Zaujímavé. A skacete aspoň nejaké mini skoky? Lebo keď som prešiel po rokoch z CB na SPD, tak som si ich dal tiež najľahšie, no po pár menších skokoch sa mi vypinala tretra, tak som to postupne doťahoval, na nie zas nejak extrémne, no myslím, že to mám 4 kliky od najľahšieho a sedí mi to tak 🙂
Ano, ci cez kaluze, konare, korene, na chodniky, ci nejake tie vlnky na trailoch.
Ale velke skoky nerobim na to uz som stary aj ked clanok tu tvrdil inak .
Mne sa to stalo pri takom menšom skoku že mi vo vzduchu vypla tretra no a teda nič príjemné, ale tak našťastie som to ustál a aj bez narazenej holene, čo sa mi pár krát stalo, keď mi takto vyplo tretru. Vlani aj na CB, ale tak to som už mal dosť zodraté kufre, čakal som 3 mesiace na nové . Ale teda mal som teraz aj ten jeden kufor na pravej tretre o kúsok zle namontovaný, teda jemne vytočený, takže to bola asi príčina. Potom čo som to napravil sa mi to už nestalo, ale sedí mi aj to trochu silnejšie upnutie.
imro1, tomu sa hovori no footer 🙂 Mne sa nieco podobne stale v Kalnici, nastastie bol dopad aj s jednou nohou na pedaloch OK. Odvtedy som SPD na nohach nemal (aj ked to nebol dovod, preco uz jazdim vyhradne na flatoch).
Ja som si to tiež utiahol viac, na najľahšom to bolo príliš jemné. Ale už ich mám rok+, najazdil som na tom zo 1500 km, ale stále si myslím, že tie kufre nemám dobre nastavené. Viackrát som to prerábal, ale stále to nie je na 100%. Zase to budem musieť skúsiť nejak došteľovať.
Staci ine kufre/pedale .. shimano ich ma naprd .. tazko sa zapnes, lahko sa vypnes, kopie SPD (xpeedo) lahko nacvaknes, pri skoku nevytrhnes .. netusim preco, ale je to tak. Proste shimano sice vie vyborne robit sprevodovanie, kluky, kazety, ale MTB proste nedavaju Su to proste ziletkari /rybari/.
Košíky a klipsne sú synonymá. S poriadne zatiahnutými remienkami sú vyšší level ako SPD, pretože tam musíš myslieť aj na uvolnenie remienka rukou pred vystúpením.
Spätne rozmýšľam, že možno pre toto bol pre mňa prechod na nášľapky vlastne zjednodušením 😀
Košíky a klipsne sú synonymá. S poriadne zatiahnutými remienkami sú vyšší level ako SPD, pretože tam musíš myslieť aj na uvolnenie remienka rukou pred vystúpením.
Spätne rozmýšľam, že možno pre toto bol pre mňa prechod na nášľapky vlastne zjednodušením 😀
klipsna sa vacsinou pouziva/la na lyziarkach princip klipsne akejkolvek na obrazku. cize by som asi naozaj radsej pouzil kosik copyrightwww.najprivesy.sk www.najprivesy.sk
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, ci cez kaluze, konare, korene, na chodniky, ci nejake tie vlnky na trailoch.
Ale velke skoky nerobim na to uz som stary
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Rozmýšľal som nad tým, len neviem či niečo také v KE máme. A aj neviem, či by mi to oni nastavili tak ako chcem.
Staci ine kufre/pedale .. shimano ich ma naprd .. tazko sa zapnes, lahko sa vypnes, kopie SPD (xpeedo) lahko nacvaknes, pri skoku nevytrhnes .. netusim preco, ale je to tak. Proste shimano sice vie vyborne robit sprevodovanie, kluky, kazety, ale MTB proste nedavaju
https://www.aktuality.sk/clanok/ixiTj4q/prezident-usa-biden-spadol-z-bicykla/
https://youtube.com/shorts/B1maDFJ2DGc?feature=share
klipsna sa vacsinou pouziva/la na lyziarkach princip klipsne akejkolvek na obrazku. cize by som asi naozaj radsej pouzil kosik
Tie klasické plátenky?