Vláda rozmýšľa o spoluúčasti neočkovaných COVID pacientov na financovaní ich liečby. Povedala to vo štvrtkovej večernej relácii televízie Joj Na hrane predsedníčka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková.
Budeš to schvaľovať aj pre očkovaných?
Keď bude 100% zaockovanost a v nemocniciach 100% očkovaných aj vo vážnych stavoch a s umrtiami, s 3000 pacientmi v kolabujucich nemocniciach, na koho to potom zvalime?
Keď bude 100% zaockovanost a v nemocniciach 100% očkovaných aj vo vážnych stavoch a s umrtiami, s 3000 pacientmi v kolabujucich nemocniciach, na koho to potom zvalime?
nepochopil si. Skusim vysvetlit. Ockovani ludia maju lahsi priebeh a preto su menej hospitalizovani a ich liecba je lacnejsia. Neockovani by mali zaplatit rozdiel v cene tejto liecby, pretoze sa dobrovolne rozhodli neabsolvovat prevenciu voci chorobe - ich rozhodnutie, ale aj ich zodpovednost. Takisto, ako ked neabsolvujem raz rocne prehliadku u zubara, poistovna mi dalsi rok nepreplati ani cent z liecby. Nejde teda o ziaden precedens, ale beznu, uz teraz fungujucu, prax.
len vytrhava z kontextu... 14 ockovanych bolo nakazenych... aa? co tym chces povedat? aj tak v nemocnici skoncia hlavne neockovani... boji sa ako neviem co, hryze vsade naokolo ale zeby sa siel zaockovat a mal pokoj to ne
uz to kurnik pochopte, vsetci ockovani budu nakazeni... ale to nikoho nebude srat lebo len malo z nich skonci v nemocnici... nema najmensi zmysel chranit neockovanych najme ak sa nechcu sami chranit vakcinou... treba ich bud zaockovat alebo dostat prec z nemocnic
a este zabudol napisat ze comu teda vlastne veri lebo ak nema vlstny labak kde ten virus x mesiacov sledoval a robil kadejake testy tak comu chce verit ? to ze sa daka statistika po pol roku upravi, neznamena automaticky ze presny opak je pravda...
takze ked si mam ja vybrat medzi dakou statistikou aj ked po pol roku upravenou ktora sa opriera o kadejake vedecke (aj ked ja to neviem realne overit) studie a na druhej strane je moja hlava ktora si nieco zmysli ale nema to absolutne ziadnu oporu v dakych argumentoch (kedze nemam vlastny labak atd), tak si radsej vyberem tu prvu moznost
Správne údaje sú pre manažovanie pandémie dôležité. Na základe nejakých údajov urobíš opatrenie. Po určitom čase podľa dalších údajov zistíš ako opatrenie zafungovalo alebo nezafungovalo. Ak meníš údaje spätne po pol, tri štvrte roku vieš velké gulové ako medzitým vykonané opatrenie zafungovalo a aké dalšie opatrenie bude správne.
len vytrhava z kontextu... 14 ockovanych bolo nakazenych... aa? co tym chces povedat? aj tak v nemocnici skoncia hlavne neockovani... boji sa ako neviem co, hryze vsade naokolo ale zeby sa siel zaockovat a mal pokoj to ne
uz to kurnik pochopte, vsetci ockovani budu nakazeni... ale to nikoho nebude srat lebo len malo z nich skonci v nemocnici... nema najmensi zmysel chranit neockovanych najme ak sa nechcu sami chranit vakcinou... treba ich bud zaockovat alebo dostat prec z nemocnic
duves, predpokladas zle...do JAR stacil negativny 72-hodinovy PCR test pred odletom. Teraz pozeram napr appku Qatar airways ktora je v tomto smere docela premakana a maju tam vsetky info ohladom covid obmedzeni ked si das vyhladat akekolvek lety a...podla info v appke stale staci 72-hodinovy negativny PCR test pred odletom. Samozrejme ine to uz je aktualne pri navrate z tychto koncin...
jak na koho? sak na pocet... 2 davky nestacili... ani 3... vsetci ste mali mat co mesiac to davku 🤭
dôvodom vysokého počtu pozitívnych PCR testov nie je výrazné zhoršenie situácie, ale doplnenie dát, ktoré 30. novembra neprešli z laboratórií do informačného systému.
