Cesta po Balkáne... Uvidím, kam až mi budú nervy stačiť ?. Prvý deň a prvá noc je za mnou. Zatiaľ trasa Štúrovo/Esztergom - Kecskemét. Znova bola "trochu" motačka po Budapešti, nabudúce ju už asi obídem po dedinách. Inak v pohode, ku koncu dňa sa rozpršalo a rozhodol som sa spať na zastávke autobusu. Ale tá cestou nebola tak som išiel až do Kecskemétu a prestalo pršať, tak na začiatku za Tescom som si postavil stan a ráno bola aspoň aká-taká hygiena...
Objav - lacné hodinky Xiaomi majú dobrú výdrž a dajú sa nabíjať aj počas záznamu
Nooo... Z Kumanova som to vzal skratkou, takže som 30km viac menej tlačil po vrcholoch kopcov v búrke a nakoniec somsa vrátil do východiskovej polohy... Takže 4h v <>...
Keď prestalo pršať, premočený som sa dal do suchého a znovu som nejak vošiel do dažďa ale už som si povedal, že pôjdem koľko pôjde a minimálne dobehnem stratu. Viacmenej sa mi to podarilo ale stan sa mi nechcelo rozkladať v tom mokre tak som len dal podložku pod diaľničný most za pilier a spal na bezďáka. Celkom pohoda...
Neviem podla akych map ides, len dufam, ze nie podla Google maps alebo Stravy. Nainstaluj si free aplikaciu mapy.cz ak ju nemas, ta Ti aj naplanuje trasu pre bicykel, tzn. neposle Ta na dialnice / rychlostne cesty. Tam kde si sa otocil si mohol pokracovat takto: https://en.mapy.cz/s/dapazapoka
Jezus chodím všade podľa GoogleMaps a používam hlavu a práve tam som šiel podľa mapy.cz... choď si to prejsť ale zober si horský enduro bajk na to, nie krossový ako ja mám
dotmnabijam na pumpách, majú vonku chladničky a jedna zástrčka naviac sa väčšinou nájde.
Macedónsko...
Kým som bol sám so sebou, veľmi sa mi to páčilo. Síce pomenej benzíniek a ešte menej s wi-fi ale príroda pekná a cesty asi lepšie ako na Slovensku. Potom v Sturmici som skúsil nájsť supermarket... Bol zavretý. Tak som pokračoval svojou trasou a stavil som sa na pumpe. Bez wifi. Sadol som si na zem a jedol pukance a pil mlieko. Niečo mi neuveriteľne *****o. Potom som si všimol, že opodiaľ sedí na zemi bezdomovec a chrčal a stonal. Ľudia sem chodili nakupovať potraviny. Dvaja chlapci na bicykli sa postavili predomna a len pozerali ako hladný pes na kus mäsa ?
Potom sa jeden spýtal niečo ako: vasisdis? Tak som sa spýtal, do you speek english? A on Yes, vatisdis? Turčia? A ja, že nooo, iam from Slovakia. A odišli... Macedónska svatba, vyzerala presne ako svatba Bubamary so Zarem vo filme černá kočka, bílej kocour a hudba bola tiež presne taká istá...
Jaj, a ešte, predstavec a popletené bowdeny, príliš to ťahalo už z domu tak som sa rozhodol to napraviť. Jak som to tak robil, zrazu okolo mňa v protismere dodávka zatrubila a zastavila tak 5m odomňa a ešte raz zatrubila a otvorili sa šoférové dvere. Ja som dotiahol predstavec a zatrubila ešte raz. Skryl som si veci a išiel som tam, pýtam sa: Háj, WhatsApp, do ju hev problem, ken aj help ju? Dvaja pozreli na seba a vtedy som si všimol, že majú uniformy a sú to policajti ? tak, že sory oficer, aj think ju are pípl and hev problem... Šofér, že ver are ju kam from. Slovačka. Hav border ju kom to macedonia? Srbija. Ver do ju gou? Grečka. Hav meny dejs ar ju in Macedonia? Nav tu dej, jestrdej end tudej. (Už som myslel, že víza alebo niečo, že bude treba bakšiš) potom ma ešte vyplašil, že ju hev de problem (dlhá pauza - myslel som, že bude chcieť peniaze za víza alebo niečo a po 20sekundách dodal) uit jor bajk? No, no, am fajn, maj bajk is in perfekt kondišn... Du ju hev pasport? Jes a odišli. Počas toho ani nevystúpil z auta
409km úsek nieje zaznamenaný? Včera ešte večer to bolo, dnes už to na hodinkách nieje. Synch neukázalo nič ? nezastavil som záznam len ráno to nešlo ?
Dá sa s tým niečo robiť? Synchronizoval som si hodinky s mobilom viac krát denne ale ani v hodinkách to nie je ? asi príliš dlhý časový úsek. Teraz otázka, vedel by mi niekto pomôcť vytvoriť fejk trasu (ja to neviem), nech mám celú trasu?
2dni voľna som mal ?
Denné kilometre zatiaľ držím nad 200 ale niekde som natiahol trasu... Zatiaľ... Malo to byť len 1530km a už mám 1577km a ešte kde sú Atény...
