🔥
+646
+648
viem zeby sme sem nemali tahat politiku ale zopar clankov a nazorov ma vie celkom dobre pobavit...napr tento ... http://www.sudoroviny.sk/view.php?cisloclanku=2007110003
takze ak mate nieco podobne, sem s nimi
Zobraziť celý text
takze ak mate nieco podobne, sem s nimi
Diskusia (55 458)
Podobné témy
poukazy navigate_next Požičovňa Pozri si ponuku bicyklov ale aj inej výbavy a vytvor si online rezerváciu navigate_next
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Aj si si to video pozrel a pocuval si jeho argumenty? Jeho argumenty su, ze ide 4th generaciu tanku a ma palebny a termalny system, co vacsina ruskych tankov nema, a preto uvidi nepritela skor a tak vyhra.
Neviem, ci ty, alebo dotycny expert z videa sa pozabudol, ze tankove bitky ala Kursk su minulostou a iba minimum tankov bolo znicenych v priamom boji s inymi tankami.
Challengre by padali pod palbou artilerie, pechoty, ci kamikadze dronov rovnako ako akakolvek ina bojova technika, pretoze nemaju ziadnu uzasnu obrannu vlastnost.
Nehovoriac o tom, ze v komentaroch chlapik, co sa tvaril, ze je z fachu tvrdi, ze vyskolit personal na pouzivanie tychto tankov trva min 6 mesiacov, takze pouzitelne budu mozno koncom 2023.
Prosím ťa ty sa už zbal pál do *****ote]
Skus sledovat relevatne zdroje a mozno pochopis, ze tuto vojnu rozhoduje delostrelectvo.
Túto vojnu už nerozhodne statické delostrelectvo. Bude to o schopnosti predviesť kombinované operácie, v ktorých je skvelé mať ako jadro palebnej sily takéto MBTs (aj keď v menšom počte) sprevádzané väčším počtom tankov z pôvodnej výzbroje + mechanizovanú pechotu, ktorá bude kryť postup tankov a tie zas dokážu rýchlo likvidovať hrozby na bojisku. K tomu dobrá koordinácia ďalekonosného delostrelectva, ktoré oproti ruskému disponuje neporovnateľne vyššou presnosťou. Podarí sa to vtedy, ak zvládnu koordináciu a dokážu zhromaždiť dostatočnú silu na správne zvolenom úseku frontu.
No ale aj tie"zostrelene" rakety niekam dopadnú,a teraz sa rieši Dnipro,a tam to vyzerá ze tiež bola "zostrelena"
Tu si o tom "vrabce čvirikajú"
https://www.palba.cz/viewtopic.php?t=9294&start=5160
"Ak by nebojovali, bol by mier"
"Cital/a som niekde ze..."
"Ja mam svoju hlavu..."
"Pocul som, ze ..."
Spochybňovať, zahmlievať, na to by vás bolo.
Fakt je ten, že rus je diabol a všetko toto je jeho vina, on zaútočil na Ukrajinu, on vystrelil raketu a zničil bytovku a zavraždil civilistov.
Jediné video prebije všetky drísty o tejto vojne:
https://www.tiktok.com/@davidjan13_13/video/7188958138672909573
Túto vojnu už nerozhodne statické delostrelectvo. Bude to o schopnosti predviesť kombinované operácie, v ktorých je skvelé mať ako jadro palebnej sily takéto MBTs (aj keď v menšom počte) sprevádzané väčším počtom tankov z pôvodnej výzbroje + mechanizovanú pechotu, ktorá bude kryť postup tankov a tie zas dokážu rýchlo likvidovať hrozby na bojisku. K tomu dobrá koordinácia ďalekonosného delostrelectva, ktoré oproti ruskému disponuje neporovnateľne vyššou presnosťou. Podarí sa to vtedy, ak zvládnu koordináciu a dokážu zhromaždiť dostatočnú silu na správne zvolenom úseku frontu.
