Ahojte, neviem, či je tu už takáto téma, asi nie, našiel som nejaké podobné na konkrétne destinácie, tak by som chcel založiť túto novú tému

. Tento rok by som sa už rád vybral na takúto bajkerskú dovolenku, no nemám žiaľ takú partiu, s ktorou by som niečo takéto podnikol. myslím niečo pojazdiť na týždeň do Alp, prípadne aj iné zaujímavé destinácie, najmä po Európe. Ak máte rovnaký problém ako ja, že chcete niekam ísť, no nie je s kým, tak, môžte napísať a možno sa občas nájde pár ľudí, ktorých by oslovila rovnaká destinácia. Druha možnosť by bolo ísť cez nejakú cestovku, neviem či aj na Slovensku existuje takáto CK kancelária, zameriavajúca sa na
mtb špeciality

, v ČR ich pár je, no od nás by to bolo predsa jednoduchšie. Budem rád ak napíšete aj nejaké tipy, na destinácie ktoré stoja zato, prípadne čo sa týka cestoviek aj konkrétny zájazd

.Mňa zaujímajú prevažne pekné single a vysokohorské scenéria, oslovilo ma napr. toto
http://www.alpina.cz/zajezdy/davos-mtb takže niečo v tomto štýle, no samozrejme môže to byť aj niečo úplne iné, niečo podľa vaších predstáv a tak ako si predstavujete ideálnu mtb dovolenku vy
Paganella Bike park - to su 3 horske obce a okolo noch siet trailov a lanoviek, su tam aj vyroletovane flowy, ale gro su prirodne traily s alpskym charakterom v hornej casti. Obtiaznost je miestami dost vysoka, je to iny mtb svet ako pozname bezne tu. Za mokra je to uz celkom masaker. Bol som len 1 den (odskocenie od Lago di Garda), tak sme zdaleko vsetko nepresli, ale bolo to silne.
Aosta a a okolie:
La Thuile - jazdilo sa tam EWS, to je svaty gral prirodnych trailov (trail centrum s lacnou sedackovou lanovkou). Zial chytila nas tam prietrz tak sme dali len zopar trailov. Velmi silne, urcite by som siel znova, ale za mokra su tie ciernoty tiez smrt pre bezny plebs. Na okoli su velmi pekne prirodne traily aj mimo trail centra.
Pila bikepark - urcite sa oplati, rozne traily v roznych styloch a da sa vylanovkovat aj do +2500m a odtial prirodnymi na rozne strany mimo bikeparku, v okoli je viacero velmi dobrych prirodnych + pomerne vtipny strmy flowovy trail az dole do Aosty (odtial ide lanovka hore do Pily)
Cervinia Bike Park - svojsky bikepark pod Zermattom, obcas sa da vylanovkovat s bikom az na ladovec (zial nemali sme tu moznost) - co sme stihli, tak jazdenie "zaujimave" - rozumej niekedy hlava neberie ako zle su niektore pasaze (ale mozno obmedzenie kvoli pozemkom) a naopak niektore pasaze super, ze je clovek nadseny...kazdpoadne celkovo je to zazitok z velkej miery kvoli tomu samotnemu prostrediu,
v rozsiahlej lokalite Aosta valley je plno skvelych prirodnych trailov, ale drviva vacsina pristup "za vlastne" a niekedy je to problem zokruhovat (trailguide vie pripadne vyriesit, ale zadarmo to nebude)...dost vysoka fyzicka narocnost aj kvoli nadmorskej vyske,
za hranicou vo Francuzsku je to masaker este vacsi (tam sme sa ale nedostali) - napr https://www.trailforks.com/trails/too-much-sass/ (kopec inych na TF) + Les Arcs bikepark hned za hranice cestou cez La Thuile
Finale Ligure - trailova svata zem, skoda drat klavesnicu, treba ist vyskusat
po stopach EWS - cize napr. Canazei v Dolomitoch (zial som nemohol ist s partakmi, ale jeden sa tam skoro prizabil, takze obtiaznost nechybala
a odkial nemam info od ludi co poznam, ale tipy, ktore urcite chcem ist a verim ze nesklamu - spominany Nauders v Rakusku (snad sa mi tento rok podari) a podpultovka Beaufort vo Francuzsku
a potom Svajciarsko - Davos je urcite na viac dni, Lenzerheide/Arosa/Chur...St, Moritz sme neboli oficialne traily to ze vraj ziadna extravyhra, ale pekne alpske jazdenie mimo
---
tldr - ak chces prirodne traily ale bez nutnosti vsetko slapat za vlastne - Nauders a odtial si na otocku skocit do Davosu (je to kusok) a pripade na otocku SFL (este blizsie)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.3-laenderendurotrails.com/endurorace
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ten trail som šiel. Je to dost nebezpečné a hlavne aj fyzicky náročné. Ako skončí ten kaňon potom už je len zvažnica 500 vyškových) Neviem ako ste natom fyzicky aj psychicky.. Ja som mal rodicov ktorí ma zaviezli do poslednej dediny a potom boli zobrat aj do Svajčiarska. šiel som to až po obede lebo som jazdil doobeda v bikeparku. Ked si pozries to trailhunterove video tak chalani si tam brali taxi.
Mne stacilo v Nauders kupit 3denny lístok a jeden den ešte na Stelvio zajazdit. Ak nejazdíš pravidelne tak 5 dní lístok je vela. Ja som mal ruky uplne na sračky a ešte som si aj tlmič odfajčil:) Je to dobra lokalita na prírodné jazdenie. Odporúčam ale len 3dni kupit listok a ostatne dva dni íst tu Udinu a Stelvio. Su tam aj ine prírodné traily len ked to človek nepozná a nieje to na TF tak sa to tažko hlada. Určite sa tam ešte vrátim . Inak okrem Rakuskej strany aj Taliani vybudovali flow traily takže dá sa tam napr aj s detmi jazdit.
Solden je ešte vyššie ako Nauders takže dost zaleží od počasia ale inak tiež na max tri dni. Tu sa da zabavit aj večer keby niekto chcel:) Ak si nebol v Soldene treba íst aj tam nieje to na zahodenie a o niečo lahšie traily ako Nauders. Dajte si 2dni Solden a 3 Nauders. Ja ešte neviem ,zaleží podla kondície akú budem mat. . Nejake resty mám na Stelviu takže tam by som chcel íst.
vie prosím niekto z vlastnej skúsenosti poradiť/odporučiť ubytko v Lienzi, alebo blízkom okolí pre 5 ľudí a 5 bajkov, cena do 50€ osoba/noc? Ideálne nejaký dom, chata, 3 spálne a aspoň 2 kúpeľne. Booking aj Airbnb máme pozreté.