát, keď vpredu je len 42 zubov.
Viete mi poradiť lacnejšie komponenty: kolesá (vnut.šírka ráfiku 19mm) pre širšie plášte 25-35, kazetu, prehadzovačku a reťaz, aby boli kompatibilné s prevodníkom Shimano 600? Ďakujem.
Prerábal som starý giant. Do zadnej stavby som bez problémov dostal koleso mavic s 10speed kazetou. Ale problém boli pôvodné 6speed prevodníky na 10speed reťaz a vymenil som ich za 10 speed aj s so stredom hollowtech II. Zadnú prehadzovačku som dal 10 speed a prešmykovač ostal pôvodný ako aj radenie na ráme.
Zdravím,
Uvažujem sfunkčniť bicykel, čo som jazdieval amatérsky pred 30rokmi. Cesťák mám, tak vzhľadom na širšie miesto vo vidlici pre plášte 32mm a možno 35, by som skôr smeroval do 'gravelu'. Plánujemem doplniť kolesá a kazetu a vzhľadom na väčšiu kazetu asi aj prehadzovačku. Rád by som sa tu poradil. Ako som čítal, je tu pár ľudí, čo sa vyzná a baví ich to. Prevodník Shimano 600 (52/42) chcem ponechať aj napriek tomu, že malá píla má 42zubov a kopčeky budú problém. Pačkové ovládanie prevodníka s prehadzovačkou nechám. Miesto v zadnej vidlici pre osku kolesa je 13cm. Taký rozmer mám aj teraz na cestaku. Viem dať nové kolesá s kazetou cca 9st. a hlavne aspoň 34/36 zubov najväčšie kolečko? Koli prípadným výjazdovom do Karpát, keď vpredu je len 42 zubov.
Viete mi poradiť lacnejšie komponenty: kolesá (vnut.šírka ráfiku 19mm) pre širšie plášte 25-35, kazetu, prehadzovačku a reťaz, aby boli kompatibilné s prevodníkom Shimano 600? Ďakujem.
Náboj na 9kolo má ale 135mm... 130mm majú asi len "závitové" náboje na max 6kolo tuším... 6kolo zoženieš aj 14-34 a aj s jedným prevodníkom 52 som tak fungoval v pohode... Druhá možnosť je roztiahnuť vidlicu, čo tiež nebude veľký problém.
Ja by som ti poradil (chceš lacnejšie) kolesá, kde je zadný náboj bez kazety (závitový), 6kolečko 14-34 a plášte nejaké rubena/mitas 32-622 prípadne užšie Continental ultra sport 23/25/28mm... Plus ti treba prehadzovač a radenie, ak ti bude stačiť radenie ako mal favorit, na ráme - tak to bude aj dosť lacné. Low Cost riešenie
Ak chceš ale 9kolo - radenie bude trochu bakula
Ďakujem chalani zatial za rady. Nasadil som na stareho tátoša dozadu koleso z ,cestaka, Focus culebro z 2015 a koleso čo do šírky sadlo presne. A to je na zadnom kolese 9st kazeta. Focus má vzadu tiež v oske kolesa vzdialenosť 13cm. Preto som myslel, že kúpim nové koleso aj 9st kazetou a sadne to. Samozrejme presmykacku s dlhým ramienkom aj pre cca 34/36z pastorok ( kopceky,
keď vpredu je 42z malá píla ). Chcem zachovať ovládanie pačkou z kostry. Novú reťaz prispôsobím. Neviem ci je to také jednoduché a nechcem kúpiť čo nebude sedieť.
PS: Inak pôvodné galuskové kolesa dávam do placu (foto dole).
Kazeta: tu je problém, že tie cestné nemajú najväčší pastorok cez 30-32z. Aspon som nenašiel a nad 100€ som nepozeral.
Pochopil som, ze kazety na MTB na cestné kolesa nepasujú koli inej šírke a som mimo 130mm v oske vidlici. Či?
ahojte, nemate niekto ponatia ako demontovat toto viackolecko? Nepodarilo sa mi identifikovat aky stahovak na to pouzit, a niesom si isty ci klepanim do tych 2 velkych zubov dosiahnem zelany efekt a nie len znicenie loziskovych misiek a nemoznosti ich pouzit znova ked viackolecko nepojde dole.
11mm priemer, 12 zubkov - modre na foto
29mm priemer, 2 zapadky - cerevene na foto
myslimze na teraz mi bude stacit vymenit prevodniky, a viackolecko este posluzi, ale rad by som sa na to nachystal.