Furt omielas vojnu v Iraku akoby slo o svaty gral. To ja mozem omielat II.svetovu kludne lebo sak...ale porovnavas neporovnatelne.
K tvojmu nezdolatelnemu Challengru...podobnu povest ma americky Abrams a na YT je kopec videi, kde Abrams prezil zasah nejakeho RPG.
Lenze, ked si das pracu najdes aj videa, kde neprezil a zostal stat a horiet, pretoze aj Abrams sa da vyradit rucnou zbranou.
Challenger okrem Iraku nikde nebol a ohanat sa 30 rokou starou vojnou, ked dnes a bojuje uz uplne inak a RU maju uplne ine moznosti boja ako mal Sadam mi pride velmi spiatocnicke.
Ta tvoja taktika je krasna na papieri, ale mam jednu otazku...preco ju doteraz nepouzila UA alebo RU vo vojne? Preco nikde nebol zaznamenany vacsi pocet tankov a nevideli sme ziadnu tankovu bitku, ci utok desiatok tankov na fronte?
Co myslis?
Tvoja glorifikacia zapadnej techniky mi pripomina dokumenty o leteckych subojoch v Korei, ktorym som kedysi veril, kde to vzdy nandali US piloti tym rusackym...az na to, ze ked si pozries straty USAF tak zistis, ze tie dokumenty su robene v sulade so spomienkovym optimizmom, pretoze sa nehodi spominat na to, ako Migy sundavali dole americke stihacky a bombardery.
Ak si na strane A nájdeš si svoje informácie a videá, kde Tvoje zbrane sú lepšie a máš menšie straty, si šikovnejší, porazil si dronom tank, zničil si celú jednotku ...
Ak si na strane B nájdeš si svoje informácie a videá, kde Tvoje zbrane sú lepšie a máš menšie straty, si šikovnejší, porazil si dronom tank, zničil si celú jednotku ...
Dôležitý bude víťaz na konci.
Tu si o tom "vrabce čvirikajú"
https://www.palba.cz/viewtopic.php?t=9294&start=5160
Este ziadnu ch22 nezostrelili, lebo je to nadzvukova spina ktoru nemaju cim zostrelit. Tak si chod tieto somariny cvirikat do moskvy.
Mimochodom nakupne stredisko v Kremencuku tiez zrovnali s ch22. Nepochybne opat iba smolny zostrel, vsak...
rite z ukrajiny.
Viacerí experti sa zhodujú v tom, že v istom zmysle prejavovali Iračania lepšie bojové schopnosti, ako pozorujeme u Rusov počas väčšiny roka 2022. Gerasimov oblboval Putina o tom, ako došlo k prechodu na modernú profesionálnu armádu, ako tie ich BTG už zvládajú umenie kombinovaných operácií, ale videli sme takmer v priamom prenose, ako to zlyhalo na celej čiare. Napokon sa museli vrátiť k štandardnej doktríne – zasypávať cieľové územie delostrelectvom, potom tam poslať pechotu s pár tankami, keď ich protivník zničí, tak treba pokračovať v delostreľbe a opakovať n+1, kým útočná pechota prežije a oblasť získa pod kontrolu.
Kórea je asi tiež tvoja slabina. Mig-15 bol papierovo nadradený Sabre (dokonca im ešte čelili aj vrtuľové Corsairy), ale vďaka dobrému výcviku to neskončilo katastrofou. Aj Mig-21 bol vlastne papierovo lepší od F-4 a Američania mali na začiatku dosť veľké straty, kým sa nespamätali a zaviedli systém neskôr známy ako Top Gun a zo skóre 2:1 sa neskôr dopracovali na 10:1. Oni mali odjakživa náskok vo výcviku, dnes už majú aj výhodu, že väčšinou majú o 2 generácie pokročilejšie stroje, lepšie navádzanie.
