"Keďže v Sliači mestskí poslanci odsúhlasili, že pôjde o takzvané referendum so záväzným odporúčaním, jeho výsledky platia pri akejkoľvek účasti. Nie je teda potrebných päťdesiat percent."
Minister obrany Jaroslav Naď v nedeľu len zopakoval, že referendum nič neznamená, keďže americká základňa v Sliači nebude. Pre vládu navyše výsledky miestneho referenda právne záväzné nie sú. „Opakujem, žiadne úvahy či rozhovory sa o americkej základni na Sliači nevedú, a to na žiadnej úrovni," napísal na sociálnej sieti.
Sliačanov aj rezort obrany podľa neho niektorí politici zneužili v predvolebnej kampani a miestni sa nemajú čoho báť. „Teda okrem fašistov a extrémistov, ktorí im klamú a strašia ich nezmyslami."
Kristina, to sú dve rozdielné veci.
Jedná vec je, či je referendum platné. Nie je, pretože sa nenaplnili podmienky pre jeho platnosť.
Druhá vec je, či sa výsledkom referenda budú poslanci zaoberať. Budú, lebo sa tak dohodli. Keby sa nedohodli, tak by sa ním zaoberať nemuseli, pretože nie je platné.
Inými slovamia, budú sa ním zaoberať nie preto, že by bolo platné a oni sa museli výsledkom zaoberať, ale preto, lebo sa tak dohodli.
Dennik N sice pisal ze vysledok moze kazda politicka strana interpretovat svojou optikou ako vyhru, ale to este netusili ze pride Joe70 so svojimi mudrami a 60%tnu podporu nazve uplnym prepadakom.
Nic sa tam nechysta ale uz su proti, nie aby boli radi, ze tam budu mat ludi, vybavenie, nasledne viac roboty.
Vojenske letisko tam maju tak ci tak, iba by sa zmodernizovalo, ludia z regionu dostali robotu, plus dalsie peniaze by prisli do regionu, nuz ale to je Slovensko.
tomasspura vnimas to aj v kontexte sovietskej posadky ktora tam sidlila ~30r? Teda aby si chapal, ja si nemyslim ze ich nazor je relevantny, ani ze boj proti neexistujucemu veternemu mlynu je spravny. Ale na VL Sliac som stravil rok po odsune, nieco som videl nieco pocul a vcelku chapem ze pokial v tom meste niekto neurobi informacnu kampan a nebude menezovat vzniknutu situaciu tak tam docasne moze vzniknut maly odboj ;-] a je blbe a nezodpovedne nechat na ist samospadom ...
Aha, chápem.
Pokiaľ viem, tak nejaké informovanie (i keď asi nie kampaň) zo strany ministerstva obrany tam bolo... Ako v zásade ma to netrápi, o týždeň, nieto ešte o rok, si na nejaké referendum a americkú základňu nikto ani nespomenie. Navyše, keby tam naozaj prišlo viac vojakov, tak miestni sa na konci dňa iba poďakujú, lebo bude viac peňazí a viac zárobku.
Vidím to tu v Štiavnici. Pred rokmi sa konali na Sliači nejaké cvičenia a vojaci v čase voľna chodili do Štiavnice, jedli tu, pili, nocovali ... . Podobne Bystrica - dnes je bežne vidieť v bystrických reštauráciách nemeckých (a doteraz aj holandských, ale tí už odišli) vojakov zo Sliača.
Jasne, nech je info kampan, ale vidis, povie sa nic sa tam neplanuje, a napriek tomu si robia "referenda". Ja by som tam urobil este jedno, ci si zelaju Rusku zakladnu. Ale desim sa vysledku.
