Španielska ministerka obrany Margarita Roblesová v pondelok uviedla, že lekári potvrdili súvislosť medzi úmrtím jedného vojaka a podaním vakcíny proti covidu-19 od britsko-švédskej spoločnosti AstraZeneca. Uviedla to počas návštevy posádky, kde vojak slúžil. Desiatnik zomrel pre krvné zrazeniny. Ministerka zároveň vyzvala Španielov, aby sa aj naďalej nechali očkovať proti covidu.
Podľa ministerky lekárske analýzy ukázali bez pochybností, že smrť španielskeho desiatnika „bola dôsledkom očkovania“ preparátom spoločnosti AstraZeneca. Roblesová označila správu za veľmi tvrdú, Španielov ale vyzvala, aby sa aj naďalej nechali očkovať, pretože je prípravok bezpečný.
„Najlepším spôsobom, ako ho (koronavírus) poraziť, je práve očkovanie,“ uviedla Roblesová. Tridsaťpäťročný príslušník španielskej armády zomrel 23. apríla potom, čo bol hospitalizovaný so silnými bolesťami hlavy. Očkovaný bol niekoľko dní pred tým, než nastali jeho zdravotné problémy. Podľa analýz bolo úmrtie spôsobené trombózou.
Súvislosť medzi podaním vakcíny od spoločnosti AstraZeneca a vznikom krvných zrazenín skúmala Európska agentúra pre lieky (EMA). Na začiatku apríla zverejnila záver, že vznik krvných zrazenín môže byť veľmi vzácnym vedľajším účinkom tejto očkovacej látky. Dodala ale, že preparát je veľmi účinný a jeho prínos výrazne prevyšuje možné riziká.
Podľa pondelkových údajov bolo v Španielsku podaných približne 16,4 milióna dávok vakcín proti covidu. Zhruba desatina obyvateľstva, 4,6 milióna ľudí, dostalo obe dávky vakcíny. Zhruba 11,7 milióna Španielov, čo je štvrtina populácie, má aspoň jednu dávku. V krajine sa najviac používa prípravok od spoločností Pfizer a BioNTech, ktorého bolo spotrebovaných približne 11,4 milióna dávok. Španielski zdravotníci podali tiež 3,8 milióna dávok lieku od spoločnosti AstraZeneca a 1,1 milióna dávok vakcíny od firmy Moderna.
Ja som už pred rokmi tvrdil, že dúfam, že tento svet naozaj riadi nejaká skupina "vyvolených gejtsov a sorošov". Lebo ak je ľudstvo a svet v takýchto sračkách len náhodou a nikto to neriadi s nejakým presným zámerom ... tak mi je smutno
Počkaj počkaj, nebolo by práveže trochu blbé, ak by svet bola takáto partia dezolov riadená ďalšou partičkou ***** zjavne neschopných riadiť tých dezolov?
Lebo v neriadenom systéme je vysoká miera entropie, teda bordelu, normálna. Riadenie by to malo zlepšovať. triki nerád narúšam tvoju bezpodmienečnú vieru v ľahké nachádzanie neoddiskutovateľných záverov štátnou úradníčkou v horizonte niekoľkých dní, hlavne ak o tom napríklad informuje médium tvojmu politickému sfarbeniu milé, a to ešte v prípade niečoho, čo postihuje zlomky promile nejakého súboru a teda štandardná neurčitosť je viacmenej rovná počtu prípadov, ale doteraz som nevidel ani len návrh možného mechanizmu, ktorý by nejako presiahol hranicu špekulatívy
dokonca ani ak by daná vakcína povedzme o 100 % zvyšovala riziko trombózy (čo nezvyšuje), aj tak by v danom súbore bolo len 50 % "bezosporov" a teraz príde ten sladký bonus: predstav si, že tá vakcína sa na tú zrazeninu, div divúci, nijako nepodpíše, aby si to niekto prečítal pod mikroskopom, takže tvrdiť že zrazenina A v subjekte B bola NAISTO spôsobená vakcínou C je obrovské chucpe
Podľa ministerky lekárske analýzy ukázali bez pochybností, že smrť španielskeho desiatnika „bola dôsledkom očkovania“ preparátom spoločnosti AstraZeneca.
Unikat, to bude asi prva zrazenina krvy na svete, pri ktorej sa BEZ POCHYBNOSTI dala urcit jej pricina...
Ale mozno vojak len nespravne uzil antikoncepciu, ked ma takeho falusa za ministerku...
dobrá diskusia na "veda pomáha" online.Do konca mája sa dostane k pfizeru každý kto bude mať záujem.Neodporúčajú ženám medzi 20-40 očkovať sa astrou a počkať do mája na pfizer.
Aby ste sa "potesili" vsetci co cakate na Pfizzer - 30.4. dodala AZ 180 000 vakcin. Takze pojdeme na nu. Ak si dobre pamatam (staru verziu excelu som si neodlozil), tak toto nebolo predpokladane. Cize budeme sa tu vakcinami od AZ obhadzovat.
a nie je to tych 200 000, co ma AZ dodat do konca maja?
Pfizer dodané - 1 126 710 , očakávané do konca mája - 1 047 150
Moderna dodané - 181 200, očakávané do konca mája - 159 200
AstraZeneca dodané - 456 200, očakávané do konca mája - 200 000
Johnson&Johnson dodané - 9 600, očakávané do konca mája - 46 500
Sputnik V dodané - 200 000
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva 28. 4.2021
Je to cast z tych 200k. Aktualne ma AZ dodanych 636 600 ks. Na maj je upravena predpoved na 133 000. Cize navysenie o cca 100k oproti planu spred tyzdna.
