Je už možno čas upriamiť viac pozornosť na kotúčové brzdy v oblasti cestných bicyklov. Už sa tu toho popísalo veľa a samostatnú tému som nenašiel (mohol som prehliadnuť). V MTB výhody určite pozorovať. Na ceste to určite tiež môže pozitívne pomôcť. Aké sú teda skúsenosti? Na horskom mám skúsenosť, že pri väčšej rýchlosti kotúč "bzučí". Cestný bicykel dokáže ísť o 50% rýchlejšie, čím môže byť tento nepriaznivý efekt v silnejšom prejave...
Duck1980 riadidla cirou "nahodou" drzim , trochen som to studoval a zrejme je problem v tazisku, musim byt viac nahnuty nad prednym kolesom, vcera som to skusal a bolo to OK, tiez je nutne mat nohy kolena natlacene na ramovej trubke, a dalsi aspekt je vietor ktory v poslednej dobe celkom fuci a dokaze riadne prekvapit z boku. ddemo na tie kolesa som mal tiez podozrenie, su nove s vysokym rafikom 50mm plaste bezdusove, skusim sa v lokal servisoch opytat ci nerobia aj vyvazenie. dik za rady a dufam ze som to tu nejako nespamoval, na zaciatku som mal podozrenie ze mi to robia diskove kotuce.
Ahoj, vedel by mi niekto poradit, mam cestny bicykel na Ultegre, s kotucovymi brzdami, no posledne dva tyzdne mam problem s prednou brzdou ( nic sa nemenilo, ani platnicky, ani kotuc, ani koleso ) na platnickach je este dostatok brzdnej zmesi, kotuc je taktiez v poriadku, pri akomkolvek naznaku brzdenia prednou brzdou dochadza k velmi neprijemnym zvukom suchanie, skrkanie od kotuca, ktore trva iba par sekund, pride mi to ako keby to bolo pri urcitej teplote, nasledne staci prestat brzdit a postupne zvuk utichne do par sekund, takto to je vzdy pri kazdom jednom brzdeni. Ak je bicykle na stojane tak mam vyladeny strmen, uplne dokonale, nie je pocut ani len suchnutie, kotuc sa taktiez toci rovno, nie je zvlneny. Platnicky su original Shimano. Zacina mi to liezt uz na nervy Nejake napady, co este skontrolovat, spravit, vymenit, vyhodit ? Dakujem H.
Mam to velmi podobne, nerobi to sice pri uplne kazdom brzdeni ale po kazdom tvrdsom ano, rovnako na prednej a setup mam rovnaky ako ty. Ja to ale vsetko porovnavam k MTB kde su tie zvuky vacsinou ovela horsie takze tu mi to v zasade vobec nevadi 😁 kazdopadne ked som platnicky vymenil a boli nove tak mi to nerobilo ale po urcitom case vzdy zacne.
Možno len treba prečistiť a rozhýbať piestiky v strmeni. Je dobré to robiť pravidelne. Pri ostrejšom brzdení sa IceTech kotúč zvykne na chvíľu skriviť, potom cinká kým sa ochladí.
Ake mate skusenosti so 140mm kotucmi na cestaku? Ma to dostatocny brzdny ucinok? Chcem hodit na bike SLX kotuce, ale rozmyslam ci stacia 140 alebo bude treba 160mm.
Bude to na gravel biku s ktorym pojdem iba do lahkeho terenu (polne a lesne cesty) a samozrejme cesta.
Ako si dopadol? Všímam si, že na cesťákoch je už asi štandard nim 160mm vpredu aj vzadu (tak ako na MTB min 180mm). Uvažujem či by nestačili 140mm alebo len dozadu túto veľkosť. Zatiaľ som pripravený na 160mm vpredu aj vzadu, len zisťujem aké sú reálne skúsenosti, ak tak ostanem pri 160mm, tie musia bohato stačiť.
