Mám otázočku trochu z iného súdka ?
Príde ruzzko o väčšinu príjmov z obchodu s energiami ak prestaneme brať od nich plyn a ropu ?
Moja laická odpoveď je že nie pretože podľa mňa aj väčšina spracovateľov, prepravcov, predajcov a veľkých odberateľov v celej EU ( od rafinérií, elektrární až po benzinky, hliníkárne, ....) je skryto previazaná s ruzzkým kapitálom a veselo budú teda zarábať aj naďalej na spracovaní napr. Arabskej ropy.
70/3O rokov vývoja sa podľa mňa nedá zmeniť za 7/3 mesiace pokiaľ sa neurobí napr. koordinované vyvlastnenie a predaj neskrytým investorom.
Ak "my" chápeme ako my – Západ, tak áno, aj podľa laického názoru prídu o podstatnú časť príjmov. Len cca. 10-15% zdrojov ide z Ďalekého Východu do Číny, niečo vedia odviezť cez terminály ako Novorossijsk, ale vzhľadom na nemožnosť poistiť náklad, väčšina prístavov ich nebude chcieť prijať a hádam sa im ani nedá prejsť cez Bospor. V krátko- a strednodobom výhľade to nemajú ako nahradiť. 60% štátneho rozpočtu kryli z fosílnych palív.
Ak aj majú podiely v rôznych firmách, tak mnohé takéto prevzali v rámci sankcií štáty pod svoju kontrolu (napr. Taliansko a Nemecko), Rusom reálne hrozí, že ich aktíva budú zabavené, predané a výnos bude poskytnutý Ukrajine v rámci vojnových reparácií.
väčšina spracovateľov, prepravcov, predajcov a veľkých odberateľov v celej EU ( od rafinérií, elektrární až po benzinky, hliníkárne, ....) je skryto previazaná s ruzzkým kapitálom
V európe je 89 rafinérií. Tri vlastní Lukoil (v Taliansku, Bulharsku a Rumunsku), v jednej má Lukoil podiel (v Holandsku) a v troch má Rosnef podiel (všetky v Nemecku). (Je možné, že v tomto okamžiku už len v Bulharsku a Rumunsku.)
Môžeš prosím podložiť nejakými článkami, analýzami, čímkoľvek, čo by naznačovalo, že väčšína zo zvýšných 82 rafinérii je skryto previazaná s ruským kapitálom? (Špeciálne by ma zaujímal PKN Orlen, ktorý vlastní štyri.)
Práve preto by som bol radšej keby namiesto tankov získala ukrajina od štátov viac protiraketovej obrany pre mestá alebo ju zlepšila. Tanky su dobré vojsku na bojisku, ale obyvateľom v domoch nepomôžu. Ich ochrana by mala byť priorita, lebo nebude čo a koho chrániť.
Pokiaľ bude mať ukrajinská armáda k dispozícii "iba" prostriedky obrany tak bude územie Ukrajiny pre orkov slúžiť ako strelnica, na ktorej budú skúšať čo im prejde. Ukrajinská armáda IMHO musí dostať čo najúčinnejšie zbrane a zbrane dlhého dosahu (doletu), aby tomu zabránila. Vojna sa dostala do takého štádia, že "iba" uzavretie prímeria už nie je dostatočné. Ríša zla musí byť porazená, aby jej bolo zabránené v budúcnosti robiť si "chúťky" na cudzie územia.
je aj pre nás životne dôležité,aby UA vyhnala Ruzkú zberbu zo svojho územia,potebujú viac systémov PVO,ale aj ťažké zbrane,nestačí sa len brániť,musia útočiť-ťažké tanky im v tom výrazne pomôžu
Nemyslel som to tak ze sa bude Ukrajina len branit a cakat co bude. Jasne ze treba aj bojovat a v ich protiutokoch im drzim palce.
Len by ma potesilo keby takychto utokov resp. ich zasahov na civilistov bolo menej.
ja si myslím,,že ukr. už vedia odpovedať smerom hlboko do k.okotova.nie nadarmo tie krámy z engelsu už odsťahovali až niekde k mongolskej hranici.
tanky ,bvp.to bude reálna zmena na bojisku.plus ďalšia pvo.ktorá dojde.
Skvelý koment na internetoch: "Že hoaxerom chýbajú vedomosti a logika, to sme videli pri pandémii. S vojnou na Ukrajine sa ukázal ich ešte väčší problém. Vychýlený morálny kompas."
Ochrana civilistov je jedna vec, ale ta v dlhodobom horizonte nic neznamena a absolutne UA nezaruci ich statnu suverenitu, celistvost a prezitie ako take. Kto z civilov sa chcel chranit, je dnes uz v "bezpeci" v zahranici.
Co UA kriticky potrebuje je dostatok zbrani, pomocou ktorych russov vytlaci spat za svoje hranice. A tym ukonci tuto tupu vojnu. V russku uz to zacina praskat a toto by im definitivne zobralo chut v tej idiocii pokracovat
V európe je 89 rafinérií. Tri vlastní Lukoil (v Taliansku, Bulharsku a Rumunsku), v jednej má Lukoil podiel (v Holandsku) a v troch má Rosnef podiel (všetky v Nemecku). (Je možné, že v tomto okamžiku už len v Bulharsku a Rumunsku.)
Môžeš prosím podložiť nejakými článkami, analýzami, čímkoľvek, čo by naznačovalo, že väčšína zo zvýšných 82 rafinérii je skryto previazaná s ruským kapitálom? (Špeciálne by ma zaujímal PKN Orlen, ktorý vlastní štyri.)
Keď skončíme, môžeme sa vrhnúť na elektrárne.
