FiLus, Vysvetli zákazníkovi, že vidlica síce nechodí, ale aspon sa mu do nej nedostane tlaková voda, podobne kolesá, síce sa netočia, ale sú vodotesné.....
Bicykel sa dá umyť aj bez vapky aj bez hadice, s metličkou a kýbľom vody. Trvá to možno o 5 minút dlhšie ako hadicou a tlakom vody, ale potom nemusíš bicykel rozoberať kompletne.
Lepšie utesnene komponenty by si zákazníkov našli samé, len to by museli výrobcovia dat možnosť voľby ale zasa nechodíme do extremov... ? Nech sa páči... Po najbližšom blatovom pojazde ta zavolám aby si mi umyla bajk tak ako spomínaš a odstopujem ci to bude dlhšie len o 5 minút ? bajk mam stále ako hobby ale ci chcem ci nie väčšinou času musím slúžiť ja jemu aby mi doprial tých "pár minút" zábavy tak ako má... Zaujímavé že sledujem čím ďalej tým viac ludi s podobným názorom... To asi nebude chyba u mňa ?
FiLus
Presne to som tým celým chcel nejako popísať a preto som sem dával nejakú sedlovku čo ma potešila ako novinka. Lebo niektoré tie diely mi prídu, že sa navrhujú pre všetky možné účely, ale nie na blatové enduro. Ďalšia problematika čo si spomenul sú ložiská v ráme - na tie som zabudol. Tie som riešil po 4 mesiacoch ako som kúpil rám...menil som tlmič a skúšam ich pohyb a 6 zadretých. Vymenil som...minule som skúšal tie vymenené a už drhli. Ale nevenujem sa im, lebo tieto ložiská vyžadujú už špeci náradie, alebo s tým zabiješ deň. Utesnenie je veľmi dôležitá a podceňovaná vec. Preto keď príde novinka v nejakej cyklooblasti tak sa jej teším aj keď aktuálne to zabije vždy cena.
Súhlasím s aJoN ohľadom umývania bicyklov. Bicykel umývam iba prúdom vody z hadice, no len plášte a čiastočne rám. No a potom už len kartáč, špongia a tie bežné metličky na očistu bicyklov. No ale čo sa týka tých komponentov, je to naozaj bieda, Po takom intezívnom daždi a následnej jazde v tých podmienkach také stredové zloženia odchádzajú pred očami, rovnako hlavové.
Lepšie utesnene komponenty by si zákazníkov našli samé, len to by museli výrobcovia dat možnosť voľby ale zasa nechodíme do extremov...
S týmto súhlasím. Ponúknuť zatesnenú variantu sprevádzanú nižšou citlivosťou väčším odporom a väčšou hmotnosťou, za vyššiu cenu, nech si ľudia vyberú.
Dobre, dôjdi dakedy, stopneme to.
Ja som už prešiel na pevné rámy a na troch mám pevnú vidlicu. Tie sú bezúdržbové, môžeš ich aj vapkovať do zbesnenia .
Nik z nás čo sledujeme tieto problémy neumýva bike tlakovou vodou z vysokotlakového čističa. Ja len koncovkou na hadici na rozprašovanie vody a potom štetec na pohon a handra na rám a jemne opláchnuť. Nič to nemení ale na tom, že keďže mám batožinový priestor v ráme, tak cez dvierka mi natečie dnu voda, rovnako ložiská má TREK utesnené len v konštrukcii ložiska, zvláštnu tesniacu krytku nepoužívajú žiadnu - takže voda ide rovno na ložisko. Rám má odtokový otvor na vodu, ale kým to z toho rámu vyschne, tak musí to ísť von na slnko - v miestnosti pre bike to tam drží aj týždeň. Stred sa ničí z vnútra vlhkosťou a z vonku stekajúcim blatom pri výjazde + akýmkoľvek umytím, kde na to kvapne voda.
Vdaka volodaj, nevedel som. Sikovne by ro bolo, ale len za predpokladov, ze to neznizuje pevnosť ramu, nesposobuje ine problemy (ako ta voda napr).
Btw, snacky som na prvykrat prečítal s r,
Koniec OT.
Mne sa tie kadejake ulozne priestory v rame a aj nove vedenie kablov cez hlavove teda vobec nepaci... Ale 100ludi 100chuti
Kabelaz cez hlavko je snad najvacsi omyl komercnych znaciek za posledne roky
Storage room v rame je naopak ale super vec, robi to kopec vyrobcov, aj SC napr...
