Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
Kto hovorí o tom, že Polícia SR má kontrolovať špeciálne len cyklistov? Celý čas hovorím o tom, že majú kontrolovať všetkých rad za radom. Ak vidí porušenie zákona, má konať. Problém je ten, že polícia koná iba vtedy, ak človek sedí v aute. Chodec, či cyklista je neviditeľný. Včera večer už za tmy som sa vracal z Devina po Devínskej ceste. Stopli ma tam policajti, že cestná kontrola, doklady, fúkať. Za ten čas okolo nás prešlo 7 cyklistov bez svetiel. Žiadna reakcia zo strany policajtov. O tom hovorím. Ráno som šiel do roboty. Dolnozemská, ako je Slovnaft pumpa a odbáča na Mamateyovu smer Dom kultúry Ovsište. Policajné auto chcelo odbočiť doľava z Dolnozemskej, čakali na zelenú. Za ten čas tam na červenú prebehlo tak 10-15 ľudí, či už pešo, alebo na biku po prechodoch. Žiadna reakcia zo strany polície.
Cez zimu umrelo 4 či koľko ľudí na bicykloch, čo nemali blikačky za tmy, zrazilo ich auto. Áno, je to kontraproduktívne. Cez zimu zrazilo auto cez 20 ľudí, z 15 či koľko bolo neosvetlených, resp. nemali na sebe reflexné prvky. Išli po zlej strane vozovky, nesprávne prechádzali cez cestu, či išli priamo v pruhu. Ak tu je kontraproduktívne určite riešiť nejakých chodcov. Určite. Ako študent strednej školy tak 20 rokov dozadu som si zalietal v autobuse, lebo cyklista nezastavil na STOPke. Ja som obišiel v relatívne v pohode, narazené zápästie, rebrá, kolená, rozbitá hlava. Tak 10 či koľko ľudí brala sanitka rovno do nemocnice. 82 ročná pani spadla zo sedačky a zlomila si bedrový kĺb. Umrela na to. Pre ľudí v tom veku je to smrteľné zranenie. Bolo to moje prvé vypovedanie na polícii, že čo sa stalo. Bývalú frajerku zrazil cyklista na Ceste mládeže z Bieleho kríza smer Vojenská nemocnica. Idiot sa tam spúštal tak 60+ pritom tam je značka, že tam je povolená len 30tka a je to zmiešaná trasa pre chodcov a cyklistov. Bývalá si poležala 2 týždne v nemocnici. Keby to bolo menšie dieťa, je po ňom. V živote som tam nevidel políciu, čo by došla aspoň dohliadať, pritom pravidelne tam vidno ľudí, čo sa tam spúšťajú 60+ dole kopcom a ohrozujú koľkokrát ostatných. Došli max vtedy, keď sa niekto na niečo sťažoval, že ich zavolal.
Cyklistov na cestách značne pribúda. Žiaľ drvivá väčšina z nich má nejaké dopravné predpisy na háku. Potom to tak aj vyzerá. Z každej strany počúvam, že šofér má predvídať, ako by sa očakávalo, že bude mať vešteckú guľu. Keby som nepredvídal, tak mám na konte cez 30 zrazených cyklistov, či chodcov.
Ak už sa oháňaš alkoholom, cyklista dostane 10-20€ pokutu a zajtra si to môže zopakovať a to môže robiť každý deň. Za alkohol za volantom motorového vozidla sú iné pálky, či už finančné, alebo právne. Či by mali mať cyklisti na ceste vodičák? Ja som kľudne za. Ak ich prichytia opitých, neh im ho rovno aj zoberú. Poznám viac ako dosť prípadov, že ľudia chodia bikom do krčmy, lebo však keby šiel autom, zoberú mu papiere. Opitý cyklista je väčšine ľudí u zadku, kým neumrie. To potom veľmi radi používajú rôzne cykloorganizácie, znepokojené mamičky a podobne, že pozrite koľko chodcov a cyklistov umrelo na cestách, treba niečo robiť.