Dnes mám tri GPX ? jeden z hodiniek, na jednej pumpe v lamii som to pre istotu sejvol, druhý z locusplánovača lebo sa mi hodinky asi utopili v mori a tretí bude z locusu záznam...
A ďakujem, že ste mi neomínuskovali fotky ? ani som si neuvedomil, že sem sa fotky seba nedávajú ?
Dnes to už začalo byť dosť dobré, štyri stúpania a 160km zatiaľ... Dobrou správou je, že aj tak len zajtra dojdem do Aten a mám iba 100km, horšou, že podľa navi z domu som to mal 1550km ale nedržím trasy a išiel som skôr intuitívne takže je to +200km ?
Teraz som pozrel tú fotku, jak tie baby v Srbsku išli na tom horskom bajku ??? komédia ? jedna začala pedálovať, druhá naskočila na nosič a začala im preskakovať reťaz na prevodníku, takže tam mali voľnobeh ?? ale práve ja sa mám čo smiať z toho, mne celú cestu strieľa reťaz na niektorých pastorkoch ?
Atény. Tu by som chcel byť mesiac... Uchvátený som z toho mesta...
Cestou sem som išiel skratkou, normálne po ceste bolo 35km a skratkou 37 ale o 200vm menej. Išlo to lesom, takže sa to vôbec neoplatilo. Na začiatku lesa asi 1km boli robotníci, ktorí to tam čistili to zhorené drevo a pýtal som sa ich: Atens, good direction? Jeden odpovedal, yes, good direction for good troubles 😄 tak ale vysekal som formu a odpovedal, "troubles are my life" a šiel som ďalej a keď ma už nevideli, pozrel som do mapy, ale zdalo sa mi to v pohode. Trochu som aj tlačil 🤣
Dnes sa mi extra nechcelo. Včera som bol extra nabudení z tých Atén a spal som úplne nadivoko, len oblečený na podložke, lebo sa mi nechcelo rozkladať stan a ani vyťahovať spacák. Proste som šiel nadoraz. Spal som v lese a vyspal som sa velice fajnovo. Ale nechcelo sa mi nič... Dal som si trochu kopcovitejšiu trasu nech ma to trochu preberie ale to je nič. Už asi musím ísť na hotel dospať ? lebo deň čo deň zaspávam po jednej v noci (idem nadoraz) a budím sa pred piatou (sám sa budím, na svetlo) a nedá to ani inak robiť, lebo chcem, aby nikto nevedel kde spím ? a navyše zajtra sa chcem ešte s niekým stretnúť cestou, tak to už brzdím aby tá druhá osoba nemusela brzdiť ? Inak Štúrovo Atény 1795km a nejak 9500vm, čo je o 250km a 2000vm viac ako najlepšou trasou. Ale tej som sa nedržal, šiel som si, kadiaľ sa mi chcelo.
Podla toho, kam/kade chces ist... Ak dobre vidim, su len 3-4-5 moznosti, od zapadu Konispol, Kakavia, horske Drymades a Melissopetra , a na vychode Bilisht k Ohridskemu jazeru.
Neviem,ako to tam vyzera (na hraniciach).
Z jazd autom viem popisat pokracovania za prvymi dvoma zlava, zo zapadu, teda pobreznu SH8 Butrint Durres a SH4 Gjirokaster Fier.
(su to len miesta na nich,nie zaciatocne/koncove)
Napis, ak nahodou pojdes po nich a chces nejake tipy na zastavky/zachadzky;)
A teda v Albansku jazdia po dialnici aj bicykle, pomale busy a aj konske povozy sa obcas najdu;)
Ďakujem
Ja už nechcem zachádzať nikam, ešte zajtra mám stretko s jednou babou, ktorú som predbehol v Srbsku a potom rovno ale cez Albánsko, ČH, Chorvátsko a Pecs mi to dáva 1530km a 8800vm a to sa mi zdá príliš šialené ako voľba rýchlej trasy. Hento mi pomôže, aspoň budem vedieť kadiaľ sa dá ísť 🙂🤔😄
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď prestalo pršať, premočený som sa dal do suchého a znovu som nejak vošiel do dažďa ale už som si povedal, že pôjdem koľko pôjde a minimálne dobehnem stratu. Viacmenej sa mi to podarilo ale stan sa mi nechcelo rozkladať v tom mokre tak som len dal podložku pod diaľničný most za pilier a spal na bezďáka. Celkom pohoda...
Myslim, ze ma dynamo v prednom naboji, pozri nejake starsie foto tu v teme
dotmnabijam na pumpách, majú vonku chladničky a jedna zástrčka naviac sa väčšinou nájde.
Macedónsko...
Kým som bol sám so sebou, veľmi sa mi to páčilo. Síce pomenej benzíniek a ešte menej s wi-fi ale príroda pekná a cesty asi lepšie ako na Slovensku. Potom v Sturmici som skúsil nájsť supermarket... Bol zavretý. Tak som pokračoval svojou trasou a stavil som sa na pumpe. Bez wifi. Sadol som si na zem a jedol pukance a pil mlieko. Niečo mi neuveriteľne *****o. Potom som si všimol, že opodiaľ sedí na zemi bezdomovec a chrčal a stonal. Ľudia sem chodili nakupovať potraviny. Dvaja chlapci na bicykli sa postavili predomna a len pozerali ako hladný pes na kus mäsa ?
