Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Prípadne ešte liberálno-progresívna totalita (!!!) obete dlhodobo cielene UMLČIAVA - príkladom nech je napríklad Branislav „Ivermektín“ Becík, všetci dobre vieme čo v jeho prípade to šialenstvo a zákerná brutalita systému dosiahli ...
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 08:52:30
00
Moj nazor. To je pre niektorych podobna modla ako moj penis. Mozes si s nim sermovat doma pred zrkadlom, zenou ci kamaratmi, ale preboha naco ho kazdy blb musi vytahovat na verejnosti, nebodaj pchat do malych deti?
Mna "nazory" kdejakych truhlikov zaujimaju uplne rovnako, ako tie ich penisy...
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 09:02:34
01
Včera v diskusii pod tým článkom o vydaní tej ruzkej propagandy niekto napísal že demokracia a slušnosť zanikne na demokraciu a slušnosť.
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 09:06:50
05
arrow_leftflegko napísal:
Nieco z domacich luhov a hajov...nemali byt na tento rok zastropovane (nebude sa s nimi hybat) ceny elektriky pre domacosti? Prestal som tu kovbojku zo strany vlady sledovat, ale bol som v tom, ze tento rok sa s elektrikou nic diat nebude a zvysene faktury zacnu chodit az buducirok.
Prisla nam faktura na 288 eur domov, kde ZSE dopocitala ceny za cca 10 mesiacov a namiesto beznej 30 eurovej zalohy tak musime doplatit nejaku zvysenu cenu, o ktorej neviem, to je tych 288 eur. Zaroven zvysili preddavky na 70 eur buduci rok, ale s cca 100% navysenim preddavkou na buduci rok som pocital samozrejme,
V housingu, kde mam servre mi tento rok uz 2x zvysovali ceny za elektriku, ale vzdy to oznamili dopredu, a nova cena sa fakturovala od dalsieho mesiaca (maja a teraz tusim od septembra), co mi pride vyrazne transparentnejsie ako nejaky bulharske dopocitanie zvysenej ceny pocas tohoto roka zo strany ZSE.

Zase nejaky tvoj vymysel / cudzi blud co len prezdielavas?

Mne cena za tento rok nijak nestupla… a buduci rok je to vratane distribucnejo poplatku len o 2centy na kwh drahsie… 🤪 tiez ma ZSE a len tazko sa mi veri ze by to bolo od zakaznika ku zakaznikovi tak rozdielne…
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 09:46:55
00
arrow_leftJezus napísal:
Neviem ake su covidove percenta, ale je to novembrovy prieskum Focusu na standardnej vzorke, cize to dava priblizny obraz o mentalnom nastaveni ludi zijucich v tejto krajine.

Btw. podla tej detailnejsej analyzy na zaklade volebnych preferecnii (od 18. sekundy https://media.cms.markiza.sk/embed/KG5WWnt17v1) ma sokovalo, ze az 54 % volicov SaS doveruje Zilinkovi. Pricom Dostal s Baranikom bili na poplach este pred samotnym zvolenim Zilinku. Podla vysledkov tohto prieskumu su z mojho pohladu daleko najrozumnejsi volici PS. Ale treba aj dodat, ze relativne velka cast volicov PS povodne volila SaS, takze to celkom zapada do obrazu, ze uz ti rozumnejsi asi so SaS stratili trpezlivost a zacinaju sa hlasit skor k PS.

covidové percentá - po detailnej analýze vážne výsledky jedeného zo štandardných prieskumov štandardnej agentúry Focus na štandardnej vzorke :D napr. tuto sa sekli o nejakých 30 %, 31 % učiteľov si to možno myslí - ale nie vážne :D

https://www.cas.sk/clanok/1040104/zarazajuce-vysledky-prieskumu-agentury-focus-vazne-si-toto-mysli-tretina-opytanych-ucitelov/
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 09:53:23
00
Pedagóg, ktorý požaduje primeranú vážnosť a ocenenie svojho povolania v spoločnosti a zároveň si čo i len položartom myslí že cez vakcináciu budú zlí ONI čipovať ľudí by si mal ten svoj „názor“ naozaj dobre premyslieť - lebo potom sa pri sledovaní svojho primárneho cieľa vydáva na misiu Sizyfos hadr. Zvlášť keď viacerí v podobnom prieskume nie tak dávno očividne tiež úplne nevážne označili Hlavné správy alebo Zem a Vek za dôveryhodné médiá, čím si tiež nejaké extra body nezískali ...
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 10:22:05
01
a teraz vážne - napr. ten prieskum Focusu výsledkom ktorého bolo že 31 % opýtaných ... ten prieskum je nezmysel, hlúpost, nehovorí o vážnosti prístupu opýtaných ale o neobjektívnosti výsledku prieskumu opýtaných
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 10:37:55
00
Ani by som nepovedal. Staci si predstavit nejaku starsiu pani / starsieho pana v takmer dochodcovskom veku, ucitela prveho stupna ZS, zijucich v ekonomicky slabom regione, kde je Fico povazovany za toho, kto robi pre obycajnych ludi najviac. A takych ucitelov je vzhladom na platove podmienky na SK vela a tym padom tvoria dost velku cast vzorky ucitelov. V kazdom pripade treba dufat, ze sa prieskum myli a je tam vyrazna statisticka chyba (rovnako v to dufam aj pri tej dovere / nedovere). Ale netreba si pred tym zakryvat oci a mysliet si, ze to urcite nie je mozne / nie je to pravda. Staci ist na jedno niekam do miestnej krcmy a razom stretnes iny svet ako tu. A to aj tu sa vyskytuje zopar mentalne znevyhodnenych jedincov ci uz ide o covid, alebo konspiracie, alebo podporu Ruska a pod. A to je len spicka ladovca, lebo prispieva len zlomok. Dalsi to tu len tisko sleduju...
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 10:49:21
04
po filme Sviňa prichádza ďalší film,ktorý ukazuje,ako to tu fungovalo za vlád Smeráckej mafie-Kuciak:vražda novinára-do kín bude uvedený 23.2.2023
trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=CLL5l1LGSK0&t=59s

