Tak po ročnom hiatuse as vraciam k môjmu plánu zmeny vidlice. A keď už to budem robiť, tak premýšǎm, že by som ju kúpila s pevnou osou.
Preto mám k tomu otázku. Je možné prejsť z rýchloupináku na pevnú osu bez zmeny náboja? Momentálne mám vpredu Shimano HB-RM65 viam.
Pridam sem..mam vzadu rychlupinak
Aktualne dt swiss. Dotahuje to lepsie ako klasicky. A moja otazka je ci pevna zadna os je tak obrovsky rozdiel ? Bezne xc a trail jazdenie. Ziadne skoky. Stoji za to vymenit ram napriklad ?
mal som podobné dilemy a pre úplnosť témy sem zavesím toto veľmi informatívne video. V skratke: keď prerobíš QR osku na thru axle nezískaš nič, skôr naopak Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Niektoré modely Giantov umožňovali konverziu s klasického 135mm naboja s ru na náboj 142x12... kamošovi som takto prerábal Anthema, ktorého si upravoval na 4x... vzadu mal Novatec 4in1 ktorý sa dal výmenou koncoviek a vnútornej osky upravovať na 135x10/5, 135x12 a 142x12. Kým ho jazdil vo verzii 135mm na ru tak mu plášť zašuchoval o zadnú stavbu pomerne často. Po prestavbe na 142x12 sa to diať prestalo... zaujímavé vzhľadom na to že takouto prerábkou nemal získať žiadnu výhodu
Áno. Je pravda že ja som vtedy skôr riešil bezpečnosť a pevnosť spojov. O tom je aj to video. Tuhosť posúdiť neviem. Vzhľadom na náklady som sa na to vykašlal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aktualne dt swiss. Dotahuje to lepsie ako klasicky. A moja otazka je ci pevna zadna os je tak obrovsky rozdiel ? Bezne xc a trail jazdenie. Ziadne skoky. Stoji za to vymenit ram napriklad ?