Potom sa jeden spýtal niečo ako: vasisdis? Tak som sa spýtal, do you speek english? A on Yes, vatisdis? Turčia? A ja, že nooo, iam from Slovakia. A odišli... Macedónska svatba, vyzerala presne ako svatba Bubamary so Zarem vo filme černá kočka, bílej kocour a hudba bola tiež presne taká istá...
Jaj, a ešte, predstavec a popletené bowdeny, príliš to ťahalo už z domu tak som sa rozhodol to napraviť. Jak som to tak robil, zrazu okolo mňa v protismere dodávka zatrubila a zastavila tak 5m odomňa a ešte raz zatrubila a otvorili sa šoférové dvere. Ja som dotiahol predstavec a zatrubila ešte raz. Skryl som si veci a išiel som tam, pýtam sa: Háj, WhatsApp, do ju hev problem, ken aj help ju? Dvaja pozreli na seba a vtedy som si všimol, že majú uniformy a sú to policajti ? tak, že sory oficer, aj think ju are pípl and hev problem... Šofér, že ver are ju kam from. Slovačka. Hav border ju kom to macedonia? Srbija. Ver do ju gou? Grečka. Hav meny dejs ar ju in Macedonia? Nav tu dej, jestrdej end tudej. (Už som myslel, že víza alebo niečo, že bude treba bakšiš) potom ma ešte vyplašil, že ju hev de problem (dlhá pauza - myslel som, že bude chcieť peniaze za víza alebo niečo a po 20sekundách dodal) uit jor bajk? No, no, am fajn, maj bajk is in perfekt kondišn... Du ju hev pasport? Jes a odišli. Počas toho ani nevystúpil z auta
Dá sa s tým niečo robiť? Synchronizoval som si hodinky s mobilom viac krát denne ale ani v hodinkách to nie je ? asi príliš dlhý časový úsek. Teraz otázka, vedel by mi niekto pomôcť vytvoriť fejk trasu (ja to neviem), nech mám celú trasu?
2dni voľna som mal ?
Denné kilometre zatiaľ držím nad 200 ale niekde som natiahol trasu... Zatiaľ... Malo to byť len 1530km a už mám 1577km a ešte kde sú Atény...
A ďakujem, že ste mi neomínuskovali fotky ? ani som si neuvedomil, že sem sa fotky seba nedávajú ?
Dnes to už začalo byť dosť dobré, štyri stúpania a 160km zatiaľ... Dobrou správou je, že aj tak len zajtra dojdem do Aten a mám iba 100km, horšou, že podľa navi z domu som to mal 1550km ale nedržím trasy a išiel som skôr intuitívne takže je to +200km ?
Teraz som pozrel tú fotku, jak tie baby v Srbsku išli na tom horskom bajku ??? komédia ? jedna začala pedálovať, druhá naskočila na nosič a začala im preskakovať reťaz na prevodníku, takže tam mali voľnobeh ?? ale práve ja sa mám čo smiať z toho, mne celú cestu strieľa reťaz na niektorých pastorkoch ?
Dnes som sa už kúpal v mori
Cestou sem som išiel skratkou, normálne po ceste bolo 35km a skratkou 37 ale o 200vm menej. Išlo to lesom, takže sa to vôbec neoplatilo. Na začiatku lesa asi 1km boli robotníci, ktorí to tam čistili to zhorené drevo a pýtal som sa ich: Atens, good direction? Jeden odpovedal, yes, good direction for good troubles 😄 tak ale vysekal som formu a odpovedal, "troubles are my life" a šiel som ďalej a keď ma už nevideli, pozrel som do mapy, ale zdalo sa mi to v pohode. Trochu som aj tlačil 🤣
Ale toto musí skončiť. Akou hranicou najlepšie vojdem do Albánska?
Neviem,ako to tam vyzera (na hraniciach).
Z jazd autom viem popisat pokracovania za prvymi dvoma zlava, zo zapadu, teda pobreznu SH8 Butrint Durres a SH4 Gjirokaster Fier.
(su to len miesta na nich,nie zaciatocne/koncove)
Napis, ak nahodou pojdes po nich a chces nejake tipy na zastavky/zachadzky;)
A teda v Albansku jazdia po dialnici aj bicykle, pomale busy a aj konske povozy sa obcas najdu;)
Tym,ze maju checkpointy Zgornje Jezersko v Slovinsku a Peshkopi v AL, tak idu takto:
Ja už nechcem zachádzať nikam, ešte zajtra mám stretko s jednou babou, ktorú som predbehol v Srbsku a potom rovno ale cez Albánsko, ČH, Chorvátsko a Pecs mi to dáva 1530km a 8800vm a to sa mi zdá príliš šialené ako voľba rýchlej trasy. Hento mi pomôže, aspoň budem vedieť kadiaľ sa dá ísť 🙂🤔😄