Kategórie
Bike-tech---
http://mtbs.cz/clanek/syncros-meni-majitele-stava-se-jim-scott/kategorie/tech-news
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
Akcia -22% GHOST Kato Universal 27.5 bicykel, green pearl/azur blue metallic
619 €
-22%
MOC 889 €
-16% CTM CHARISMA 6.0 27.5 dámsky bicykel, matná čierna/staroružová perleť
649 €
-16%
MOC 999 €
-10% Marin San Quentin 2 27.5 bicykel, modrá/čierna, poškodený lak
1 349 €
-10%
MOC 1 499 €
..mam tretiu za 5 rokov, predtým 180, 180 teraz 210 (znizena na 200). Spokojnosť 100%, nikdy ani najmenší problém. Servis záležitosť 15 min
sedem rokov gufero mala a predsa sa nevydala...
OneUp je podla mna dost kvalitna sedlovka s velmi jednoduchym servisom...ja by som si ju kludne kupil znova a za tu cenu neni o com... 1 - 2 x do roka ju rozoberiem a premazem a stale ide hladko ci je zima ci leto nema problem
to ze niekto si ju nevie spravne oservisovat a len do nej dotlaca vazelinu a pritom je sedlovka plna bordelu je druha vec
Moja OneUp ma tento rok okolo 7000km a to teleskopku vyuzivam uplne vsade dolekopcom, aj na zvazniciach. Mala rotacna vola sa vytvorila hned na zaciatku - resp. tam vzdy bola, ale ako sa pouzivanim vytlacila cast vazeliny vo vnutri, sa prejavila. Predozadna ziadna. Klzne puzdro v gufere bez vole, akurat na gumenej prachovke uz vidno opotrebenie. Su to ale stovky hodin jazdenia. Cez zimu jej doprajem repas (18€) a na jar bude ako nova.
https://www.alpistour.sk/e-shop/bike/oneup/oneup-dropper-kit-v2/
Ahoj, nemyslím si že branomelis nejako extra preháňa. Len jazdi veľa a hlavne ťažké veci. Neviem koľko ľudí tu na fóre, dá 250 000 - 300 000 výškových za rok a prevažne Enduro. Tam ten materiál dostane trochu viac zabrať ako keď niekto jazdi xc a nejazdi v zlých podmienkach, dážď, blato zime sneh mraz. 🙂A hej je ináč náročný a občas špekuluje skúša 😃😁 že Braňo.
Dík Janči za podporu 😉 Veď vieš, čo jazdíme s chalanmi za peklá. Aj dnes pribudlo krásnych 1950vm
A s výškovými metrami to tento rok bude asi menej...aktuálne idem na 200 tisíc...do konca roka dúfam ešte 25 tisíc dám..ale zas bude málo kilometrov..len cez 7 tisíc tento rok.
Normálne používam OneUP sedlovku a považujem ju po takmer 2 rokoch za biednu sedlovku, ale stojí minimum peňazí, tak mi to nevadí. Aby bežala tak ako 99% ľuďom tu, tak znamená to pre mňa každý mesiac ju vytiahnuť z rámu kompletne rozobrať premazať a zložiť...ja toľko času nemám, lebo na biku musím robiť veľa ďalších vecí. Keby som to dával do servisu, tak vlastne väčšinu vecí by som mal v kuse v servise...o cene servisu ani sa radšej nesnažím uvažovať. Takže potešila by ma lepšie utesnená sedlovka v cene 350 eur výšky 200-240mm. Keďže taká nie je, tak možno kúpim zas 240mm OneUP, ale tá stará 210ka stále funguje aj keď z nej stále vychádza nejaký sajrajt...
Ten zanedbaný servis som síce spomenul, ale ja pravidelne odskrutkujem krytku s guferom a vyčistím vrch a dám tam vazelínku...ale toto ako som zistil absolútne nepostačuje a treba to kompletne rozobrať zospodu......Len nechápem prečo tu niekto nevie prijať názor, že niekomu nemusí táto sedlovka na 100% fungovať.....áno nemusí...A kto zvažujete kúpu, tak sa mnou prosím neriaďte.
a ja netvrdim ze ta sedlovka sa nemoze pokazit ale v tomto pripade si si ju sam pokazil nespravnym servisom
btw. jej servis trva asi tak 15 minut ked to robis 1.x v zivote mozno ani to nie a ak si na to netrufas mozes pozriet link ktory som dal vyssie a za 36E ti ju oservisuju aj s novym kitom v cene
@double
Väčšinu mám z toho na endure, len kilometre mi trochu nahnalo XC, chodím aj na také 90km výlety občas, ale už veľmi málo,lebo ma to moc nebaví už. Bikepark som bol len raz tento rok ešte v Januári..Bielsko - Biala, ale nie lanovka...za svoje 1500 výškových len tak po obede sme boli na rýchlo. Lanovkou nechodievam..chalani ma volali, ale mňa neťahá ísť ešte jazdiť Alpy...ešte mi chýbajú na SK veci najazdené.
S týmto sa nedá nesúhlasiť... Poriadny blatovy pojazd (a tým nemyslím ze mám na rame 4 frkance ako som si u niektorých všimol ?) , či už na lokalke alebo v parku pripadne 2 dňové enduro preteky a bajk sa potom môže prakticky celý rozobrať a čistiť, hurá, krásne zbaitý deň... Blatovy výjazd na lokalkach si v pohode zopakujem aj 3-4x do týždňa a človeka ozaj prestane baviť to zakaždým rozoberať do poslednej skrutky a čistiť... A pritom by ozaj stačilo málo v podobe lepšieho zatesnenia, ložisk, sedloviek, vidlic... Výrobca si bez hanby pýta 60€ za stred a po 3 týždňoch ho môžem zahodiť... Bike pár krát umytý hadicou a v ložiskách natlačené blato lebo dôležitý je minimálny odpor a nie utesnenie...