Aktualna strategia ockovania, ktora sa realizuje je ockovanie chronicky chorych. Ci a koho je to zamer neviem, ale system je tak nastaveny. Inak by Pfizer posunuli mladsim. 1.1M je vraj tych chorych. To len na porovnanie co Pfizerov pride v maji.
Ma niekto novsiu verziu tohoto dokumentu? https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/kriteria_poradia.pdf
Jedna sa o ockovanie <18r. Lebo tu to povolene nie je. Je to poradie priorit. Este by ma zaujimalo ako Suja prisiel na to 16r. maju vyssiu prioritu ako chronicky chori.
Tak trochu sa miesa pojem chronicky chory a nahradnik.
Tu je vysvetlene, co znamena sa registrovat na korona.gov ako chronicky chori. Strucne povedane, dostane prioritu 65r. alebo 60r.
7. Ako bude prebiehať registrácia chronicky chorých pacientov?
Zdravotné poisťovne vytvorili zoznamy svojich poistencov s chronickými ochoreniami, ktoré sú určené vo vyhláške. V prípade, ak systém spáruje údaje z registračného formulára a poisťovne, po otvorení kapacít budú termíny najprv pridelené záujemcom nad 65 rokov, následne sa pridelia voľné termíny pacientom so závažnými chronickými ochoreniami. V ďalšom kroku sa pridelia voľné termíny záujemcom, ktorí sú starší ako 60 rokov a následne pacientom so stredne závažnou chorobou. Všetci záujemcovia z týchto skupín budú očkovaní vakcínami od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna.
No a teraz nahradnici, ako nahradnik moze byt tiez chronicky chory, 50r.+ a zaroven (predavac, autobusar, taxikar a opatrovatel). Ale na rad sa dostane len ak su volne miesta v danom ockovacom zariadeni.
Z toho vyplyva, ze registrovat sa ako nahradnik, ak je niekto chronicky chory je zbytocne dlhe cakanie.
Je otvorena 9. faza a registrovat sa mozu aj 16 rocni. Slovensko ale nie je JEDNO vakcinacne centrum, preto je uplne normalne ze kym v jednom centre nemaju koho ockovat tak to davaju aj tinejdzerom, v druhom centre na opacnom konci krajiny cakaju na vakcinu este 60tnici.
Tvoja vyhlaska bola medzicasom upravena takze ziadny rozpor tam nie je:
c)
na očkovanie sa v daný deň nedostavili všetky osoby objednané prostredníctvom centrálneho objednávacieho systému alebo sa na očkovanie v daný deň objednalo menej osôb, ako umožňoval centrálny objednávací systém; ak je splnené toto kritérium, poskytovateľ zdravotnej starostlivosti môže dávky očkovacej látky v počte, v akom sa z tohto dôvodu v daný deň nepoužili, podať osobe
Kde tam mas fazu? Dalej su uz len vymenovane diagnozy a povolania.
Okem toho to nie je pravda, uz som to vysvetloval. Ak chces byt nahradnik, nemusis byt zaregistrovany na korona.gov.
Vysvetlivka:
*) Fáza je začatá otvorením prihlasovania pre príslušné skupiny osôb vo formulári na prihlasovanie v centrálnom objednávacom systéme. Ak sa osoby na očkovanie prihlasujú cez elektronický objednávací formulár zverejnený Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky, fáza sa začína otvorením prihlasovania pre príslušné skupiny obyvateľov v určenom elektronickom objednávacom formulári.
to co si skopiroval je z PRVEJ fazy, dnes ale mame DVANASTU
Je otvorena 9. faza a registrovat sa mozu aj 16 rocni. Slovensko ale nie je JEDNO vakcinacne centrum, preto je uplne normalne ze kym v jednom centre nemaju koho ockovat tak to davaju aj tinejdzerom, v druhom centre na opacnom konci krajiny cakaju na vakcinu este 60tnici.
a na kkt im je asi ta registracia - radsej budu presuvat po slovensku ludi ako ampulky
Vysvetlivka:
*) Fáza je začatá otvorením prihlasovania pre príslušné skupiny osôb vo formulári na prihlasovanie v centrálnom objednávacom systéme. Ak sa osoby na očkovanie prihlasujú cez elektronický objednávací formulár zverejnený Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky, fáza sa začína otvorením prihlasovania pre príslušné skupiny obyvateľov v určenom elektronickom objednávacom formulári.