Áno je to taka kvázi kazeta sa kolečka nasunu na orech a posledným sa to utiahlo.... Veľa wd40 nahrať a veľa šťastia a hlavne deti preč aby sa nenaučili škaredé výrazy... P. S. Náhradne už asi nezoženieš
aký je to náboj?chceš to len vcelku vybrať von?samé to nevypadlo?lebo ja mám na starom cesťáku náboj Shimano Via a tam je nieco podobné - keď vyberiem osku s konusom tak to 6-kolo vypadne von,na náboji to drží iba na takých zuboch ktoré sú súčasťou náboja,a orech je ako súčasť toho 6-kola ...dobré psycho ?
Ak je to klasické skrutkovacie viackolečko, tak je na to sťahovák. A videl som ho tu niekde aj odfotený alebo nakreslený... Šesťhran (19 alebo 22) s dvomi výstupkami. Musíš ten sťahovák uchytiť - matica, motýlky alebo rýchloupinák, čiže musíš mať nasadenú osku, kľúčom držíš sťahovák a bičom točíš kazetu. Teda, veľmi točiť nejde, vždy trochu odtočíš a následne povolíš uchytenie sťahováka. A tak ďalej dokolola, až viackolo odtočíš. Vyzerá však, že závity sú dobre zahrdzavené, takže to nebude sranda...
Nieje to viackolečko, podľa foto to vyzerá na klasický Shimano orech a kazetu, kde sa posledným pastorkom doťahuje kazeta. Ešte by som taký orech s vonkajším závitom možno aj doma našiel...
bonfo: je mozne ze je tam zavit, konkretne na tych zhrdzavenych "zuboch" na ktorych zacinaju pastorky. Ale nevidno tam moc, je to vpodstate cele zakryte pastorkom, takze tazko povedat.
lesnypes, bonfo - to potom povolovat 2 bicmi alebo ako? Lebo ak nema ist ziadny stahovat na bud ten modro-, alebo cerveno-vyznaceny dzindzik, neviem ci viem dat na ten 9-zubovy dzinzik nejaky stahovak - je tam fakt malo miesta a medzera medzi pastorkom a vyrezmi zubov je nejaky zlomok milimetra. Ale, ak vravite ze sa nahrada asi nezozenie (nepotrebujem take iste, ale nieco co tam bude pasovat) - tak to potom dlabem, necham tak, roky pojazdim a ked umre uvidim
xyz same to nevypadlo - mam este stale rozobrate koleso, ale popravde som sa ani nesnazil to tahat. Je to nejake postarsie (stare) shimano 105, cestny naboj na starom mestskaci.
JoKo 19/22mm nema kam pasovat ak rozumiem spravne. To cervene zvyraznene s 2-oma zapadkami ma priemer 29mm, cize na to by bola 22mm moc mala. Kukal som aj parktool, ale tam nic nevyzeralo byt tychto rozmerov.
Áno, dva biče a povoľovať posledné koliesko...
Modré koliesko na foto- to je na imbus, na demontovanie celého orechu z náboja.
Červené koliesko na foto- to je uzatváracia "miska" orechu, to budeš povolovať, ak ho budeš chcieť zrepasovať, nezabudni, že tam je opačný závit...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ram je Favorit.
Dostal som sa k tomuto zazraku a rad by som tam spravil nejake upravy. Chcel by som vymenit barany, za nejaky modernejsi lepsi tvar, ako mam napr. na specialized diverge, ale kukam, ze 26mm barany niesu. vobec. Da sa henten predstavec nejak v pohode vymenit?
Potom je tam nejake starsie prehadzovanie, funguje perfektne, ale nieje to uplne najpohodlnejsie prehadzovat s tym, ked clovej potrebuje rychlejsie. Myslite, ze by bolo mozne dokupit packy https://www.decathlon.cz/packa-m100-pro-10-rychlosti-id_8607783.html a nahodit prehadzovanie tam? prd sa do toho vyznam.. Takisto by to chcelo lepsi tvar pacok, aby som mal ten posed skor taky gravelovy..
vdaka za rady
Viete mi poradiť lacnejšie komponenty: kolesá (vnut.šírka ráfiku 19mm) pre širšie plášte 25-35, kazetu, prehadzovačku a reťaz, aby boli kompatibilné s prevodníkom Shimano 600?