Keby došlo k priamemu konvenčnému stretu medzi NATO a Ruskom, zožrali by sme ich za niekoľko týždňov. A nemysli si, že sa tu snažím presvedčiť čomkoľvek nejakého Truhlíka, toto tu píšem skôr pre čitateľov fóra, nech majú nejaké rozumné informácie.
ZSU nedosahuje kvalitu jednotiek NATO, ale aj tu došlo k masívnemu pokroku a kvalita ukrajinských vojsk je rádovo lepšia od ruských. Logisitika musí byť vzhľadom na to, že majú veľký počet rôznorodej výbavy zo Západu, úplná nočná mora, ale oni sú šikovní, to zvládnu. Vojna je v prvom rade súbojom vôle, tu nemusíme pochybovať, že motivácia je jednoznačne na strane Ukrajiny.
Mimochodom nakupne stredisko v Kremencuku tiez zrovnali s ch22. Nepochybne opat iba smolny zostrel, vsak...
Čítaj s porozumenim,nem bolo o tom ci sa dá zostreliť...
Nielen to, ze nas terajsi/docasny premier zhodil v sobotu vinu za debilne nastavenie preddavkovych platieb na nevinnych, ale este som sa dnes docital aj o tom, ze tento stat ani roky nevie aku ma vlastne spotrebu energii - teraz konkretne plynu.
Toto ne jedno Kocurkovo. A bud sme ale ze uplne blbi, alebo je to zamer, lebo v bordeli sa lepsie kradne. Ako za Fica, tak aj za Hegerovica.
Ak mozte niekto, tak spristupnite tento clanok:
https://e.dennikn.sk/3191154/co-je-za-zahadnym-grafom-v-ktorom-iba-slovensko-a-malta-zvysili-spotrebu-plynu/?ref=list
V skratke (z dennikaN):
Graf z konca minulého roka od Eurostatu, štatistického úradu EÚ, ukazuje, že spotreba plynu na Slovensku sa vlani neznížila, ale oproti predchádzajúcim rokom mierne stúpla. Popri SR je druhou čiernou ovcou Únie Malta.
Denník E pritom niekoľko posledných mesiacov informuje, že Slováci míňajú menej plynu ako rok predtým. Vychádza z údajov od slovenskej plynárenskej firmy SPP – distribúcia a tie potvrdzujú, že menej ako pred rokom spotrebúval po celý rok nielen priemysel, ale aj domácnosti.
Ako to teda je? Kolega Tomáš Grečko pri hľadaní odpovede natrafil predovšetkým na skutočnosť, že kým v mnohých západoeurópskych krajinách národné agentúry a ministerstvá zodpovedné za energetiku začali pravidelne zverejňovať otvorené dáta o spotrebe energií, na Slovensku vládne informačný chaos a aj neochota vládnych inštitúcií napraviť ho.
Eurostat zrejme neurobil žiadnu chybu, ibaže spracúva údaje od Správy štátnych hmotných rezerv, ktoré nesedia. Tvrdí to aj ministerstvo hospodárstva, ktoré vláde nominuje šéfa správy hmotných rezerv.
https://e.dennikn.sk/3191154/co-je-za-zahadnym-grafom-v-ktorom-iba-slovensko-a-malta-zvysili-spotrebu-plynu/?cst=989c52c72fe6d56e0c409df53202578f1596a1f2
https://twitter.com/DefenceU/status/1614983934374449153
A kontext ti nehovori nic?
Pali porovnava 30 rokov staru vojnu a na zaklade jej vysledkov tvrdi, ze Challenger je super a hravo si poradi so sucasnymu ruskymi silami.
Ja som vytiahol Koreu preto, ze vsetky dokumenty, ktore som o vzdusnych subojoch videl v TV glorifikovali americkych letcov a spominali len ich uspechy a "taktne" zamlcali ich neuspechy, ku ktorym je relativne sa tazko dostat.
Pali pise o uzasnom "neporazitelnom" tanku, ja pisem o propagande.
Mas nazaj pocit, ze porovnavame zrovnatelne veci?