Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
suhlas,
bud vyhradeny koridor alebo znacka ze teda zakaz na bicykli, alebo vsetkym vozidlam. a vybavene.
https://sk.mapy.cz/s/kumenozopa
cesta vedie rovno cez zjazdovku, Na street view nevidim, ze by tam bol nejaky zakaz ani na jednom ani na druhom konci.
Samozrejme nebudes sa trepat cez zjazdovku obides popri lese ponad.
Chce to nohy v teple.
pretoze ja sa nebavim o tom co spravil milos ked to obisiel. teraz sa bavime o vyuzivani tej cesty, cez zjazdovku ked tam zrovna neni pol metra snehu.
odkedy ?
na zaklade coho ?
bral som to tak, ze v SO 3+ je to takto :
... je zakázané navyše vchádzať alebo stáť s bicyklom na pozemky za hranicami zastavaného územia obce mimo diaľnice, cesty, miestnej komunikácie a vyznačenej cyklotrasy,
zdroj Tatry.sk
Vo veľkom sa tam lyžuje, bežkuje, turistikuje, cesta široká aj na 2 autá pomaly, postavené altánky (oficiálne sa tam nesmie nič z toho prevádzkovať), takže taký nijaký zákaz. Inou cestou, čo zas vedie do strednej časti zjazdovky zas vo veľkom chodia autá ku chate.
scarinko nie je to absolútna pravdy, napr. v Roháčskej doline ani v Látanej doline nie je žiadne oficiálne C od SCK a aj tak je tam cyklistika dovolená... A v tatrách je viac takýchto povolených ciest bez C, myslím, že aj na Žiarsku chatu je to rovnako. Veď pozri mapy.cz, nie tak dávno som to aktualizoval a dopĺňal (ešte musím aktualizovať NAPANT)
A čo vôbec nechápem, v lete v horách aby sa človek bál ísť ako turista mimo chodníka a v zime totálna anarchia krížom krážom cez hrebene, doliny, svahy...
Cykloturistika - vyhradené trasy
Lysá Poľana – Bielovodská dolina (horáreň)
Biela voda – Chata pri Zelenom plese
Kežmarské Žľaby – Mlynčeky
okruh Tatranská Lomnica (stanice lanovky) – Štart
Okruh nad Eurocampom
Stará Lesná – Tatranská Lomnica
Starý smokovec – Hrebienok
okruh nad Novou Lesnou
okruh nad Novou Lesnou –Stará Lesná
Dolný Smokovec – Žakovská poľana – Gerlachov
Nový Smokovec (zastávka Sibír) – Žakovská poľana – Gerlachov
Tatranská polianka – Sliezky dom
Vyšné Hágy – Štôla (horáreň)
Nová Polianka – nad Štôlou
TEŽ Popradské Pleso – Popradské pleso
Podbanské – Kôprova dolina
Podbanské – Tichá dolina
Pribylina – Žiarska dolina
ústie Žiarskej doliny – Žiarska chata
Zuberec – Roháčska dolina
Zverovka – Látaná dolina
Zuberec – Habovka - Oravice
33. Spálený žľab od ústia lyžiarskej zjazdovky na kótu Brestová - modrá značka
Aj v Mapy.cz je ta uzavera naznacena az od tejto cesty smerom do kopca.
ale nahadam sa. Ja som len reagoval na to, ze jak tu niekto spominal, ze mimo lyziarskej sezony je to servisna cesta a aj tak by tam milos nemal co robit. Nie, ako ziadna servisna cesta mi to aspon z fotiek zo street view nepride. Nie je tam ziadny zakaz a dokonca tam parkuju na trave popri ceste auta. Ak tade mozu ako po miestnej komunikacii jazdit auta tam a naspat, neviem preco by nemohli bicykle.
druha vec je, ze si to milos strihol strihol popri lese. to uz sice dovolene neni, ale nerobil by som z toho vedu. urcite nie taky hate co sa tu strhol.
Cela diskusia sa strhla len preto, ze sa tu detinsky dohadujeme a snazime sa vymysliet si dovody, ze preco je to vlastne v pohode.. a pritom aj v pripade Tatranskej Lomnice aj Spalenej doline je jasne, ze tam zakaz plati aj ked tam nikto nedal znacku.
A je uplne jedno, ci sa nam to paci alebo nie...
kedysi si zobral bike a siel si - teraz sa tu budeme na 200 stranach bavit kam mozem a kam nie aby som nieco neporusil, niekoho nebodaj neurazil.
tie pravidla su z drvivej vacsiny blbost. pritom jediny problem ktory v prirode nastava je intenzivna turistika - je jedno ci je to cyklista, pesiak, lyziar, motorista - par kusov by nikdy nikomu nevadilo ale davy su problem.
Lenze keby vsetci absolventi vysokej skoly zivota skutocne pouzivali rozum, tak je klud aj bez nejakych sialenych pravidiel...
napr. autodoprava - na zaciatku bola jedna veta - prisposobit jazdu svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. a teraz? mas pravidiel a zakazov plnu knihu a stale je malo - preco? lebo su ich mraky
myslis ze NP tu boli odjakziva - od stvorenia sveta? myslis ze predtym sa ludia nepohybovali v dnes prisne chranenych uzemiach? myslis ze keby to tak zostalo tak by priroda vykapala? myslis ze by obmedzenia pohybu v NP dnes boli keby 99,9% ludi prdelo na daku turistiku? kolko % z tych davov ktori tam idu bohvie preco rozumie co robi, kde je a ako sa tam ma spravat?
myslis ze pri takomto pretlaku a naraste cyklistov tych obmedzeni a buzeracie bude menej?
mne je strasnou zahadou kde sa tie davy vzali - az taky populacny narast nieje. sedeli doma chovali prasce a orali rolicku a teraz uz maju prachy tak nemusia? a co s tolkymi prachmi - kupime si auto a co s tym autom? - co budeme robit? rolicku nemame, vsetko si kupime - nuda je doma. tuto som videla anka dala fotku z dakeho kopca - podme tam.