Viete mi poradiť lacnejšie komponenty: kolesá (vnut.šírka ráfiku 19mm) pre širšie plášte 25-35, kazetu, prehadzovačku a reťaz, aby boli kompatibilné s prevodníkom Shimano 600?
Náboj na 9kolo má ale 135mm... 130mm majú asi len "závitové" náboje na max 6kolo tuším... 6kolo zoženieš aj 14-34 a aj s jedným prevodníkom 52 som tak fungoval v pohode... Druhá možnosť je roztiahnuť vidlicu, čo tiež nebude veľký problém.
Ja by som ti poradil (chceš lacnejšie) kolesá, kde je zadný náboj bez kazety (závitový), 6kolečko 14-34 a plášte nejaké rubena/mitas 32-622 prípadne užšie Continental ultra sport 23/25/28mm... Plus ti treba prehadzovač a radenie, ak ti bude stačiť radenie ako mal favorit, na ráme - tak to bude aj dosť lacné. Low Cost riešenie
Ak chceš ale 9kolo - radenie bude trochu bakula
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/trekkingove-kolesa/force-rmx219-zadne-vypletene-koleso-28--19-622.html
Skrutkovacie viackolecko (7sp) podobne ako toto nedostupne https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-7-8-9-prevodov/shimano-viackoliecko-tz510-14-34z-7-k-mega-range.html
Urcite najdes niekde, aspon podobne -pozor,skrutkovacie s 34z (Sunrace tazko, boli vypredane vsade uz pred cca 2 mesiacmi)
Presnu prehadzovacku neporadim.
savings Shimano MF-TZ510 Mega Range viackoliečko, 7-kolo, 14-34T
15,59 € savings
MOC 25,99 €keď vpredu je 42z malá píla ). Chcem zachovať ovládanie pačkou z kostry. Novú reťaz prispôsobím. Neviem ci je to také jednoduché a nechcem kúpiť čo nebude sedieť.
PS: Inak pôvodné galuskové kolesa dávam do placu (foto dole).
Aj nadbytočne galusky.
Návrh kolesa kde by sa dali širšie plaste až 35:
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/cestne-kolesa/shimano-kolesa-whrs100-c24-plastove-10-11-k-cierne.html
Kazeta: tu je problém, že tie cestné nemajú najväčší pastorok cez 30-32z. Aspon som nenašiel a nad 100€ som nepozeral.
Pochopil som, ze kazety na MTB na cestné kolesa nepasujú koli inej šírke a som mimo 130mm v oske vidlici. Či?
savings Shimano WH-RS100 C24 28" sada kolies, ráfikové brzdy, rýchloupinák
134 € savings
MOC 225 €11mm priemer, 12 zubkov - modre na foto
29mm priemer, 2 zapadky - cerevene na foto
myslimze na teraz mi bude stacit vymenit prevodniky, a viackolecko este posluzi, ale rad by som sa na to nachystal.
bonfo: je mozne ze je tam zavit, konkretne na tych zhrdzavenych "zuboch" na ktorych zacinaju pastorky. Ale nevidno tam moc, je to vpodstate cele zakryte pastorkom, takze tazko povedat.
lesnypes, bonfo - to potom povolovat 2 bicmi alebo ako? Lebo ak nema ist ziadny stahovat na bud ten modro-, alebo cerveno-vyznaceny dzindzik, neviem ci viem dat na ten 9-zubovy dzinzik nejaky stahovak - je tam fakt malo miesta a medzera medzi pastorkom a vyrezmi zubov je nejaky zlomok milimetra. Ale, ak vravite ze sa nahrada asi nezozenie (nepotrebujem take iste, ale nieco co tam bude pasovat) - tak to potom dlabem, necham tak, roky pojazdim a ked umre uvidim
xyz same to nevypadlo - mam este stale rozobrate koleso, ale popravde som sa ani nesnazil to tahat. Je to nejake postarsie (stare) shimano 105, cestny naboj na starom mestskaci.
JoKo 19/22mm nema kam pasovat ak rozumiem spravne. To cervene zvyraznene s 2-oma zapadkami ma priemer 29mm, cize na to by bola 22mm moc mala. Kukal som aj parktool, ale tam nic nevyzeralo byt tychto rozmerov.
Modré koliesko na foto- to je na imbus, na demontovanie celého orechu z náboja.
Červené koliesko na foto- to je uzatváracia "miska" orechu, to budeš povolovať, ak ho budeš chcieť zrepasovať, nezabudni, že tam je opačný závit...