Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Skromný domček ruského ministra obrany Šojgua s národnou tuvanskou príchuťou Luxusný dom v tradičnom „tuvínskom“ štýle, ktorý si pre seba postavil minister obrany Sergej Šojgu v najbohatšej štvrti Moskvy, má dva bazény, masívny ostrovný krb a biliardovú miestnosť. Fotografie domu sú zverejnené na webovej stránke architektonickej kancelárie, ktorá ho postavila. Medzitým Rusi (vrátane Šojguových krajanov) podpisujú zmluvy a idú do vojny na Ukrajine, aby splatili dlhy a uzavreli svoje hypotéky.
prigožinov pokus ukázal postoj rusov, mali možnosť prejaviť nespokojnosť s režimom, že civilizovaný svet ich odstrihol, ... ale im je to jedno, sú úplne zmagorení, prepití, oblbnutí z Rossia Today, ... sú sebavedomí, top, spokojní kedže vyhrávajú vojnu lebo cudzí vojaci nie sú na ich území, nikto neničí ich krajinu, nezabíja ich civilistov ale opačne - robia to ich vojaci, rakety, ich myslenie je niekde v stredoveku kedy bolo dobýjanie, kradnutie cudzích území samozrejmosťou
Pre tých, čo nevedia čítať v azbuke:
"Kto verí, že Prigožin stratil Putinovu podporu alebo nad ním vyhrali nejakí patruševovia, šojguovia, gerasimovia, nikdy nepochopí „štátnu“ štruktúru.
Je mi úplne jasné, že Putin a Prigožin sú neoddeliteľní, že Prigožin je múdrejší, prefíkanejší a rozumie situácii lepšie, ako sa to snažia vykresliť „experti“. A Putin bude silnejší, ak bude silnejší Prigožin. Preto všetko, čo bolo doteraz napísané a uhádnuté, môžete vyhodiť do koša.
Môj názor je, že Prigožin nie je od včera v Bielorusku. Je v Petrohrade. Včera mala jeho manželka narodeniny, ktoré nepochybne strávil so svojou rodinou. Samozrejme, rodina bola v strese, pretože prebiehali prehliadky. Všetko sa mu ale vráti, ospravedlnia sa mu a budú splnené všetky podmienky, ktoré s ním boli dohodnuté. A ak sa tak nestane v určitom časovom období, ak sa ukáže, že Putin nesplnil dohody, Prigožin mu to pripomenie. Evidentne vie ako.
Teraz je dôležité, aby Putin a jeho okolie verejne (pre obyvateľov a dokonca aj pre publikum v zahraničí) podporovali „štátne“ inštitúcie a orgány činné v trestnom konaní. No v skutočnosti je pre neho najdôležitejšie udržať jednotu svojej skupiny, v ktorej hrá Prigožin jednu z najdôležitejších úloh. Putin dnes priznal, že Wagner PMC bol financovaný štátom a len za posledný rok od mája 2022 do mája 2023 na to minul 86 miliárd rubľov. To znamená, že aj keď bol Wagner na Západe uznaný za teroristickú organizáciu, Putin organizoval jej financovanie.
Všetko, čo sa stalo, je len Prigožinova reakcia na to, že sa môže byť zo situácie s Wagnerom „vynechaný“ alebo stratiť PMC. A to podľa zákonov mafie nie je o nič lepšie ako smrť.
Som si istý, že teraz sedí vo svojej kancelárii v Petrohrade a naďalej riadi svoje podniky vrátane Wagnera. A čaká na splnenie dohôd ako divák. Bielorusko je na druhej strane potrebné, aby formálne zmenilo Wagnerovu jurisdikciu a nepodpísalo zmluvu s ministerstvom obrany.
Tí, ktorí si v týchto dňoch postavili svoju „expertízu“, naďalej vychádzajú z toho, že Rusko má totalitný režim, autokraciu či vojenskú juntu, prípadne ho kontroluje FSB.