Ostatne vakciny:
Pfizzer: dodane: 1 126 710, ocakavane v maji: 1 047 150
Moderna: dodane: 196 400, ocakavane v maji: 144 000
J&J: dodane: 16 100, ocakavane v maji: 40 000
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podľa ministerky lekárske analýzy ukázali bez pochybností, že smrť španielskeho desiatnika „bola dôsledkom očkovania“ preparátom spoločnosti AstraZeneca. Roblesová označila správu za veľmi tvrdú, Španielov ale vyzvala, aby sa aj naďalej nechali očkovať, pretože je prípravok bezpečný.
„Najlepším spôsobom, ako ho (koronavírus) poraziť, je práve očkovanie,“ uviedla Roblesová. Tridsaťpäťročný príslušník španielskej armády zomrel 23. apríla potom, čo bol hospitalizovaný so silnými bolesťami hlavy. Očkovaný bol niekoľko dní pred tým, než nastali jeho zdravotné problémy. Podľa analýz bolo úmrtie spôsobené trombózou.
Súvislosť medzi podaním vakcíny od spoločnosti AstraZeneca a vznikom krvných zrazenín skúmala Európska agentúra pre lieky (EMA). Na začiatku apríla zverejnila záver, že vznik krvných zrazenín môže byť veľmi vzácnym vedľajším účinkom tejto očkovacej látky. Dodala ale, že preparát je veľmi účinný a jeho prínos výrazne prevyšuje možné riziká.
Podľa pondelkových údajov bolo v Španielsku podaných približne 16,4 milióna dávok vakcín proti covidu. Zhruba desatina obyvateľstva, 4,6 milióna ľudí, dostalo obe dávky vakcíny. Zhruba 11,7 milióna Španielov, čo je štvrtina populácie, má aspoň jednu dávku. V krajine sa najviac používa prípravok od spoločností Pfizer a BioNTech, ktorého bolo spotrebovaných približne 11,4 milióna dávok. Španielski zdravotníci podali tiež 3,8 milióna dávok lieku od spoločnosti AstraZeneca a 1,1 milióna dávok vakcíny od firmy Moderna.
Počkaj počkaj, nebolo by práveže trochu blbé, ak by svet bola takáto partia dezolov riadená ďalšou partičkou ***** zjavne neschopných riadiť tých dezolov?
Lebo v neriadenom systéme je vysoká miera entropie, teda bordelu, normálna. Riadenie by to malo zlepšovať.
triki nerád narúšam tvoju bezpodmienečnú vieru v ľahké nachádzanie neoddiskutovateľných záverov štátnou úradníčkou v horizonte niekoľkých dní, hlavne ak o tom napríklad informuje médium tvojmu politickému sfarbeniu milé, a to ešte v prípade niečoho, čo postihuje zlomky promile nejakého súboru a teda štandardná neurčitosť je viacmenej rovná počtu prípadov, ale doteraz som nevidel ani len návrh možného mechanizmu, ktorý by nejako presiahol hranicu špekulatívy
dokonca ani ak by daná vakcína povedzme o 100 % zvyšovala riziko trombózy (čo nezvyšuje), aj tak by v danom súbore bolo len 50 % "bezosporov" a teraz príde ten sladký bonus: predstav si, že tá vakcína sa na tú zrazeninu, div divúci, nijako nepodpíše, aby si to niekto prečítal pod mikroskopom, takže tvrdiť že zrazenina A v subjekte B bola NAISTO spôsobená vakcínou C je obrovské chucpe
ten novinar si asi mysli, ze vakcina nejak zazrakom ochrani pred nakazenim sa
https://www.aktuality.sk/clanok/887994/koronavirus-po-zaockovani-sa-nakazilo-menej-ako-0-5-ludi/
zas to uvidia plebs a budu drzkovat
Rakúsko je pripravené uzavrieť so Slovenskom bilaterálnu dohodu, ktorá umožní slobodné cestovanie medzi krajinami.
https://svet.sme.sk/c/22652657/rakusko-pripravene-na-dohodu-o-slobodnom-cestovani-so-slovenskom.html?ref=trz
Unikat, to bude asi prva zrazenina krvy na svete, pri ktorej sa BEZ POCHYBNOSTI dala urcit jej pricina...
Ale mozno vojak len nespravne uzil antikoncepciu, ked ma takeho falusa za ministerku...
Pfizer dodané - 1 126 710 , očakávané do konca mája - 1 047 150
Moderna dodané - 181 200, očakávané do konca mája - 159 200
AstraZeneca dodané - 456 200, očakávané do konca mája - 200 000
Johnson&Johnson dodané - 9 600, očakávané do konca mája - 46 500
Sputnik V dodané - 200 000
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva 28. 4.2021
a robia sa z toho aj druhe davky ci ?
Ostatne vakciny:
Pfizzer: dodane: 1 126 710, ocakavane v maji: 1 047 150
Moderna: dodane: 196 400, ocakavane v maji: 144 000
J&J: dodane: 16 100, ocakavane v maji: 40 000
Zdroj: https://github.com/Institut-Zdravotnych-Analyz/covid19-data/blob/56f0afe97f176b7f696809a1f547580b57b8a419/Vaccination/OpenData_Slovakia_Covid_VaccinesDelivery.xlsx
https://slovensko.hnonline.sk/2340534-desattisice-slovakov-cakaju-na-pfizer-marne-lengvarskeho-rezort-sa-nateraz-rozhodol-pre-iny-krok