V casti o nahradnikoch sa nepise nic o faze, v casti o faze sa nic nepise o nahradnikoch. Aky pravnicky trik si pouzil, ze si to dokazal spojit?
ty si fakt hotentot ? ved si odrataj body a paragrafy ked sam nevies odkial to kopirujes.
A.
Kritériom pre zaočkovanie osoby proti ochoreniu COVID-19 v prvej fáze*) je, že
a) ...
b) ...
c) na očkovanie sa v daný deň nedostavili všetky osoby objednané prostredníctvom centrálneho objednávacieho systému alebo sa na očkovanie v daný deň objednalo menej osôb, ako umožňoval centrálny objednávací systém; ak je splnené toto kritérium, poskytovateľ zdravotnej starostlivosti môže dávky očkovacej látky v počte, v akom sa z tohto dôvodu v daný deň nepoužili, podať osobe.....
d) ...
B. Kritériom pre zaočkovanie osoby v druhej fáze*) je, že osoba
...
C. Kritériom pre zaočkovanie osoby v tretej fáze*) je, že osoba
....
L. Kritériom pre zaočkovanie osoby v dvanástej fáze*) je, že osoba
....
tento týždeň chce politruk posunúť pfizer na 50+ .podmienka je,aby bolo viac vakcín ako čakateľov.Tá guma bude asi tiež veľký matematik ako matelkot pri jeho daňovej reforme.
v čakárni máme cca.250t.ľudí a len pfizerov dôjde cez 1 mil.Nebudú mať koho a nie,že vakcín musí byť viac.
vela ludi, ktori sa chcu dat zaockovat, sa este neprihlasilo. Je to vidiet pri skupine 50+, kde vela z nich caka na Pfizer a nechce Astru. Ked im povolia Pfizer, tak v cakarni urcite o par desiatok tisic narastu.
Myslim, ze sa dostaneme v ockovani v rozmedzi 50-60%. Cize 70-79 uz pribudat moc nebudu. Percento starsich o nejaku jednotku mozno stupne, ked budu chodit k nim (vela z nich nema moznost/schopnost dopravit sa na ockovanie). Cize 70+ uz nie je ten "pohar", ktory sa bude naplnat. Tam sme asi skoncili zhruba na sucasnom stave.
Po včerajšom očkovaní AZ som sa v noci veľmi nevyspal. Slabosť, teplota sa vyšplhala k 38,7°C. Teraz po 19tich hodinách a pár ibuprofenoch sa drží na 38. Vtedy chlapov navštevuje zubatá . Som vyhral lotériu s tými očkovacími príznakmi .
ja som bol AZ v sobotu a akurat som citil 3 dni len miesto , kde ma zaockovali . moja zena na tom bola horsie , nedela malatnost , bolest koncatin , v pondelok uz citila len miesto vpichu , teplota ziadna
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ma niekto novsiu verziu tohoto dokumentu?
https://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/kriteria_poradia.pdf
Jedna sa o ockovanie <18r. Lebo tu to povolene nie je. Je to poradie priorit. Este by ma zaujimalo ako Suja prisiel na to 16r. maju vyssiu prioritu ako chronicky chori.
Tak trochu sa miesa pojem chronicky chory a nahradnik.
Tu je vysvetlene, co znamena sa registrovat na korona.gov ako chronicky chori. Strucne povedane, dostane prioritu 65r. alebo 60r.
7. Ako bude prebiehať registrácia chronicky chorých pacientov?
Zdravotné poisťovne vytvorili zoznamy svojich poistencov s chronickými ochoreniami, ktoré sú určené vo vyhláške. V prípade, ak systém spáruje údaje z registračného formulára a poisťovne, po otvorení kapacít budú termíny najprv pridelené záujemcom nad 65 rokov, následne sa pridelia voľné termíny pacientom so závažnými chronickými ochoreniami. V ďalšom kroku sa pridelia voľné termíny záujemcom, ktorí sú starší ako 60 rokov a následne pacientom so stredne závažnou chorobou. Všetci záujemcovia z týchto skupín budú očkovaní vakcínami od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna.