Opakujem ešte raz: Rusko je územie zajaté mafiánskou skupinou, ktorej úlohy sú narysované. Navyše za posledných dvadsať rokov sa takmer všetci členovia skupiny stali nenahraditeľnými a ich funkcie sa dajú len dediť a okrem toho,
existujú úspešné deti alebo blízki príbuzní. Čo sa už deje.
Len z toho treba vychádzať pri analýze toho, čo sa deje v Rusku. Putin a Prigožin sú v tom spolu. Ten, kto vstúpi do jadra mafie, nepodlieha prenasledovaniu a trestu. Sledujte Krstného otca každý deň. A myslite. Kritické myslenie ešte nebolo zrušené."
Tych chlapov /18-60/ ktori su aj u nas vidiet sa tato povinnost netyka ?
Ak ma niekto o tomto vedomost, skuste to prosim vysvetlit alebo upresnit.
Dakujem.
Suhlasim, aj mna trapia viac Rusi.
Preto sa pytam na mechanizmus, a pravidla, ako sa k nam /i/legalne dostanu ludia zpoza hranic. Ked teoreticky zacne v Rusku "obcianska vojna" aj protiputinovskych emigrantov budeme takto "nejako" riesit ?
Najradsej by som bol, aby sme mali taku imigracnu politiku ako v USA. A hlavne v celom Shengene.
Tieto hejty na Ukrajincov u nás, čisto ako hejt na židov cez WW2, rovnaká propaganda. No niektorí ušli. Nikto by nikam neutekal, keby ich tam russ nevraždil. Ideš si dať pizzu a mordor vybombarduje pizzeriu ...
Dnes v Kauflande, dôchodca: "dakedy bolo lepšie, všetci su vagabundi. všetko mäso je toxické otrávené z Ukrajiny, prebalené akože slovenské" Dezolát deluxe a mal plný košík tovaru. Jemu bolo možno za socíku lepšie, vedel hovno(platí do teraz), je nikto a prežil do dôchodku a ja mu naň zarábam. Tento hejt na Ukrajinu a ako bolo dakedy dobre, čistá russká propaganda. Je mi na grc. Je to všade ...
Preto sa pytam na mechanizmus, a pravidla, ako sa k nam /i/legalne dostanu ludia zpoza hranic. Ked teoreticky zacne v Rusku "obcianska vojna" aj protiputinovskych emigrantov budeme takto "nejako" riesit ?
Najradsej by som bol, aby sme mali taku imigracnu politiku ako v USA. A hlavne v celom Shengene.
Je tam vojna, tak su u nas podla Zenevskeho dohovoru uplne legalne.
v USA by si zase plakal ze ti tam chodia pristahovalci z Mexika a juznej Ameriky, takych ludi pozname...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://twitter.com/Nevzlin/status/1673704641710759936
"Kto verí, že Prigožin stratil Putinovu podporu alebo nad ním vyhrali nejakí patruševovia, šojguovia, gerasimovia, nikdy nepochopí „štátnu“ štruktúru.
Je mi úplne jasné, že Putin a Prigožin sú neoddeliteľní, že Prigožin je múdrejší, prefíkanejší a rozumie situácii lepšie, ako sa to snažia vykresliť „experti“. A Putin bude silnejší, ak bude silnejší Prigožin. Preto všetko, čo bolo doteraz napísané a uhádnuté, môžete vyhodiť do koša.
Môj názor je, že Prigožin nie je od včera v Bielorusku. Je v Petrohrade. Včera mala jeho manželka narodeniny, ktoré nepochybne strávil so svojou rodinou. Samozrejme, rodina bola v strese, pretože prebiehali prehliadky. Všetko sa mu ale vráti, ospravedlnia sa mu a budú splnené všetky podmienky, ktoré s ním boli dohodnuté. A ak sa tak nestane v určitom časovom období, ak sa ukáže, že Putin nesplnil dohody, Prigožin mu to pripomenie. Evidentne vie ako.