Popravde si myslím, že to referendum vôbc nebolo kvôli "americkej základni", ale kvôli komunálnym voľbám - aby vyťažili body z antiamerických nálad slováčikovskej populácie. Keby bolo referendum o tom, či má byť na Sliači vojenská základňa, tak síce je to tiež irelevantné, ale dalo by sa to pochopiť, predsa len tie lietadlá sú hlučné. Ale to aj Sliačania vedia, že je blbosť, lebo tá základňa tam bola, je a bude. No tak tam pridali "americká" a účel to splnilo tiež.
Tie reči o americkej základni na Sliači mi veľmi pripomínajú Hlavu XXII, kde na Pianose vyvesili oznam, že "obvyklá vojenská prehliadka sa nekoná" (vtip bol v tom, že žiadna vojenská prehliadka sa nekonala ani predtým)...
Najabsurdnejsie je to, ze to letisko ani nelezi v katastralnom uzemi Sliacu. Cize v referende hlasovali o uzemi, ktore ani nepatri pod ich spravu. Asi sa inspirovali u svojich cervenych bratov, ktori radi vyhlasuju referenda na cudzich uzemiach.
Postoj Bulharska ma neprekvapuje, skôr ma prekvapuje postoj Orbana,keď sa práve teraz dívam na dokument o krvavom potlačení túžby maďarov stať sa v 50tych rokoch demokratickou krajinou...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://twitter.com/i/status/1585924181157445632
S týmto faktom samozrejme súhlasím ale nie som si istý či práve tie stabilné reg. štruktúry nie sú zárodkom pre "ukradnutý región"
Nie je platné, zúčastnilo sa "iba" 37% oprávnených voličov. Aby bolo platné, musela by sa zúčastniť aspoň polovica oprávnených voličov, čo sa nestalo.
Minister obrany Jaroslav Naď v nedeľu len zopakoval, že referendum nič neznamená, keďže americká základňa v Sliači nebude. Pre vládu navyše výsledky miestneho referenda právne záväzné nie sú. „Opakujem, žiadne úvahy či rozhovory sa o americkej základni na Sliači nevedú, a to na žiadnej úrovni," napísal na sociálnej sieti.
Sliačanov aj rezort obrany podľa neho niektorí politici zneužili v predvolebnej kampani a miestni sa nemajú čoho báť. „Teda okrem fašistov a extrémistov, ktorí im klamú a strašia ich nezmyslami."
https://www.aktuality.sk/clanok/HQ4Pzef/referenda-o-americkej-zakladni-v-sliaci-sa-zucastnilo-viac-ako-tridsatsedem-percent-volicov/
Jedná vec je, či je referendum platné. Nie je, pretože sa nenaplnili podmienky pre jeho platnosť.
Druhá vec je, či sa výsledkom referenda budú poslanci zaoberať. Budú, lebo sa tak dohodli. Keby sa nedohodli, tak by sa ním zaoberať nemuseli, pretože nie je platné.
Inými slovamia, budú sa ním zaoberať nie preto, že by bolo platné a oni sa museli výsledkom zaoberať, ale preto, lebo sa tak dohodli.
Tragikomédia.
Najlepsiu optiku pouziva harabin
Vojenske letisko tam maju tak ci tak, iba by sa zmodernizovalo, ludia z regionu dostali robotu, plus dalsie peniaze by prisli do regionu, nuz ale to je Slovensko.
Pokiaľ viem, tak nejaké informovanie (i keď asi nie kampaň) zo strany ministerstva obrany tam bolo... Ako v zásade ma to netrápi, o týždeň, nieto ešte o rok, si na nejaké referendum a americkú základňu nikto ani nespomenie. Navyše, keby tam naozaj prišlo viac vojakov, tak miestni sa na konci dňa iba poďakujú, lebo bude viac peňazí a viac zárobku.
Vidím to tu v Štiavnici. Pred rokmi sa konali na Sliači nejaké cvičenia a vojaci v čase voľna chodili do Štiavnice, jedli tu, pili, nocovali ...
https://www.euractiv.com/section/all/short_news/bulgaria-doesnt-send-weapons-to-ukraine-but-arms-industry-flourishes/