No oná zábava s nakazenými príde až s omicronom. Ak sa to rozšíri, čo je veľký predpoklad, tak pozitivita bude obrovská, keďže PCR testovanie nezvládne otestovať každého...
Slovensko čisty bananistan. Z extrému do extrému. Najprv jeden rok šesť mesiacov dištančná výuka, další rok v situácii ked nemocnice nie sú pre nedostatok kapacít schopné poskytovat zdravotnú starostlivosť necovid pacientom ani 5 dní chrípkových prázdnin ktoré boli bežným prostriedkom na spomalenie šírenia respiračných ochorení aj v bežných nepandemických rokoch.
Vyše 42 000 testov a 15 000 nakazených. Nechce sa mi veriť, že za jeden deň spravili toľko testov...
nebude to tym ze firmy su povinne testovat neockovanych a tieto vysledky sa posielaju na ministerstvo? u nas nasli tiez par pozitivnych. len neviem ci tie cisla idu niekde do statistiky, ak hej tak to tvoje cislo je realne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dufam, ze to schvalia
nepochopil si. Skusim vysvetlit. Ockovani ludia maju lahsi priebeh a preto su menej hospitalizovani a ich liecba je lacnejsia. Neockovani by mali zaplatit rozdiel v cene tejto liecby, pretoze sa dobrovolne rozhodli neabsolvovat prevenciu voci chorobe - ich rozhodnutie, ale aj ich zodpovednost. Takisto, ako ked neabsolvujem raz rocne prehliadku u zubara, poistovna mi dalsi rok nepreplati ani cent z liecby. Nejde teda o ziaden precedens, ale beznu, uz teraz fungujucu, prax.
To sú také dezolátske mokré sny...
Predpokladám, že neočkovaných nepustia cestovať. Tak preto.
takze ked si mam ja vybrat medzi dakou statistikou aj ked po pol roku upravenou ktora sa opriera o kadejake vedecke (aj ked ja to neviem realne overit) studie a na druhej strane je moja hlava ktora si nieco zmysli ale nema to absolutne ziadnu oporu v dakych argumentoch (kedze nemam vlastny labak atd), tak si radsej vyberem tu prvu moznost
Správne údaje sú pre manažovanie pandémie dôležité. Na základe nejakých údajov urobíš opatrenie. Po určitom čase podľa dalších údajov zistíš ako opatrenie zafungovalo alebo nezafungovalo. Ak meníš údaje spätne po pol, tri štvrte roku vieš velké gulové ako medzitým vykonané opatrenie zafungovalo a aké dalšie opatrenie bude správne.
Ako som uz pisal, v CR asi maju ine vakciny. Kopa zaockovanych v nemocniciach a marniciach....
https://www.idnes.cz/koronavirus/statistiky
Aspon tu a v tomto sa drzme faktov a nie emocii
jak na koho? sak na pocet... 2 davky nestacili... ani 3... vsetci ste mali mat co mesiac to davku 🤭
https://www.cas.sk/clanok/2616049/medzi-mikasom-a-groehlingom-to-vrie-preco-ne-ma-plosne-zatvaranie-skol-zmysel/4/
stale to ti dezolati nechapu, stale, stale...neuveritelne. Jednoducha logicka zalezitost a do tych hlaviciek im to nelezie a nelezie...
nebude to tym ze firmy su povinne testovat neockovanych a tieto vysledky sa posielaju na ministerstvo? u nas nasli tiez par pozitivnych. len neviem ci tie cisla idu niekde do statistiky, ak hej tak to tvoje cislo je realne.
https://www.idnes.cz/koronavirus/statistiky
Je veľká škoda, že idnes.cz má tak mizerne spracované štatistiky.
Skús si pozrieť štatistiky, ktoré sú prepočítané na počet očkovaných a podľa veku a uvidíš, že očkovanie má veľký zmysel:
https://www.covdata.cz/cesko-vek.php#vaccine-hospital