Teraz je dôležité, aby Putin a jeho okolie verejne (pre obyvateľov a dokonca aj pre publikum v zahraničí) podporovali „štátne“ inštitúcie a orgány činné v trestnom konaní. No v skutočnosti je pre neho najdôležitejšie udržať jednotu svojej skupiny, v ktorej hrá Prigožin jednu z najdôležitejších úloh. Putin dnes priznal, že Wagner PMC bol financovaný štátom a len za posledný rok od mája 2022 do mája 2023 na to minul 86 miliárd rubľov. To znamená, že aj keď bol Wagner na Západe uznaný za teroristickú organizáciu, Putin organizoval jej financovanie.
Všetko, čo sa stalo, je len Prigožinova reakcia na to, že sa môže byť zo situácie s Wagnerom „vynechaný“ alebo stratiť PMC. A to podľa zákonov mafie nie je o nič lepšie ako smrť.
Som si istý, že teraz sedí vo svojej kancelárii v Petrohrade a naďalej riadi svoje podniky vrátane Wagnera. A čaká na splnenie dohôd ako divák. Bielorusko je na druhej strane potrebné, aby formálne zmenilo Wagnerovu jurisdikciu a nepodpísalo zmluvu s ministerstvom obrany.
Tí, ktorí si v týchto dňoch postavili svoju „expertízu“, naďalej vychádzajú z toho, že Rusko má totalitný režim, autokraciu či vojenskú juntu, prípadne ho kontroluje FSB.
Opakujem ešte raz: Rusko je územie zajaté mafiánskou skupinou, ktorej úlohy sú narysované. Navyše za posledných dvadsať rokov sa takmer všetci členovia skupiny stali nenahraditeľnými a ich funkcie sa dajú len dediť a okrem toho,
existujú úspešné deti alebo blízki príbuzní. Čo sa už deje.
Len z toho treba vychádzať pri analýze toho, čo sa deje v Rusku. Putin a Prigožin sú v tom spolu. Ten, kto vstúpi do jadra mafie, nepodlieha prenasledovaniu a trestu. Sledujte Krstného otca každý deň. A myslite. Kritické myslenie ešte nebolo zrušené."
https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1674026317262536704
https://twitter.com/Nevzlin/status/1673704641710759936
slabucko hryzkat a drzat za gulky. pripomina to nas stat.
Citujem z clanku:
Když před rokem (24. února 2022) Rusko zahájilo tažení na Ukrajinu a krátce na to začalo na Ukrajině platit stanné právo, znamenalo to také plošnou mobilizaci, a tedy povinnou vojenskou službu pro všechny muže ve věku od osmnácti do šedesáti let.
https://info.dingir.cz/2023/02/tresty-za-odmitnuti-vojenske-sluzby-z-duvodu-nabozenstvi-ci-svedomi-na-ukrajine-jsou-v-rozporu-s-mezinarodnimi-umluvami/
Tych chlapov /18-60/ ktori su aj u nas vidiet sa tato povinnost netyka ?
Ak ma niekto o tomto vedomost, skuste to prosim vysvetlit alebo upresnit.
Dakujem.
Suhlasim, aj mna trapia viac Rusi.
Dnes v Kauflande, dôchodca: "dakedy bolo lepšie, všetci su vagabundi. všetko mäso je toxické otrávené z Ukrajiny, prebalené akože slovenské" Dezolát deluxe a mal plný košík tovaru. Jemu bolo možno za socíku lepšie, vedel hovno(platí do teraz), je nikto a prežil do dôchodku a ja mu naň zarábam. Tento hejt na Ukrajinu a ako bolo dakedy dobre, čistá russká propaganda. Je mi na grc. Je to všade ...
Je tam vojna, tak su u nas podla Zenevskeho dohovoru uplne legalne.
v USA by si zase plakal ze ti tam chodia pristahovalci z Mexika a juznej Ameriky, takych ludi pozname...