Každý rok určite nie, len si robím prehľad čo fičí, ako vravím som nachystaný na 160mm, len zisťujem či sa vôbec ešte niekde 140mm dáva keďže sa aj vyrába.
milos21 Ja mam 140mm na biku od vyrobcu, a povodne som spekuloval dat dopredu 160mm, ale zatial to necham tak, lebo mi to uplne postacuje na vsetky zjazdy v Karpatoch. Je ale aj pravda, ze patrim k tym lahsim jazdcom, takze asi aj toto by som zvazil (myslim ze aj Canyon dava na svoje najmensie ramy 140mm, ale na vacsie uz 160mm).
pa3km z rovnakého dôvodu som aj ja zhruba pred dvomi rokmi urobil rovnakú výmenu a výsledok nedopadol dobre - systém RS505 má väčší objem hydraulického piestu, preto v kombinácii s ST-R7020 pákami systém nejde poriadne odvzdušniť a páky sú gumové (informáciu o pieste som však našiel na internete až po asi dvoch hodinách neúspešného odvzdušňovania). Vo výsledku som teda musel následne dokúpiť aj prasce BR7070. Tie išli dokonale odvzdušniť za ani nie 10 minút a spoľahlivo fungujú dodnes. Rovnako komfort a vzhľad ST-R7020 je o niekoľko tried vyšší ako RS505.
Pre zaujímavosť - kamarát naopak vymieňal RS505 prasce za BR8070 a k počudovaniu to dopadlo rovnako.
caute, neviete poradit ake brzdove dosticky by pasovali na brzdy TEKTRO Spyre Mechanical Disc ? pripadne aj hodit nejaky link tuna z eshopu. S kotucovymi brzdami este nemam skusenosti a nechce sa mi zatial do toho sprtat a rozoberat to kym este brzdi, no nejake do zalohy by som uz prikupil. vdaka za rady..
Do TRP Spyre pozeraj brzdove dosticky kompatibilne so Shimano Deore M525 a M515. Pokial ide o material dosticiek, prv musis zistit ake kotuce mas a podla toho vyberat.
Ďalšia neskutočná výhoda pre mňa. Brzdové páčky môžem dať veľmi blízko baranov, na mechanickej Ultegre to priblíženie bolo veľmi obmedzené a proste som na páky poriadne nedosiahol (a tým pádom bol problém radenia pri spodnom úchope). Teraz nie je problém, bez nutnosti kŕčovitého naťahovania prstov aby som vôbec dočiahol. Podobne ako na MTB môžem mať páčky blízko gripov aby som dočiahol...
Ahojte, skusali ste niekto realny rozdiel medzi platnickami L03A a L04C? Doteraz som mal L03A, tie tu uz dlhsie nevidim skladom, tak rozmyslam, ci ma zmysel zobrat metalicke.
Ahojte, ked mam na cestaku nahodene strmene ultegra R8000 a kotuce 140, ak by som chcel vymenit do buducnosti oba za 160 potrebujem nejaky adapter? alebo 140 a 160 je jedno?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ddemo na tie kolesa som mal tiez podozrenie, su nove s vysokym rafikom 50mm plaste bezdusove, skusim sa v lokal servisoch opytat ci nerobia aj vyvazenie. dik za rady a dufam ze som to tu nejako nespamoval, na zaciatku som mal podozrenie ze mi to robia diskove kotuce.
https://www.aliexpress.com/item/32666319312.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.38cd1b421YUCBC&algo_pvid=5f035714-9c4c-4e4c-8ba4-6d3949696fb7&algo_expid=5f035714-9c4c-4e4c-8ba4-6d3949696fb7-20&btsid=0b0a22a415948180449642384e6f31&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Bude to na gravel biku s ktorym pojdem iba do lahkeho terenu (polne a lesne cesty) a samozrejme cesta.
Ako si dopadol? Všímam si, že na cesťákoch je už asi štandard nim 160mm vpredu aj vzadu (tak ako na MTB min 180mm). Uvažujem či by nestačili 140mm alebo len dozadu túto veľkosť. Zatiaľ som pripravený na 160mm vpredu aj vzadu, len zisťujem aké sú reálne skúsenosti, ak tak ostanem pri 160mm, tie musia bohato stačiť.
Pre zaujímavosť - kamarát naopak vymieňal RS505 prasce za BR8070 a k počudovaniu to dopadlo rovnako.
https://www.muziker.sk/shimano-sm-ma-r160dda-adapter-fm-160mm?gclid=EAIaIQobChMIzNiS-czz8gIVjtnVCh1IcwOAEAQYASABEgIa7_D_BwE
https://www.muziker.sk/shimano-sm-ma-f160pda-adapter-fm-pm-160mm