... máte niekto skúsenosti s GPS obojkom ?
Dnes sa Gauner vzdialil na väčšiu vzdialenosť a čas ako nám bolo príjemné.
Našťastie sa našiel ( nás našiel )
Nechcem ho mať stále na vodítku , chcem aby mal aj trochu voľnosti.
Je to "ňuchač" - chytil nejakú stopu a už nereagoval na volanie, pískanie proste nič - išiel si svoje.
TRHLINA sa nezaprela
Je to "ňuchač" - chytil nejakú stopu a už nereagoval na volanie, pískanie proste nič - išiel si svoje.
TRHLINA sa nezaprela
TRHLINA sa nezaprela
A ešte by som odporúčal výraznejšie reflexné označenie psa (obojok, vesta...)
Koli polovnikom kamošovi takto poľovník zastrelil psa,pretože naháňal vysokú zver. Dobil ho tak ze mal prasknutu lebku, ak by ho ďalší poľovník neomracil pazbou by ho tam asi v amoku skantril
...on nieje moc behavý / naháňavý - vraj ich využívajú ako dohľadávačov.
Aj pán Lesník ktorý nám ho chválabohu pomáhal hľadať pozná túto rasu - proste chytí stopu a ide.
Budem ho musieť ( aspoň pokiaľ nedostane rozum, teraz je to puberťák ) držať na vodítku.
iz sa to stalo aj nám, na jeseň zmizol na 45 monut v lese, hladali sme ale nikde nič, nereagoval na krik, už sa zotmelo zotmení my stále v lese, syn panika plač. tal reku poďme v jednej línii k autu, cca km, zoberiem celovku a baterku a idem ho hľadať, ako sme sa blížili k autu cca 50 metrov, zrazu z lesa suchot, už sme videli svietiť oci a dobehol, podla mňa bol tiež riadne vystrašený ale našiel nás sám....ale verím, že by to spravil zase, poľovnícky sú hold taký, dávam pozor viac uz...Naš ma 11 mesiacov akurat
Rozum hádam dostane 😁 ale ten pud/vlastnosť v ňom nepotlačíš. Raz za čas si určite odbehne. Ja mám border teriérku a tá keď po troch rokoch poľovníckeho nič nerobenia prišla prvý krát na umelý brloh hneď vedela čo má robiť. Majú to jednoducho v sebe a preto ich máme radi
Lubik chce to aj trochu trpezlivosti, trenovat to, najskor na bezpecnom mieste (vybeh, luka s dobrym vyhladom apod.) nech dobehne naozaj vzdy, to je jedno ci chyti stopu alebo nie..nasa sa tiez tomu branila, rada nahana vsetky stopy a sleduje co kde zasuchoce, ale naucila sa ze na pisknutie proste musi dobehnut, resp. nesmie odbehnut z dohladu..ale niekedy to vidiet na nej, ze nie je z toho rada Mlsky samozrejme pomozu najma zo zaciatku ako sol.. Drzim palce, verim ze puberta musi byt narocna
no len nás napr nie je pahltny, mlsky sú mu ukradnuté, takisto sa správa aj keď vidí iného psa, ide si hlava nehlava za ním....nechce ani sušené mäso, ani granulove, aj domáce sme robili, nič, keď proste on chce ísť neviem ho presvedčiť na nič....v decembri bolo lepšie, reagoval na lopticku keď už odbiehal za psom, tak som povedal loptička a vytiahol ju, a spravil otočku, teraz to uz zase posledné dva tyzdne nefunguje a ide si svoje tvrdohlavo....ale beriem, že puberta je už asi tu, budúci mesiac ma rok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
druhy... nas v polohe "nic nechcem vidiet"....
... keď vyrastie, bude akurát do kufra ( Gauner )
TRHLINA sa nezaprela
TRHLINA sa nezaprela
Osobne mám vyskúšané toto: https://tractive.com/en/?gclid=CjwKCAiAlrSPBhBaEiwAuLSDUKJV06_WxyAGBdKlFHRrppRtArQXFWRwG4Rtyi0dbB6TUT2a0sVUIRoC7VsQAvD_BwE ale v teréne aký máš na foto určite odporúčam toto: https://www.dogtrace.com/
Český výrobok za slušnú cenu a vo výbornej kvalite
TRHLINA sa nezaprela
A ešte by som odporúčal výraznejšie reflexné označenie psa (obojok, vesta...)
Aj pán Lesník ktorý nám ho chválabohu pomáhal hľadať pozná túto rasu - proste chytí stopu a ide.
Budem ho musieť ( aspoň pokiaľ nedostane rozum, teraz je to puberťák ) držať na vodítku.