Dostali sa ku mne na test nejaké zatiaľ noname karbóny. Tak som dal aspoň časť tatranskej cyklomagistrály od Podbanského po Žiarsku dolinu. Už teraz viem, že sa budú ťažko vracať 😭
Speedera tiež prekvapili. Až na jednu držku v blatovej koľaji držali na mokrých skalách a koreňoch super na to akú nízku vzorku majú. Držka preto, že chýbajú bočné štuple, takze bočné vedenie slabšie.
kde je ten Pinoccio? siel som tade cca pred mesiacom ale opacnym smerom po cervenej od Rackovej po zaver Tichej a nestretol som ho . Tie kolesa niesu nahodou Winspace Lun, ci nebodaj nejaka mimo cinska produkcia?
yurcko to mas sks bluemels matt na tom soote 30? Zrovna ich mam vybrane v kosiku, si s nimi spokojny? Vaham este nad longboard, ale tam sa mi zda ten predok uz priliz…
kde je ten Pinoccio? siel som tade cca pred mesiacom ale opacnym smerom po cervenej od Rackovej po zaver Tichej a nestretol som ho . Tie kolesa niesu nahodou Winspace Lun, ci nebodaj nejaka mimo cinska produkcia?
Pinoccio je hore na razcesti Rackovej a Jamnickej hned za mostom cez potok, pri rozdelovniku turistickych ciest.
yurcko to mas sks bluemels matt na tom soote 30? Zrovna ich mam vybrane v kosiku, si s nimi spokojny? Vaham este nad longboard, ale tam sa mi zda ten predok uz priliz…
S tymi Bluemelsami neurobis chybu. Vozim ich na graveli a velka spokojnost aj s kvalitou aj s prevedenim.
Panák už vieš a kolesa moc bližších info neviem. Iba, že to je Čína ako si spomenul. Známy zobral viac model na test a oslovil ma, či nechcem skúsiť. Ďalšie enduro a XC dostali další ľudia. Ak sa osvedčia tak by ich chcel predávať.
Mám ich len na chvíľu, potom skúsia další. Ja až tak porovnať neviem, lebo som karbónové kolesa nikdy nejazdil. Ale oproti to mu čo som mal na graveli ak ceste nebe a dudy. Rýchlosť, pohodlie všetko rozdiel triedy.
blavatraffic prave pre tu kvalitu ich uprednostnujem pred dlhsimy longboardami, niekde som videl porovnanie a tie tak odolne neposobili. volodaj ako myslis pohodlie? Mal som za to, ze vyssie a najma teda karbon kola su prave tuhsie, mimo ineho…
Jaiub Ano, SKS bl....tie sirsie 53mm tusim. Bolo treba troska dopasovat, pohrat sa ale fungovali fajn...este ich mam, skusim ich v zime na Soot 90 ci budu pasovat, lebo uz som zrezaval stych "tyciek"...
Este mam jednu otazku - ram Canyon Endurace CF 7 vyzera podobne ako ich gravely. je mozne donho dat ine kolesa so sirsimi plastami a pripadne riadidla?
riadidla isto, kolesa tiez ale predpokladam ze max 35 mmm, ale ano geometria je takmer rovnaka. Ked chces sirsie gumy tak potom Grail - aj ten hlinikovy je velmi slusny a nemas tam tie double decker barany, tam das 42 mm. Alebo ten Grizl tam uz das 50 mm co uz su kolesa siroke ako na MTBckach z 90tych rokov. Ja mam Grail CF a extra sadu kolies s 28 mm cestackymi gumami aj s "cestnejsou" kazetou a ked chcem ist cestu prehodim.
Idem tu trochu pootravovat, ake plaste by ste poradili na jesenno-zimno-jarne jazdenie, cx bike, povedzme tak 80-90% cesta (2., 3-tej a x-tej triedy) a zvysok rozne skratky spevneno-nespevnenym povrchom? Ide mi hlavne o zvyseny grip a istotu v roznych stadiach vody, namrazy ci poprasku/clapkanicach voci klasickym slikom a v ramci moznosti max odolnost na bordely na krajniciach, no skratka nase typicke podmienky v nadchadzajucom obdobi Hmotnost a odvalovanie je v tomto pripade v uzadi, ale zas ziadne kotvy Nehladam nejake stuple a ani pravoverne gravel jazdenie v terene, ale skor cestne plaste s dobrym odvalovanim a dostatocnou rezervou/odolnostou na obcasne opustenie cesty. Cena cca tych 35-37€ max a hmotnost do/okolo 400g. Zatial som skoncil pri gravelking sk (sk +) alebo schwalbe g-one allround performance, ktory ma oslovil cenou (26€). No urcite mate lepsi prehlad ako ja zelenac v tomto obore Preferujem nieco na sposob rychleho nie uplne hladkeho stredu s trochu vyraznejsimy bocnicami pre pridanie istoty v zakrutach (no mozno uplne odveci ), sirka 35, max 37/38mm. Dik
Este doplnim, keby sa conti gp 4-season robili v 35c rozmere, tak tam zaradim aj tie. To len aby bolo zrejme o aky typ plastov a celkovo jazdenie sa jedna
Tie speedero som registroval len v sirke 40, takze isli mimo mna, ale v 36mm je to uz ina rec a pacia sa mi. Nemam zatial skusenosti ale myslim ze nato co chcem vhodnejsie ako Thundero, Swampero su mimo... Aj henry v recenzii ich vychvalil trebars aj na vode. ALe zas ked uvazim ze je to konkurencia Gravelkingom SS, ktore som mal vyhliadnute na suchsiu jarno-letnu cast sezony v 32mm, tak neviem ci by predsa neboli vhodnejsie tie Thundero ako naprotivok SK ktore som chcel teraz. Ale uz spekulujem jak beta s p... Uz len vybrat ten univerzal z ktoreho sa dalej odrazit... Este som mal v talone aj vittorky terreno dry a zero po zime, ale to dry ma jaksi neutvrdzovalo vo vybere
Jaiub
Tiez som nedavno hladal gravel plaste, v podobnom zadani, akurat rozmer 40. A podla mna je velmi malo plastov ktore splnaju tvoje podmienky. Jednak rozmer 35 je pre gravel hranicny, najvacsi vyber je v rozmere 38-43 a tiez cena je tak na hranici.
