Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
Tak asi to je movie magic, ale take edukacne videa teda rozhodne nepomahaju.
Inak v prípade kamiónov a nákladných áut, tak zásadne za nimi. Kto sa dobrovoľne na križovatke postaví vedľa nich, zaslúži si iba Darwinovu cenu…
Hlavne motorkári ale aj cyklisti v mestách majú špecializáciu predbiehať nákladné autá po pravej strane, aj keď vidia, že sa blíži križovatka. Aj ja ako cyklista, v križovatke nepredbieham po pravej strane, ak idú autá výrazne pomaly, snažím sa ísť medzi 2 autami, aby ma ten za mnou mohol vidieť a vedel o mne.
Na niektorých typoch osobných áut čo som jazdil, aj keď som sa som sa predklonil, zaklonil, tak za A-stĺpikom sa mi schoval dokonca v jednom prípade aj kamión. Žiaľ mal som smolu, lebo ako sa on hýbal a ja som sa predkláňal a zakláňal, tak vždy bol za A-stĺpikom. Nič sa nestalo našťastie, ale bol som za debila. A nie raz v podobnej situácii.
Nie som šofér kamiónu, ale často som bol spolujazdec, keď som robil ešte festivaly. Jedna vec je otáčať sa ma parkovisku, či v areály, bežne som ukazoval šoférovi zozadu, či môže, alebo nie a ako točiť, druhá vec je reálna premávka, kde proste šofér nemôže vyskočiť a pozerať, či niekto nejde a nepoužíva mozog a zároveň aby aj šoféroval kamión.
Mám pár známych, čo si robili vodičák po 30tke. Zrazu pochopili, že to auto nezastaví na 2m, keď sa tam skoro hodí na prechod, že aj keď je v meste v noci, on má na aute svetlá, lampy tam svietia, že toho chodca tam nemusí byť ozaj vidno. Nehovoriac o tom, ako to vyzerá na okreske, že tam doslova aj sekundu predtým zbadá chodca/cyklistu. Preto sa robia osvetové fotky a videá napríklad s vestami. Mám aj známych z Oravy, či Liptova. Vždy sa mi smiali, že v BA napadne 4cm snehu a katastrofa. U nich 20cm a pohodička. Je rozdiel jazdiť na čerstvom snehu a na okolí nikde nikto a na tej rozjazdenej brečke v Bratislave v dopravnej *****
Po ceste, ak chytis zelenu v Mlynskej, sa na cestaku rychlejsie dostanes k Botanickej, bez zbytocneho krkolomneho kluckovania.
Ty si tade niekedy jazdil na cestnom bicykli alebo jazdis na cestnom bicykli?
Po tom chodniku na cestaku fakt nechodim. Vzdy po ceste.
Posielas cyklistu na chodnik, rozumiem spravne? Pozrel som sa na Stravu a siel som tadial zatial 112 krat, a vzdy to bolo po ceste. Naposledy vsak v 2020 a vtedy to bol chodnik. Nie cesticka pre cyklistov, ale chodnik.
Dnes cestou autom som mal celkom stastie na exotov (soferov tiez,ale to je častejši vyskyt a do inej temy). Cyklista na Racianskej za Peknou cestou smer mesto, na lavej krajnici. Dalsi podobny horskomestsky kaskader na Trnavskom, tiez lava strana a navyse v protismere (okolo zastavky elektricky). Treti uz bol iba 'drobnost', nechal sa vyprovokovat dvoma ekolobezkarmi jazdiacimi po 2 prechodoch na cervenu, tak si ten druhy prechod strihol tiez.
Posielam cyklistu na chodník, po ktorom chodí pramálo ľudí, pokiaľ nie je sobota a ľudia idú s deťmi do zoo. Popri zoo ho už dávno opravili. V čase, keď som tohto cyklistu stretol, na chodníku nestalo od rtvs až po protihkukovu stenu pred podjazdom (išiel som na Patronku) žiadne auto a ani jedného pesieho som nestretol okrem ľudí na autobusových zastávkach. Chodník široký preširoký. Keď sa pozerám na mapy.cz, tak práve tadiaľ by mala viesť cyklotrasa. Nevšimol som si nikdy, či je tam nejaké C. Jazdím tadiaľ roky a nikdy som sa nezamyslal nad tým, že by som šiel po ceste. Najmä z Mlynskej doliny na Patronku.
A podjazd na ceste vám nevadí? Je tam 70 a častokrát tam autá jazdia podstatne rýchlejšie. Nehovoriac o tom, že za podjazdom je výjazd z diaľnice, keď idete z Patronky.
Mne neprekáža v prvom rade jazda po ceste. To nech si zváži každý sám. Ale aby niekto na biku jazdil stredom pruhu po takejto ceste? Takýmto štýlom sa šofér akurát naštve a nebude vôbec o nič viac ohľaduplný, keď vidí, že ani cyklista nie je.
Dnes na graveli s makkymi gumami len 34 lebo uz som mal dost v nohach. Predpokladam ze sa bojis po ceste a preto tomu nechapes. Su tam 2 pruhy v kazdom smere. Kde inde ked nie tu sa da v pohode ist.
Kazdy normalny sofer ho obide lavym pruhom, ci je v strede alebo na kraji. Vadi to len blbcom co nemozu pouzit lavy pruh a dali by ho na tesno aj v pravom.
Viem ze tadial jazdia ziletkari na kozach, ale ti predsa tadial idu 50tkou. Ale tento mtbeckar to mal teda pekne v pecku