Poumývať si zadok pred jazdou je za mňa užitočná vec. Odchlpenie by tiež malo znižovať tvorbu mikrorán v koži.
Pred jazdou hustý krém - QM care 4A+ je za mňa najlepší (čajovník + včelí vosk), na kratšie stačí biela vazelína. Čím bude koža vlhkejšia (pot/dážď), tým viac treba mazať.
Po jazde (alebo na noc) Sudocrem (na poškodenia) a osvedčil sa mi aj obyčajný Excipial (ktorý si nosím na ruky), ak je koža len vysušená.
Gate sa nesmú hýbať voči koži => "citeľný" rozdiel medzi novými Isadore a starými (tie ešte poslúžia ) Rozpárané švíky okolo vložky sú super
Pluš ako písal Miloš, zaparenú koža po celý deň je chovná stanica baktérií
Viacej mi teraz nenapadne.
ludia, dobre ze ste tu furt pisali o tej vymene sediel, ja som tomu stale nejak neveril, lebo ved na tom aktualnom som bez problemov prejazdil 3/4 roka, no nakoniec ste ma predsa presvedcili a vymenil som ho dal som tam moje dlhorocne Prologo zo stareho E*****.
No a samozrejme pomohlo to - dnes 114 km, MTB, a je to ovela lepsie nez som cakal.
MTBiker = studnica mudrosti
Bars aky krem nato urceny, Sixtus, Tunap, QM sports, Sportique. Mozem vsetky odporucit. Mal som aj od Born ale ten sa mi konzistenciou napacil. Bud odtialto alebo z
No som rád že som našiel túto tému. Ak jazdím intenzívnejšie (viac dní po sebe), tiež sa mi spravia takéto pupáky, niekedy sa s tým dá žiť, ale inokedy si musím dať 1-2dni pauzu. Sedlo som už menil, to veľmi pomohlo. Teraz to je už menej častý problém. Musím však napísať že ja v 90 % jazdím bez cyklovložky, keďže jazda na biku ako taká väčšinou nie je pre mňa dôvod výjazdu. Osvedčilo sa mi používať boxerky puma (googliť napr Puma P88886955), ktoré na zadnom diely nemajú šev. Neviem si ich vynachváliť, v podstate v ničom inom už na bike ani nejdem, ak viem, že to bude 10+ km. Sú bavlnené, takže časom sa v namáhaných oblastiach prederú, ale to sú rádovo roky. V hocičom inom, čo má na zadnom diely šev, to po po pár km začnem cítiť... Neberte to ako reklamu, len sa delím o svoju skúsenosť.
Nerobis reklamu.... My cyklisti jazdime zasadne v cyklogatiach... Ja osobne aj ked som isiel do roboty 9 km. Prezliect sa da vsade, ked nie v kancelarii, tak v umyvarke alebo na WC.
po niekolkych tyzdnoch poctiveho mazania sudokremom mam asi konecne prve pozitivne vysledky totiz bol som na biku utorok aj stredu vecer, takze ziadna dlhsia pauza. Potom dnes poobede cca 70 km mtb. A nic, uz ma nic nebolelo, ani neboli este uvidim po sobote a nedeli
Mazat samozrejme budem aj nadalej, nech sa to udrzi.
To co si vymenoval, plus este aj niekolkokrat v priebehu dna (nemyslim na biku, ale pocas pracovneho dna), a este aj pred spanim. Proste intenzivne mazanie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pred jazdou hustý krém - QM care 4A+ je za mňa najlepší (čajovník + včelí vosk), na kratšie stačí biela vazelína. Čím bude koža vlhkejšia (pot/dážď), tým viac treba mazať.
Po jazde (alebo na noc) Sudocrem (na poškodenia) a osvedčil sa mi aj obyčajný Excipial (ktorý si nosím na ruky), ak je koža len vysušená.
Gate sa nesmú hýbať voči koži => "citeľný" rozdiel medzi novými Isadore a starými (tie ešte poslúžia
Pluš ako písal Miloš, zaparenú koža po celý deň je chovná stanica baktérií
Viacej mi teraz nenapadne.
No a samozrejme pomohlo to - dnes 114 km, MTB, a je to ovela lepsie nez som cakal.
MTBiker = studnica mudrosti
pred niecim co znizuje trenie a je aj antibakterialne
Mazem pred vyjazdom, ak idem celodenku tak aj jedenkrat pocas vyjazdu, poripade pocas vyjazdu utriet zadok vlhcenou antibakterialnou vreckovkou, a az potom krem..
Kupil som si take male oné na to z ali, mozes to mat v tom https://www.aliexpress.com/item/32893755722.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dSkJr2F
a este rada,ako tu uz niekto pisal, pri zjazdoch dole zo sedla nech sa zadok prefukne a vyvetra
Mazat samozrejme budem aj nadalej, nech sa to udrzi.