no, keďže som sa dochrámal viac ako som čakal (3 rebrá zlomené a PNX) predpokladám, že isto tu je niekto kto niekedy dopadol rovnako.
Aká bola doba liečenia? Ako to prebiehalo? Kedy ste začali s postupným zaťažovaním? Čo všetko ste nesmeli robiť počas zotavovania?
Ďakujem za odpovede
Ja som mal raz nalomené (prasknuté) rebrá (nebol som na RTG, neviem koľko) a druhý raz rozrezanú a zdrôtovanú hrudnú kosť (po operácii srdca) a vždy som mal problém niekoľko mesiacov hlasno sa smiať... Aj so zakašlaním boli problémy. Prvý prípad trval cca 2-3 mesiace, druhý skoro rok
JoKo ech to si ma nepotešil iron.hide preletel som dopad, letel som o dva metre ďalej ako som pôvodne mal, Vybalancovať som nestihol. Zapichol som to predným kolesom na rovinu čím som ohol rajdy a už som len trafil hlavu+rameno (stav helmy viď vyššie na fotke) potom ruku a na tú som dopadol hrudníkom. Presne kde bola ruka tam je zlomené. Ruke nič nebolo tak automaticky som myslel, že aj hrudník je Ok. Len o 3 dni som pri chôdzi a vstávaní z postele cítil netypickú bolesť a rýchlejšie sa zadýchal
To si mal ešte celkom štastie, ja som po takomto páde skončil s trieštivou zlomeninou driekového stavca a dva roky som aml zošrobovanú chrbticu.
Držím ti samozrejme palce aby si sa čo najrýchlejšie uzdravil.
misung naposledy zlomené rebro sa hojilo asi mesiac. Cítil som ho ešte asi dva ďalšie, opatrne sa ale jazdiť dalo. Predtým iné, asi narazené po podobnom páde ako ty, nebol som na RTG. Tiež pád na ruku a lakťom som sa drbol do rebier. Hojenie podobne dlho, len bolesť trochu menšia. A ako píše joko, kašeľ, kychanie a smiech sú fakt nepríjemné. Najhoršie počas toho ochorieť. Skoré uzdravenie prajem. A flector celkom dobre zaberá 😀
misung
Z osobnej skúsenosti. Či narazené, prasknuté, alebo zlomené, zakaždým to bolo 6. týždňov kľud. Aj keď po 4 som skúšal trenažér, prip. hladký asfalt s malou bolesťou.
Ja som si zlomil dve rebrá po pazuchou na futbale keď ma prevalcoval ako brankára na zemi protihráč kolenami a ledva som chodil. Chvíľu som ešte hral ale potom som to musel ukončiť a ledva som došiel domov a do nemocnice. Asi po dvoch týždňoch som už mohol relatívne bežne žiť, ale nie kýchať a kašľať. Potom nastali také peripetie, ktoré trvali mesiace. Pneumotorax a trojitá drenáž hrudníka a dvojtýždňový pobyt na JIS. Urobil sa z opuchu nie pri úraze. Takže nepodceňovať. Ale bol to dosť ojedinelý prípad, takže sa nemusíš toho obávať.
Lekári si to vôbec nevedeli vysvetliť, boli aj siedmi na vizite a dumali, ale riešenie bolo čakať. Ono sa to nejak musí poddať. Ako z opuchu a krvnej zrazeniny(chrasty). To mi zistili po tých dvoch týždňoch, keď som šiel na kontrolu a bol už celkom v pohode. Ľavý lalok som mal úplne spľasnutý a hneď som šiel pod nôž na JIS, keďže drenáž sa robí iba v lokálnej anestézii. 3x som si to naplno užil.
U mňa aktuálne zlomené štyri rebrá. Každý týždeň kontrola a RTG. Tiež hľadajú, či nevznikol pneumothorax a tekutinu v pľúcach. Zatiaľ ok, no vraj to treba mať pod kontrolou.
ja mám vyštiepené rebro už niekolko rokov.Neviem či to bolo zo hokeja alebo futbalu,nebol som u doktora,bolelo to asi 2 mesiace a potom to nejako prešlo.Len sa doktorka nedávno po RTG čudovala ako je to možné
U mňa aktuálne zlomené štyri rebrá. Každý týždeň kontrola a RTG. Tiež hľadajú, či nevznikol pneumothorax a tekutinu v pľúcach. Zatiaľ ok, no vraj to treba mať pod kontrolou.
Klučna kosť ,prepichnuté plúca ešte nejaka dalšia zlomenina na hrudi. celkom dobre to znáša. V tom Squarnishi robia čoraz drsnejšie tie prekážky a chyba stojí vela. Každopadne pozrite aj cele video. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale nevadi, zajtra znovu
Prepalil som dopad a na víkend dojazdene. Hlavne ze poobede sme tu len prišli
https://www.instagram.com/reel/CjqiRFkInl2/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
Aká bola doba liečenia? Ako to prebiehalo? Kedy ste začali s postupným zaťažovaním? Čo všetko ste nesmeli robiť počas zotavovania?
Ďakujem za odpovede
rychle uzdravenie prajem
iron.hide preletel som dopad, letel som o dva metre ďalej ako som pôvodne mal, Vybalancovať som nestihol. Zapichol som to predným kolesom na rovinu čím som ohol rajdy a už som len trafil hlavu+rameno (stav helmy viď vyššie na fotke) potom ruku a na tú som dopadol hrudníkom. Presne kde bola ruka tam je zlomené. Ruke nič nebolo tak automaticky som myslel, že aj hrudník je Ok. Len o 3 dni som pri chôdzi a vstávaní z postele cítil netypickú bolesť a rýchlejšie sa zadýchal
Držím ti samozrejme palce aby si sa čo najrýchlejšie uzdravil.
Z osobnej skúsenosti. Či narazené, prasknuté, alebo zlomené, zakaždým to bolo 6. týždňov kľud. Aj keď po 4 som skúšal trenažér, prip. hladký asfalt s malou bolesťou.
Tak bacha a radšej v kľude oddychovať.
https://www.youtube.com/shorts/7xDHukQhehA
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down