Bolo to tu v novinkách nedávno. Aj TREK FUEL EXe aj posledne Simplon. Pri TREKU je ten rám len o niečo širší ako pôvodný FUEL EX, batéria je zakomponovaná do rámu zo spodu, je úzka a dlhá. Ale je pravda, že to nie je plnohodnotný ebike a treba rátať s omnoho menším dojazdom.
Samotný priestor v ráme je ***** vec, keďže na ráme nie je moc miesta na rôzne náradia. Pokiaľ človek nenosí batoh, tak je problém na TREK FUEL EX zmestiť už len menšiu 600ml fľašu. Problémom je ale ten kryt. Chcelo by to na ňom dať nejaké solídne tesnenia a doťahovací mechanizmus, aby sa poriadne zavrel. Tá voda čo sa dostane dovnútra vsiakne do tej neoprénovej kapsičky a tam sa drží. Mal som tam orezávací nožík , ktorý sa dával ku sade knotov. Minule som po dlhom čase rozrazil výborný Maxxis DHR II (lebo veď základné EXO nepostačuje), tak som si chcel odrezať knôt a nožík bol len taká zhrdzavená kôpka - vyzeral ako keď našli pri vykopávkach sponu z doby bronzovej. Vysoko odolné pochrómované náradie čo tam nosím má tiež na sebe už hodne korózie. No a v tomto žije tá moja slávna teleskopka a nasáva pri vysúvaní a zasúvaní túto vlhkosť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bicykel sa dá umyť aj bez vapky aj bez hadice, s metličkou a kýbľom vody. Trvá to možno o 5 minút dlhšie ako hadicou a tlakom vody, ale potom nemusíš bicykel rozoberať kompletne.
Presne to som tým celým chcel nejako popísať a preto som sem dával nejakú sedlovku čo ma potešila ako novinka. Lebo niektoré tie diely mi prídu, že sa navrhujú pre všetky možné účely, ale nie na blatové enduro. Ďalšia problematika čo si spomenul sú ložiská v ráme - na tie som zabudol. Tie som riešil po 4 mesiacoch ako som kúpil rám...menil som tlmič a skúšam ich pohyb a 6 zadretých. Vymenil som...minule som skúšal tie vymenené a už drhli. Ale nevenujem sa im, lebo tieto ložiská vyžadujú už špeci náradie, alebo s tým zabiješ deň. Utesnenie je veľmi dôležitá a podceňovaná vec. Preto keď príde novinka v nejakej cyklooblasti tak sa jej teším aj keď aktuálne to zabije vždy cena.
S týmto súhlasím. Ponúknuť zatesnenú variantu sprevádzanú nižšou citlivosťou väčším odporom a väčšou hmotnosťou, za vyššiu cenu, nech si ľudia vyberú.
Dobre, dôjdi dakedy, stopneme to.
Ja som už prešiel na pevné rámy a na troch mám pevnú vidlicu. Tie sú bezúdržbové, môžeš ich aj vapkovať do zbesnenia
...
mám batožinový priestor v ráme, tak cez dvierka ...
este LAST a pokial som dobre pocul, ocakava sa coskoro uvolnenie licencie aj pre ine znacky
Btw, snacky som na prvykrat prečítal s r,
Koniec OT.
https://enduro-mtb.com/en/tool-storage-without-a-backpack/
Kabelaz cez hlavko je snad najvacsi omyl komercnych znaciek za posledne roky
Storage room v rame je naopak ale super vec, robi to kopec vyrobcov, aj SC napr...
aaale prd, nahadzes tam olovene platy a zalejes kyselinou sirovou
Cockpit cables: a classic master link storage option
Samotný priestor v ráme je ***** vec, keďže na ráme nie je moc miesta na rôzne náradia. Pokiaľ človek nenosí batoh, tak je problém na TREK FUEL EX zmestiť už len menšiu 600ml fľašu. Problémom je ale ten kryt. Chcelo by to na ňom dať nejaké solídne tesnenia a doťahovací mechanizmus, aby sa poriadne zavrel. Tá voda čo sa dostane dovnútra vsiakne do tej neoprénovej kapsičky a tam sa drží. Mal som tam orezávací nožík , ktorý sa dával ku sade knotov. Minule som po dlhom čase rozrazil výborný Maxxis DHR II (lebo veď základné EXO nepostačuje), tak som si chcel odrezať knôt a nožík bol len taká zhrdzavená kôpka - vyzeral ako keď našli pri vykopávkach sponu z doby bronzovej. Vysoko odolné pochrómované náradie čo tam nosím má tiež na sebe už hodne korózie. No a v tomto žije tá moja slávna teleskopka a nasáva pri vysúvaní a zasúvaní túto vlhkosť.