Panaracer Gravelking SK je velmi popularna volba, tiez som o nom dlho uvazoval. Ale viaceri spominaju, ze jeho odolnost voci defektom je velmi zla, vo viacerych testoch bol na tom najhorsie. A pokial nie je v akcii tak stoji cez 40, takze kvoli tomu vypadol z vyberu.
Schwalbe G-One ma dobre recenzie, da sa najst pod 40E a robia sa aj v 35 rozmere. Su velmi odolne, ale kritizuju ze su prilis tvrde a horsie drzia v zakrute. Pre mna maju male bocne stuple, ale ak ti toto nevadi, mohl by to byt dobry kandidat.
Po dlhom studovani sa mi najviac pozdaval Tufo Thundero (no ten sa nerobi v 35), ma ok cenu. A Pirelli Cinturato, ma velmi dobre recenzie, je odolny a robia aj v 35 ale cena je sialena. Keby stal menej, idem do neho.
Nakoniec som siel do Thundera, v rozmere 40. Uvazoval som aj nad Speederom, maju ho tu v MB shope za dobru cenu na sklade, ale tie bocne stuple nie su o nic lepsie ako to co mam teraz (Maxxis Razzo v 35).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Speedera tiež prekvapili. Až na jednu držku v blatovej koľaji držali na mokrých skalách a koreňoch super na to akú nízku vzorku majú. Držka preto, že chýbajú bočné štuple, takze bočné vedenie slabšie.
Pinoccio je hore na razcesti Rackovej a Jamnickej hned za mostom cez potok, pri rozdelovniku turistickych ciest.
S tymi Bluemelsami neurobis chybu. Vozim ich na graveli a velka spokojnost aj s kvalitou aj s prevedenim.
Panák už vieš a kolesa moc bližších info neviem. Iba, že to je Čína ako si spomenul. Známy zobral viac model na test a oslovil ma, či nechcem skúsiť. Ďalšie enduro a XC dostali další ľudia. Ak sa osvedčia tak by ich chcel predávať.
Mám ich len na chvíľu, potom skúsia další. Ja až tak porovnať neviem, lebo som karbónové kolesa nikdy nejazdil. Ale oproti to mu čo som mal na graveli ak ceste nebe a dudy. Rýchlosť, pohodlie všetko rozdiel triedy.
volodaj ako myslis pohodlie? Mal som za to, ze vyssie a najma teda karbon kola su prave tuhsie, mimo ineho…
- ja tam mam 33mm Schwalbe X-One Speed a je to este ok = cca.3-4mm miesta na kazdej strane, do vacsieho blata by som s tym ale nesiel (z vnutornej strany prednej aj zadnej vidlice mam nalepenu hrubsiu foliu)
Este doplnim, keby sa conti gp 4-season robili v 35c rozmere, tak tam zaradim aj tie. To len aby bolo zrejme o aky typ plastov a celkovo jazdenie sa jedna
https://www.sloger.sk/shop/diely-a-komponenty/plaste-a-duse/plaste/gravel-cross-cesta/tufo-plast-gravel-speedero-36-622700x36c-390g.html
ak hladsie tak skus pozriet Pirelli P ZERO Velo 4S, mam to v 28mm (29mm) a na mokre to drzi fakt dobre
ale robia len tieto 28 max
https://www.sloger.sk/shop/diely-a-komponenty/plaste-a-duse/plaste/gravel-cross-cesta/tufo-plast-gravel-thundero-36-622700x36c-390g.html
swampero uz mi pride overkill na to co pisal
Tiez som nedavno hladal gravel plaste, v podobnom zadani, akurat rozmer 40. A podla mna je velmi malo plastov ktore splnaju tvoje podmienky. Jednak rozmer 35 je pre gravel hranicny, najvacsi vyber je v rozmere 38-43 a tiez cena je tak na hranici.
Panaracer Gravelking SK je velmi popularna volba, tiez som o nom dlho uvazoval. Ale viaceri spominaju, ze jeho odolnost voci defektom je velmi zla, vo viacerych testoch bol na tom najhorsie. A pokial nie je v akcii tak stoji cez 40, takze kvoli tomu vypadol z vyberu.
Schwalbe G-One ma dobre recenzie, da sa najst pod 40E a robia sa aj v 35 rozmere. Su velmi odolne, ale kritizuju ze su prilis tvrde a horsie drzia v zakrute. Pre mna maju male bocne stuple, ale ak ti toto nevadi, mohl by to byt dobry kandidat.
Po dlhom studovani sa mi najviac pozdaval Tufo Thundero (no ten sa nerobi v 35), ma ok cenu. A Pirelli Cinturato, ma velmi dobre recenzie, je odolny a robia aj v 35 ale cena je sialena. Keby stal menej, idem do neho.
Nakoniec som siel do Thundera, v rozmere 40. Uvazoval som aj nad Speederom, maju ho tu v MB shope za dobru cenu na sklade, ale tie bocne stuple nie su o nic lepsie ako to co mam teraz (Maxxis Razzo v 35).