No a teraz nahradnici, ako nahradnik moze byt tiez chronicky chory, 50r.+ a zaroven (predavac, autobusar, taxikar a opatrovatel). Ale na rad sa dostane len ak su volne miesta v danom ockovacom zariadeni.
Z toho vyplyva, ze registrovat sa ako nahradnik, ak je niekto chronicky chory je zbytocne dlhe cakanie.
Tu sa da registrovat ako nahradnik bez diagnozy alebo vyhlaskou stanovenou podmienkou, co je v rozpore s vyhlaskou.
https://bratislavskykraj.sk/ockovanie-nahradnici/
Tu je vyhlaska:
https://www.procare.sk/wp-content/uploads/2021/03/zz-2021-96-20210308.pdf
Tvoja vyhlaska bola medzicasom upravena takze ziadny rozpor tam nie je:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/96/
Cez vykend tato vyhlaska neexistovala.
na očkovanie sa v daný deň nedostavili všetky osoby objednané prostredníctvom centrálneho objednávacieho systému alebo sa na očkovanie v daný deň objednalo menej osôb, ako umožňoval centrálny objednávací systém; ak je splnené toto kritérium, poskytovateľ zdravotnej starostlivosti môže dávky očkovacej látky v počte, v akom sa z tohto dôvodu v daný deň nepoužili, podať osobe
Kde tam mas fazu? Dalej su uz len vymenovane diagnozy a povolania.
Okem toho to nie je pravda, uz som to vysvetloval. Ak chces byt nahradnik, nemusis byt zaregistrovany na korona.gov.
Vysvetlivka:
a na kkt im je asi ta registracia - radsej budu presuvat po slovensku ludi ako ampulky
Vysvetlivka:
V casti o nahradnikoch sa nepise nic o faze, v casti o faze sa nic nepise o nahradnikoch. Aky pravnicky trik si pouzil, ze si to dokazal spojit?
A.
Kritériom pre zaočkovanie osoby proti ochoreniu COVID-19 v prvej fáze*) je, že
a) ...
b) ...
c) na očkovanie sa v daný deň nedostavili všetky osoby objednané prostredníctvom centrálneho objednávacieho systému alebo sa na očkovanie v daný deň objednalo menej osôb, ako umožňoval centrálny objednávací systém; ak je splnené toto kritérium, poskytovateľ zdravotnej starostlivosti môže dávky očkovacej látky v počte, v akom sa z tohto dôvodu v daný deň nepoužili, podať osobe.....
d) ...
B. Kritériom pre zaočkovanie osoby v druhej fáze*) je, že osoba
...
C. Kritériom pre zaočkovanie osoby v tretej fáze*) je, že osoba
....
L. Kritériom pre zaočkovanie osoby v dvanástej fáze*) je, že osoba
....
Sme 8. faze. splnam kriteria 8. fazy. Na co by som sa prihlasil ako nahradnik, ked sa mozem prihlasit normalne?
Ja si to dam v praci preverit pravnikovi aby to bolo jasne.
v čakárni máme cca.250t.ľudí a len pfizerov dôjde cez 1 mil.Nebudú mať koho a nie,že vakcín musí byť viac.
Myslim, ze sa dostaneme v ockovani v rozmedzi 50-60%. Cize 70-79 uz pribudat moc nebudu. Percento starsich o nejaku jednotku mozno stupne, ked budu chodit k nim (vela z nich nema moznost/schopnost dopravit sa na ockovanie). Cize 70+ uz nie je ten "pohar", ktory sa bude naplnat. Tam sme asi skoncili zhruba na sucasnom stave.
https://lekarskenoviny.sk/index.php/2021/05/05/tretinu-novonakazenych-tvoria-zaockovani/
https://lekarskenoviny.sk/index.php/2021/05/05/tretinu-novonakazenych-tvoria-zaockovani/
..a mozno len ockovali neucinnym shitom
"By April 12, 59% of the doses administered were Sinopharm vaccines and the rest were Covishield, a version of AstraZeneca Plc’s shot made under license in India."
WHO experts voice "very low confidence" in some Sinopharm COVID-19 vaccine data