Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Ja po mojich skusenostiach si kupim ebike iba od predajcu na Slovensku, najlepsie do 100km od TN. S Nemcami nie je ziadny problem, co sa tyka komunikacie, ale je to ostara a neodpisu tiez hned. A v podstate mozem byt rad, ze mi v CMS Cyklo v PB vysli v ustrety, ak budem kupovat Cube, bude urcite od nich. Rozdiely v cene uz nie su take ako byvali (v mojom pripade to bolo vtedy skoro 1000€).
Tu si pozri na také light vozenie ako požaduješ aj takéto niečo v cene okolo 4500:
https://www.trekbikes.com/sk/sk_SK/bicykle/horsk%C3%A9-bicykle/horsk%C3%A9-elektrobicykle/powerfly/celoodpru%C5%BEen%C3%BD-powerfly/f/F338/powerfly%252b-fs-4-gen-4/48614/5329715
Uz je tu vyse roka a mas aj fora a tam aj pisu, co sa im kazi. No a tvoj nazor, ze ty by si to nekupoval, nikoho nezaujima.
Ano, pred vyse rokom bol ten motor predstaveny. Ale bajky s tym motorom sa realne zacali predavat cca prelom 2024/25 takze nepresiel este ani rok odvtedy. Urcite su na roznych forach nejake informacie ale na to preslo este malo casu, aby tie informacie boli relevantne. Ak to tebe staci, ok, je to samozrejme tvoja vec.
No a k tej tvojej poslednej vete asi len tolko, ze je to tiez len tvoj nazor, ktory tiez nikoho nezaujia....
no a to presne ukazuje ze to je pruser
//branomelis su na to asi ine temy, ale keby jednou vetou aspon povies co sa tam serie? pre ludi v teme o vybere ebiku to moze byt napomocne
Ja som rozmýšľal o tomto , teraz teda neviem ci ten bosch je dobrý alebo nie , určite mi ide o spoľahlivosť bike chcem aspoň na 5 rokov ak to je reálne.
https://www.trekbikes.com/sk/sk_SK/bicykle/horsk%C3%A9-bicykle/horsk%C3%A9-elektrobicykle/rail/f/F344/rail%252b-8-gen-5/48470/5329134
kvôli tomu, že v meste kde bývam nemá Cube predajňu a servis
ahoj, vieš prosím ťa aká je hmotnosť toho Leva?
Cau naozaj netusim, nemam vahu. Vo velkosti S4 by mal mat 23.8 kg ...ja mam S3 a kde je realita neviem:)
Ja mam zatial len nejake 2-3 jazdy na turbo levo ale nato ze ten motor je uz cca 4-5 rokov "stary" tak ten prejav a maslovy chod motora je skvely. Neskutocne to vyladili, az ma clovek pocit ze slape "za svoje" , ziadne trhanie kopanie, výkyvy prisunu vykonu.
Ak chce niekto kupovat bike tak pozrite je stale akcia do 8.8. na sportokay na Treky, doskladnili aj Rail+ 8 za 4760€ po zlave co je najnižšia cena v Európe. Poprípade Rail+ 5 za 4100€. ?