"A písať 67 layers Damascus na obyčajnú čepeľ by si nedovolil ani číňan..." LMS, myslim si osobne ze uplne v pohode si to dovoli, pretoze mu v tom nic nebrani. Nie je to registrovana znacka... Iny vzor u roznych nozov...? Predpokladam ze je to pieskovane uzkym prudom piesku na cnc, maju tam predpogramovane rozne vzory.
Ale ako som pisal vyssie, ten Buggati noz moze byt takisto uplne pouzitelny. Aj podla napisu vidno ze je to kopia prave toho Berndorfu, co uz posobi ako pravy damasek (na cepeli je aj oznacenie VG10 - co je podla wiki nerezovka s 1% Carbon, 15% Chromium, 1% Molybdenum, 0.2% Vanadium, and 1.5% Cobalt - aj ked o druhej zlozke sa nepise nic... asi lacnejsia D2??.). Odhadujem ze v tej cene ta Bugatti ocel (kde nie je oznacenie - asi zamerne) moze byt vyrobena v plnom priereze z D2 ocele. Castejsie ju bude treba brusit ale v kuchyni odreze to co treba (jasne ze rebra s nou porcovat bude trocha tazsie.. )
Vidím že sú na ten žabikláč rôzne názory, tak to skúsim vyriešiť priamo s Ternom, mám tam známeho tak hádam niečo zistí. Aj keď o ten damašek mi až tak nejde ak bude čepeľ držať ostrie, ale zase aj keď bol v akcii nebol zadarmo a dalo by sa to považovať za klamanie spotrebiteľa.
Vidím že sú na ten žabikláč rôzne názory, tak to skúsim vyriešiť priamo s Ternom, mám tam známeho tak hádam niečo zistí. Aj keď o ten damašek mi až tak nejde ak bude čepeľ držať ostrie, ale zase aj keď bol v akcii nebol zadarmo a dalo by sa to považovať za klamanie spotrebiteľa.
Tá rukoväť vyzerá fakt dobre vypracovaná, keď sa Ti nôž páči, a vyhovuje Ti do ruky, nerieš a užívaj
Existuje aj verzia s použiteľnejšou čepeľou, čo nie je len na bodanie, ale je to fešák
ved o to prave ide, ina cepel - iny noz. Ale daj tip
Inspiroval som sa po precitani knihycopyrightwww.databazeknih.cz www.databazeknih.cz
nasledne na to zabudol a potom to odkladal.
V kratkosti, v podnesterskej oblasti - dnes Moldavsko a Ukrajina, kde boli sustredeni/presidleni v 30tych rokoch za byvaleho rezimu v ZSSR Urkovia zo Sibire - komunita, ktora sa takmer vyhradne zivila zlocineckou cinnostou sa takyto noz daval starsim zlocincom chlapcom, ktori zacinali pachat svoje prve zlociny. Bol to znak ucty a respektu a vzdy to musel byt dar. Je okolo toho dost vaty, tak len skratka
Tak som sa na to pozrel - tento typ noža ma zaujal už dávnejšie
preslávila ho filmová séria Godfather, narýchlo som nenašiel video, ale tu je z filmu Nikita: Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Originál vyrábajú taliani - Frank Beltrame z AISI 420
všetko ostatné sú kópie,
Sú tri verzie a to v rôznych dĺžkach čepele
Stiletto copyrightwww.euro-noze.sk www.euro-noze.sk
Bayonet copyrighta.allegroimg.com a.allegroimg.com
Dagger copyrightwww.euro-noze.sk www.euro-noze.sk
To Izzy68
Ten čo si kúpil je klon a Bayonet,
originál - aj ten čo je na prebale tej knihy má nitované strienky, nie skrutky a je vo verzii stiletto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale ako som pisal vyssie, ten Buggati noz moze byt takisto uplne pouzitelny. Aj podla napisu vidno ze je to kopia prave toho Berndorfu, co uz posobi ako pravy damasek (na cepeli je aj oznacenie VG10 - co je podla wiki nerezovka s 1% Carbon, 15% Chromium, 1% Molybdenum, 0.2% Vanadium, and 1.5% Cobalt - aj ked o druhej zlozke sa nepise nic... asi lacnejsia D2??.). Odhadujem ze v tej cene ta Bugatti ocel (kde nie je oznacenie - asi zamerne) moze byt vyrobena v plnom priereze z D2 ocele. Castejsie ju bude treba brusit ale v kuchyni odreze to co treba (jasne ze rebra s nou porcovat bude trocha tazsie..
Tá rukoväť vyzerá fakt dobre vypracovaná, keď sa Ti nôž páči, a vyhovuje Ti do ruky, nerieš a užívaj
ved o to prave ide, ina cepel - iny noz. Ale daj tip
Inspiroval som sa po precitani knihy
nasledne na to zabudol a potom to odkladal.
V kratkosti, v podnesterskej oblasti - dnes Moldavsko a Ukrajina, kde boli sustredeni/presidleni v 30tych rokoch za byvaleho rezimu v ZSSR Urkovia zo Sibire - komunita, ktora sa takmer vyhradne zivila zlocineckou cinnostou sa takyto noz daval starsim zlocincom chlapcom, ktori zacinali pachat svoje prve zlociny. Bol to znak ucty a respektu a vzdy to musel byt dar. Je okolo toho dost vaty, tak len skratka
napr. tu:
https://www.specshop.pl/product-eng-20844-Frank-Beltrame-Stiletto-Pearl-FB-23-36.html
preslávila ho filmová séria Godfather, narýchlo som nenašiel video, ale tu je z filmu Nikita:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Originál vyrábajú taliani - Frank Beltrame z AISI 420
všetko ostatné sú kópie,
Sú tri verzie a to v rôznych dĺžkach čepele
Stiletto
Bayonet
Dagger
To Izzy68
Ten čo si kúpil je klon a Bayonet,
originál - aj ten čo je na prebale tej knihy má nitované strienky, nie skrutky a je vo verzii stiletto
Zaujímavejšia a použiteľnejšia talianska vyskakovačka je leverletto
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://dacobi.sk/collections/bushcraft-noze/products/noz-monte-rosa
"Neodporúčame tento nôž na rezanie kostí; taktiež neodporúčame udierať nožom alebo jeho čepeľou"