Naposledy upravil Dano5 dňa 08.12.2022 - 10:54:44, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.12.2022 - 10:50:01
15
arrow_leftJezus napísal:
Ani by som nepovedal....

nestačí si predstaviť - ,,prieskum,, hovorí o učiteľoch II. stupňa ZŠ, len zaočkovaných bolo 71 všetkých učiteľov a ked vravíš že staršie učiteľky I. stupňa môžu mať menej objektívne informácie o pandémii tak učiteľov II. stupňa bolo zaočkovaných ešte viac % ako 71, podstatná väčšina z toho zvyšku nezaočkovaných to určite neurobila kvoli príprave na čipovanie takže 31 % z II. stuňa je nezmysel, možno desaťnásobne skreslená realita

Naposledy upravil Hosť dňa 08.12.2022 - 11:01:07, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.12.2022 - 10:54:02
11
A co teraz? To zasadne vsetko meni, ze ktory stupen ZS? Koncim, nemienim dalej stracat cas.
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 10:56:59
00
no že podla ,,prieskumu,, nejakej agentúry ak x % ludí nedôveruje dôveruje človeku y tak to takú informáciu možem vieš čo :D
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 11:03:26
01
Najhoršie na tom celom ale je, že tá „neobjektívnosť“ sa dlhodobo neprejavuje len v prieskumoch na štandardnej vzorke, ale tak trochu aj na unifikovaných medzinárodných testovaniach vzdelávacích systémov (a aj keď sa nedá vynechať akou „prioritou“ je školstvo už dlhé roky zo strany politikov, že všetko ostatné je absolútne v pohode by som si teda tvrdiť nedovolil). Tu je taký drobný príklad - priemerné skóre čitateľskej gramotnosti na Slovensku a v krajinách OECD. Naozaj sa ideme tváriť, že tie výsledky sú absolútne zaujaté a v brutálnom rozpore s tým, čo človek denne zažíva pri diskusii o ľubovoľnej téme?

Prílohy:

pisa-2018-slovensko.jpg
pisa-2018-slovensko.jpg 18.95 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.12.2022 - 11:09:09
04
ešte k tej štandardnej vzorke opýtaných na dôveru a nedôveru človeku xy, opýtaní boli len voliči a to len niektorých strán, dalej napr. tam je vo výsledkoch len áno nie neviem, neuvádza sa kolko ludí z opýtaných neodpovedalo a určite z napr. 500 opýtaných neodpovedalo všetkých 500, štandardná vzorka je taká kde niektorí z rôznych dôvodov nepovedia nič, pritom výsledkom prieskumu je že napr. 47 % ludí dôveruje, 46 % nedôveruje a 7 % nevie, kolko je % tých čo sa nevyjadrili, ... ? výsledkom podobných ,,prieskumov,, je že 31 % učiteľov II. stupňa považuje očkovanie za prípravu na čipovanie :D

a k tej čitateľskej gramotnosti, ... porovnávaniu Slovenska s krajinami OECD - zas je to porovnávanie ktoré nehovorí len o kvalite vzdelávania u nás ale aj o kvalite vzdelávaných, treba si predstaviť státisíce veľmi ťažko vzdelávateľných ľudí u nás co demolujú zadarmo získané bytovky, žijú v chatrčiach, tu je nejaké testovanie a z neho kvalita školstva úplne irelevantný údaj, ak by sa testovala čitatelská gramotnosť vo všetkých krajinách OECD na štandardnej vzorke možno by sme výsledkami boli nie na chvoste ale ten graf by vyzeral úplne ináč, pokles tej modrej čiary od r. 2010 odpovedá javu napr. že dovtedy mali títo veľmi ťažko vzdelávateľní aký taký záujem spolupracovať, cca posledných 10 - 12 rokov prídu do školy už len odsedieť /ak vôbec/, naobedovať sa, pohrať sa s mobilom, ...

Naposledy upravil Hosť dňa 08.12.2022 - 11:52:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.12.2022 - 11:19:31
00
Presne viem, na ktorú komunitu sú zhadzované tie výsledky, ale ak si pozriem konkrétne rok 2018, výhradne elektronickú formu realizácie a citát

Na meraní, ktoré uskutočnil Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) 16. – 17. apríla 2018, sa zúčastnilo 385 škôl a otestovaných bolo 6770 15-ročných žiakov.

som si viac než istý že „státisíce ťažko vzdelávateľných ľudí“ nám ten celkový obraz celkom určite nerozhasilo ...
Zobraziť komentár 08.12.2022 - 11:50:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up