Tak konečný užívateľ ziskov je podľa mňa, aj to nie vždy , jasný len v dlhodobo demokratickom prostredí ale neviem si predstaviť možnosť aby akákoľvek rafinéria ktorá desaťročia nakupovala ropu od mafie bola od nej finančne oddelená.
Aj Schroderov bude podľa mňa oveľa viac až sa zverejnia tajné dokumenty našich "osloboditeľov".
Jednoducho si myslím že momentálne nemáme temer vôbec informácie o konečných užívateľoch výhod v celej EU energetike ktorú dlhodobo ovládala a podla mňa žiaľ aj naďalej väčšinovo ovláda osloboditeľská mafia.
Povedz svojmu riadiacemu dôstojníkovi, aby menej chlastal.
Píšeš čisto ako z príručky trollej farmy. Spochybňovať, zahmlievať, právd je viac, atď. atď.
Heslo GRU: "Keď vyhrávaš, kontroluj! Keď prehrávaš, rob chaos."
Máš vlastne pravdu ale ja osobne som dosť dlho na svete a preto nedokážem už veriť len zverejneným informáciám a snažím sa preto hľadať pravdu viac na základe logických súvislostí.
Ja sa vo všetkých oblastiach držím prísne len zverejnených a hlavne vedecky overených poznatkov ale v oblasti marketingu a politiky to nedokážem.
Súhlasím však s tým že pridávanie chaosu nám obecne škodí takže skúsim červený strik obmedziť.
Tie logicky odvodené pravdy bez dôkazov neplatia napr. ani v súdnictve.
Ináč ohľadne toho hesla GRU je to zverejnená doktrína alebo len logicky, a súhlasím že v danom prípade aj dlhodobo, odvodená pravda ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.cas.sk/clanok/2758793/boje-o-soledar-pokracuju-zelenskyj-vyjadril-osobne-podakovanie-na-toto-je-hrdy/
Príde ruzzko o väčšinu príjmov z obchodu s energiami ak prestaneme brať od nich plyn a ropu ?
Moja laická odpoveď je že nie pretože podľa mňa aj väčšina spracovateľov, prepravcov, predajcov a veľkých odberateľov v celej EU ( od rafinérií, elektrární až po benzinky, hliníkárne, ....) je skryto previazaná s ruzzkým kapitálom a veselo budú teda zarábať aj naďalej na spracovaní napr. Arabskej ropy.
70/3O rokov vývoja sa podľa mňa nedá zmeniť za 7/3 mesiace pokiaľ sa neurobí napr. koordinované vyvlastnenie a predaj neskrytým investorom.
Takže nie je to len o jachtách
https://www.aktuality.sk/clanok/mPVMWvu/cena-ruskej-ropy-v-rubloch-padla-na-najnizsiu-uroven-od-novembra-2020/
Ak aj majú podiely v rôznych firmách, tak mnohé takéto prevzali v rámci sankcií štáty pod svoju kontrolu (napr. Taliansko a Nemecko), Rusom reálne hrozí, že ich aktíva budú zabavené, predané a výnos bude poskytnutý Ukrajine v rámci vojnových reparácií.
Dnipro! Toto je obyčajná obytná budova! ľudia pod troskami
https://twitter.com/GoncharenkoUa/status/1614263717499207682
Len by ma potesilo keby takychto utokov resp. ich zasahov na civilistov bolo menej.
tanky ,bvp.to bude reálna zmena na bojisku.plus ďalšia pvo.ktorá dojde.
národ hrdinov
https://mobile.twitter.com/FutureFUkraine/status/1614210657091452930
Co UA kriticky potrebuje je dostatok zbrani, pomocou ktorych russov vytlaci spat za svoje hranice. A tym ukonci tuto tupu vojnu. V russku uz to zacina praskat a toto by im definitivne zobralo chut v tej idiocii pokracovat
https://mobile.twitter.com/DarPutinovi/status/1614176032369836034?cxt=HHwWhIDU5ZKj2uYsAAAA
https://mobile.twitter.com/dpa_intl/status/1614226477368713217
Tak konečný užívateľ ziskov je podľa mňa, aj to nie vždy , jasný len v dlhodobo demokratickom prostredí ale neviem si predstaviť možnosť aby akákoľvek rafinéria ktorá desaťročia nakupovala ropu od mafie bola od nej finančne oddelená.
Aj Schroderov bude podľa mňa oveľa viac až sa zverejnia tajné dokumenty našich "osloboditeľov".
Jednoducho si myslím že momentálne nemáme temer vôbec informácie o konečných užívateľoch výhod v celej EU energetike ktorú dlhodobo ovládala a podla mňa žiaľ aj naďalej väčšinovo ovláda osloboditeľská mafia.
Píšeš čisto ako z príručky trollej farmy. Spochybňovať, zahmlievať, právd je viac, atď. atď.
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/uk-sends-apache-helicopters-armed-28955516?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=sharebar
Máš vlastne pravdu ale ja osobne som dosť dlho na svete a preto nedokážem už veriť len zverejneným informáciám a snažím sa preto hľadať pravdu viac na základe logických súvislostí.
Ja sa vo všetkých oblastiach držím prísne len zverejnených a hlavne vedecky overených poznatkov ale v oblasti marketingu a politiky to nedokážem.
Súhlasím však s tým že pridávanie chaosu nám obecne škodí takže skúsim červený strik obmedziť.
Tie logicky odvodené pravdy bez dôkazov neplatia napr. ani v súdnictve.
Ináč ohľadne toho hesla GRU je to zverejnená doktrína alebo len logicky, a súhlasím že v danom prípade aj dlhodobo, odvodená pravda ?