Kto hovorí o tom, že Polícia SR má kontrolovať špeciálne len cyklistov? Celý čas hovorím o tom, že majú kontrolovať všetkých rad za radom. Ak vidí porušenie zákona, má konať. Problém je ten, že polícia koná iba vtedy, ak človek sedí v aute. Chodec, či cyklista je neviditeľný. Včera večer už za tmy som sa vracal z Devina po Devínskej ceste. Stopli ma tam policajti, že cestná kontrola, doklady, fúkať. Za ten čas okolo nás prešlo 7 cyklistov bez svetiel. Žiadna reakcia zo strany policajtov. O tom hovorím. Ráno som šiel do roboty. Dolnozemská, ako je Slovnaft pumpa a odbáča na Mamateyovu smer Dom kultúry Ovsište. Policajné auto chcelo odbočiť doľava z Dolnozemskej, čakali na zelenú. Za ten čas tam na červenú prebehlo tak 10-15 ľudí, či už pešo, alebo na biku po prechodoch. Žiadna reakcia zo strany polície.
Cez zimu umrelo 4 či koľko ľudí na bicykloch, čo nemali blikačky za tmy, zrazilo ich auto. Áno, je to kontraproduktívne. Cez zimu zrazilo auto cez 20 ľudí, z 15 či koľko bolo neosvetlených, resp. nemali na sebe reflexné prvky. Išli po zlej strane vozovky, nesprávne prechádzali cez cestu, či išli priamo v pruhu. Ak tu je kontraproduktívne určite riešiť nejakých chodcov. Určite. Ako študent strednej školy tak 20 rokov dozadu som si zalietal v autobuse, lebo cyklista nezastavil na STOPke. Ja som obišiel v relatívne v pohode, narazené zápästie, rebrá, kolená, rozbitá hlava. Tak 10 či koľko ľudí brala sanitka rovno do nemocnice. 82 ročná pani spadla zo sedačky a zlomila si bedrový kĺb. Umrela na to. Pre ľudí v tom veku je to smrteľné zranenie. Bolo to moje prvé vypovedanie na polícii, že čo sa stalo. Bývalú frajerku zrazil cyklista na Ceste mládeže z Bieleho kríza smer Vojenská nemocnica. Idiot sa tam spúštal tak 60+ pritom tam je značka, že tam je povolená len 30tka a je to zmiešaná trasa pre chodcov a cyklistov. Bývalá si poležala 2 týždne v nemocnici. Keby to bolo menšie dieťa, je po ňom. V živote som tam nevidel políciu, čo by došla aspoň dohliadať, pritom pravidelne tam vidno ľudí, čo sa tam spúšťajú 60+ dole kopcom a ohrozujú koľkokrát ostatných. Došli max vtedy, keď sa niekto na niečo sťažoval, že ich zavolal.
Cyklistov na cestách značne pribúda. Žiaľ drvivá väčšina z nich má nejaké dopravné predpisy na háku. Potom to tak aj vyzerá. Z každej strany počúvam, že šofér má predvídať, ako by sa očakávalo, že bude mať vešteckú guľu. Keby som nepredvídal, tak mám na konte cez 30 zrazených cyklistov, či chodcov.
Ak už sa oháňaš alkoholom, cyklista dostane 10-20€ pokutu a zajtra si to môže zopakovať a to môže robiť každý deň. Za alkohol za volantom motorového vozidla sú iné pálky, či už finančné, alebo právne. Či by mali mať cyklisti na ceste vodičák? Ja som kľudne za. Ak ich prichytia opitých, neh im ho rovno aj zoberú. Poznám viac ako dosť prípadov, že ľudia chodia bikom do krčmy, lebo však keby šiel autom, zoberú mu papiere. Opitý cyklista je väčšine ľudí u zadku, kým neumrie. To potom veľmi radi používajú rôzne cykloorganizácie, znepokojené mamičky a podobne, že pozrite koľko chodcov a cyklistov umrelo na cestách, treba niečo robiť.
Sorry, neda sa s tebou bavit o tomto. Tie cisla vycucane z prsta, rozne znamosti a dlhe historky su uplne mimo, teraz aj predtym. Mrzi ma tvoja krivda a spominanych zranenych ludi mi je luto. Snad sa z toho dostali.
Nie vzdy je to uplne jednoznacne...
takisto v sucasnej situacii by mali byt sucastou skusky na vodicak rovnake podmienky ako na zisk zbrojneho preukazu...
Samozrejme ze robi aj jedno aj druhe a vzdy to bude zle, pretoze niekto predsa musi byt na vine (niekto = oni, nikdy nie my).
