Ale to ze je trek podobny, neznamena ze to neni tech novinka. Trek ju svojho casu priniesol tiez svojim sposobom fungovania, ale spesl funguje na uplne inom principe, defakto je to stale prepakovany sjc, ale na principe ktory doteraz nevyuzival. Takze ano, stojim si za tym ze je to technologicka novinka, mne to pride nove, ciastocne prevratne a vylepsene voci treku. Ci bezne nam tu funguju fully bez sagu? Skratka zobrali siluetu supercaliberu ale system ponali po svojom vo vlastnej viere ho spravit lepsim. A to som aj fanusik Supercaliberu. Myslim ze takto bezne funguje konkurencny boj nie? To jak keby davame na jednu uroven toj fourstroke a sc blur... Tiez maju predsa tlmic rovnako pod hornou ramovkou, tak su to rovnake biky?
Mimochodom, tu je priame porovnanie so Supercaliberom a odlisnosi v chovani. https://flowmountainbike.com/tests/specialized-epic-world-cup-review-2023/
Ten Yeti sb135 sa mi páči, normálne vedenie káblov, žiadne ***** cez hlavové, akurát škoda tých 27,5 ako, stále veľa ľudí si ich užije, mám kamaráta chváli si mullet, no sám môžem povedať, 29 sú lepšie vyhovujú viac a to som nižšší 172cm no vždy po zime 27,5 sa teším na prechod - 29 a je to cítiť. Už som aj rozmýšľal že ho budem jazdiť cely rok no je mi ľúto ho ničiť v zime 🤭🤷♂️🙈
Dano plne s tebou suhlasim.Yetiho som mal v plane este al prevedenie ale nakonic som kupil Ellsa a nelutujem.Ale raz sa ako dalsi projekt asi objavi u mna v podstate by mohol byt aj teraz ale je cierny ( to je ako nie cervene ale zlte Ferarri) a ja chcem tyrkysovy
Mne sa tie nové Yetinky veľmi páčia, tá nová 140 bolo v úzkom výbere nedávno. Ten spodný hrb pri strede konečne zdvihli. Za mňa palec hore. Vozil som sa na kamošovej SB130 a dosť ma teda oslovila. Tá váha v poslednej dobe u mňa nehrá takú roľu ( kúpil som ťažší ) trailiky sú čoraz náročnejšie, tak verím že tá váha je na úkor pevnosti, tak to beriem.
Mne sa pozdáva SB120,len tá cena okrem toho mi dosť vadí,že cca 2 x drahší Yeti SB120 váži o kilo viac ako môj aktuálny Lector FS,to by som si nevedel sám pred sebou obhájiť.
Samozrejme jazdí super,ten virtuál Yeti funguje skvele-ale aj virtuál Lector FS je top,takže rozumovo nie je čo riešiť-hmm,ale Yeti sa kupuje takže ...
Naštastie teraz nemám financie,aby som mohol vymýšlať,takže zmena nepripadá do úvahy ani teoreticky
Treba hladat a cakat na zlavy. Niekedy sa da najst v nemeckych shopoch ram za peknu cenu ( napr -900€) co je po zlave aj tak dost, ale tak lepsie ako nic.
Skôr ako nákup lisov a sťahovákov na presfity by to chcelo nejakých dobrovoľníkov čo by takúto novinku otestovali. Akosi sa to tu len hemží vkladaním kadečoho do vzduchovej komory a nie je dosť recenzií od reálnych užívateľov. Už to tam vidím nejaký deň a tu zas ani zmienka o tom nikde v žiadnej téme
Trutune prediskutovany s ich supportom, kupeny, nainstalovany na moju Pike 2021 150mm, o 10 psov vyssi tlak a cca polhodinku na XC okruhu odskusany.
A mam vidlicu ako som bol volekady zvyknuty z foxy - v strede je ovela citlivejsia, cize male nerovnosti vobec necitim - ale az tak, ze som sa musel pozerat, ci sa vobec vidlica pohla. Vacsie veci som este neskusal, lebo zacalo prsat, smykalo sa a bol som na traily/okruhu sam.
Cize prve dojmy: rozhodne to niesu vyhodene peniaze, ale pre bezne vaziaceho cloveka to asi nebude.
Ešte to potestuj matko001 na nejakých dropoch a tak. Že či sa to v závere zdvihu nejako neprepadáva. Ten vyšší tlak by mal stabilizovať práve koniec zdvihu. Celé by sa to malo správať ako väčšia negatívna komora. Vidla veľmi príjemne citlivá na začiatku až do stredu zdvihu a k tomu vhodne pritvrdený záver. Možno na dropoch budeš musieť nafúkať ešte o niečo vyšší tlak. 👍
Dano5 neviem s cim porovnavas ten virtual Yeti, ale za mna nic moc system odpruzenia co som skusal, za tie peniaze by som cakal viac... su daleko lepsie systemy odpruzenia...
yeti mi pripadal ako velmi tuhy giant, obrazne myslene...
Ešte to potestuj matko001 na nejakých dropoch a tak. Že či sa to v závere zdvihu nejako neprepadáva.
Zatial som isiel iba mini dropy, lebo jazdim zatial sam, mam 40minutove okne na jazdenia a som trochu posero.
Ale zhrnutie zatial:
Mierne vyssi tlak,
Mensi sag (z 25 na 20%)
Citlivejsia v strede
Viac zdvihu vyuziteho - predtym som s nizsim tlakom posledne 2-3 cm nevedel vyuzit, teraz s vyssim tlakom a turtuen je to iba cca 1 az 1.5 cm
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mimochodom, tu je priame porovnanie so Supercaliberom a odlisnosi v chovani.
https://flowmountainbike.com/tests/specialized-epic-world-cup-review-2023/
...a ani Transmission tam nedas
hmm,normálne že čumím
https://www.biker.sk/96340/rozhovor-yeti-sa-usidlil-uz-aj-v-bratislave/
a ževraj dodanie do 2 - 3 týždńov,pekne,pár Yeti som mal,čakačka bola niekolko mesiacov
na stránke Športservis zatial nič,len na FB nejaké info:
https://www.facebook.com/sportservis.sk/posts/pfbid075tNgczsLykKF5VCMFU2HVTjygXwW2TDa28eG1XP6JTW6JCRKuZ816sMQpN8iUn5l
Samozrejme jazdí super,ten virtuál Yeti funguje skvele-ale aj virtuál Lector FS je top,takže rozumovo nie je čo riešiť-hmm,ale Yeti sa kupuje
Naštastie teraz nemám financie,aby som mohol vymýšlať,takže zmena nepripadá do úvahy ani teoreticky
https://www.bikeradar.com/news/maxxis-severe/
https://r2-bike.com/TRUTUNE-activated-carbon-air-fork-insert-FOX-36-38
Trutune prediskutovany s ich supportom, kupeny, nainstalovany na moju Pike 2021 150mm, o 10 psov vyssi tlak a cca polhodinku na XC okruhu odskusany.
A mam vidlicu ako som bol volekady zvyknuty z foxy - v strede je ovela citlivejsia, cize male nerovnosti vobec necitim - ale az tak, ze som sa musel pozerat, ci sa vobec vidlica pohla. Vacsie veci som este neskusal, lebo zacalo prsat, smykalo sa a bol som na traily/okruhu sam.
Cize prve dojmy: rozhodne to niesu vyhodene peniaze, ale pre bezne vaziaceho cloveka to asi nebude.
https://www.bikeradar.com/news/pinarello-xc-prototype/
PINARELLO XC 😊
yeti mi pripadal ako velmi tuhy giant, obrazne myslene...
Zatial som isiel iba mini dropy, lebo jazdim zatial sam, mam 40minutove okne na jazdenia a som trochu posero.
Ale zhrnutie zatial:
Mierne vyssi tlak,
Mensi sag (z 25 na 20%)
Citlivejsia v strede
Viac zdvihu vyuziteho - predtym som s nizsim tlakom posledne 2-3 cm nevedel vyuzit, teraz s vyssim tlakom a turtuen je to iba cca 1 az 1.5 cm