A preco to teda s nami (nielen) na cestach nie je idealne? Lebo to tak chceme a vyhovuje nam to. Par rokov dozadu sa hovorilo o zavedeni usekoveho merania (prejdes trasu medzi kamerami A a B prilis rychlo, automaticky ti pride pokuta) a SNS to vtedy stopla s argumentom, ze chudaci slovaci by museli platit vela pokut. A ostalo ticho, lebo status quo vacsine ludi vyhovuje. Keby nevyhovoval, uz davno to tu vyzera inak. A to plati aj o kupovani vodicakov, diplomov, kradnuti a podvadzani. Vacsine ludi to tak vyhovuje
Ak ma niekto che sudit za moje rozhodnutia a chyby, tak nech ma necha sa rozhodovat a robit chyby. Odmietam zodpovednost bez slobody.
V tom je prave sila institutu objektivnej zodpovednosti. Nieco spravis, pride kazdemu automaticka pokuta a vybavene. A prave preto u nas fakticky nefunguje, iba na papieri. A nie je to o ludoch pri moci. My to nechceme. Lebo sice vsetci do jedneho predpisy porusujeme, ale malokto je ochotny za to aj niest zodpovednost.
A co sa tyka zodpovednosti za skody autonomnych vozidiel. Na to su predsa poistovne a skodove fondy. Nic neriesitelne.
Neustále tu počúvam, ako si ľudia kúpili vodičský a polovica šoférov už nemá čo robiť na cestách. Aj tu na fóre sú ľudia, čo vodičský majú a na aute možno jazdia slušne, ale ako cyklisti sa správajú ako prasatá na ceste. Je to o ľuďoch. Veľká väčšina šoférov je slušná, nie sú horší od tých v Rakúsku, či Nemecku, alebo Holandsku. Len na Slovensku je folklór, že u suseda je vždy všetko zelenšie.
V tom je prave sila institutu objektivnej zodpovednosti. Nieco spravis, pride kazdemu automaticka pokuta a vybavene. A prave preto u nas fakticky nefunguje, iba na papieri. A nie je to o ludoch pri moci. My to nechceme. Lebo sice vsetci do jedneho predpisy porusujeme, ale malokto je ochotny za to aj niest zodpovednost.
A co sa tyka zodpovednosti za skody autonomnych vozidiel. Na to su predsa poistovne a skodove fondy. Nic neriesitelne.
Nie, zle som sa asi vyjadril. Mne nevadia predpisy mne vadi ze ak "nieco spravis" lebo dodrzujes prepdisy, tak si zodpovedny, ak nic nesposobis ale nedodrzis predpisy tak si tiez zodpovedny. S tym mam problem. Bud alebo. Kto nesie zodpovednost za skody sposobene dodrziavanim predpisov ? Ten co ich dodrzuje. Kto nesie zodposvednost ak nedodrzuje predpisy, ten co ich nedodrzuje. Vzdy je to sofer.
To je ako ked ti sef povie daj do projektu cerpadlo s vytlakom 28 bar, ty povies ze to je privela, sef povie urob ako kazem. Urobis, firma namontuje rozhasi celu sustavu a sefovi skonci na stole reklamacia. Co sa stane, teba vyhodia lebo tovje meno je na projekte. Ak povies ze ten projekt nepodpises lebo 28 bar je vela tak ta vyhodia rovnako. Tak funguje spravodlivost na cestach. Ked mas vodicak a auto na seba si objektivne zodpovedny. To je jedno ci si nieco spachal, ake boli okolnosti ci islo o kraju nudzu, ci si sice prekrocil rychlost ale zachranil cyklistu co stratil cestu z pohostinstva.... Proste objektivne treba....
Ak ti raz stat zveri pravo ovladat motorove vozidlo, lietadlo, lod, ponorku, zbran, projekcny SW, cirkualr, tak si zrejme schopny dane zariadenie ovladat na zaklade vlastneho usudku. Inak nemas co dane opravnenie drzat. Ak ta chce stat obmedzovat ako nesvojpravneho a tvarit sa ze nevies ako mas s danym zariadenim narabat, tak nech ta zbavi aj trestnopravnej zodpovednosti ako nesvojpravneho. Pochopene ?