Cesta po Balkáne... Uvidím, kam až mi budú nervy stačiť ?. Prvý deň a prvá noc je za mnou. Zatiaľ trasa Štúrovo/Esztergom - Kecskemét. Znova bola "trochu" motačka po Budapešti, nabudúce ju už asi obídem po dedinách. Inak v pohode, ku koncu dňa sa rozpršalo a rozhodol som sa spať na zastávke autobusu. Ale tá cestou nebola tak som išiel až do Kecskemétu a prestalo pršať, tak na začiatku za Tescom som si postavil stan a ráno bola aspoň aká-taká hygiena...
Objav - lacné hodinky Xiaomi majú dobrú výdrž a dajú sa nabíjať aj počas záznamu
Srsen, ono pod pojmom dialnica si nepredstav nieco SK, At, De a podobne. Skor cesta BA-Sv Jur, so sirokymi krajnicami, stredovymi zvodidlami casto prerusovanymi, obcas zastavka busu ci vyjazd priamo z 'usadlosti'.
Iste, napr. v horach smer Kosovo maju aj 'standardnu' dialnicu,luxusnu, vysekanu veeelmi velkoryso az megalomansky do skal.
Jak ste sa namotali na to, že jazdím po diaľnici? Súbežne s diaľnicou ide cesta a aj cyklotrasa Eurovelo11, vpravo aj vľavo. Jazdiť po diaľnici, na to som zatiaľ malý frajer... Jedine prechod zo Srbska do Macedónska som išiel po diaľnici, lebo iná možnosť nebola
Tak zrána som sa vybral skratkou, lebo som si povedal, že snáď sa bude dať prejsť a dalo by sa, keby tam bola cesta tak som sa vrátil po kameňoch a šiel po ceste, ktorou som mal ísť pôvodne. Nejak moc mi tancoval bicykel pod riťou, náradie z lidlu má aspoň tie centrovacie kľúče čo k čomu. Všetky špice boli povolené, divím i, že to fungovalo. Dotiahol som to a už je to v pohode, povedal by som, že lepšie ako predtým. Jeden špic nehrá až takú rolu, na dojazd to stačí...
A prevody už tiež nevydržia dlho, odpólky hore strieľa reťaz... Ale na dojazd to snáď bude stačiť
Dnes mám extra rest v kempe, prvý krát za tento trip sa vyspím normalnejšie a potom plnou parou ďalej. Som tu s babou, ktorá ide z Amsterdamu do Aten už 42. deň a ešte dva dni pôjde a stretli sme sa už do Niš sme išli spolu. Dnes bol rest day a zajtra začína makačka znova.
shety podľa toho, i čo ti ide. V Srbsku môžeš jesť a piť len na pumpách a výjde ťa to lacnejšie ako u nás, kebyže chodíš len do supermarketov. V Grécku sú fajn kopce, mega teplo a ceny v supermarketoch ako u nás na benzinkach. A na prírodu je Srbsko a Macedonia lepšia ako Grécko. Ja som chcel vidieť Atény. Ale dokopy som nepojazdil nič... Jednou cestou idem iba 😄
Včera ráno som zmizol z kempu ako smrad, ani neviem kedy. Vychádzalo slnko, keď som mal Lamiu 5km. Stúpanie do Domokos a potom zjazd a rovina až do Kalambaka a odtiaľ ešte kus roviny a stúpanie, nekonečné... Na vrchu som už nevidel na cestu tak som v lese rozložil stan a ráno pršalo. Našťastie aj tento najlacnejší stan je dobrý aj do takéhoto počasia. O chvíľu, kým som pobalil veci prestalo pršať tak som aj stan zbalil a ešte som dotiahol špice zadného kolesa, lebo už zase bola osmička.... Po Grevene som chodil a hľadal obchod, márne, v nedeľu je všetko zatvorené. V cukrárni som kúpil nejaké dobroty, zmrzku a medzitým som nechal nabiť mobil na pumpe.
utri si sosovku pred fotenim, na zaciatku ti to robilo pekne fotky, je len spinava
a pekny vylet - celkom sa bavim na niektorych detailoch tip na zasuvku kde su vonku chladnicky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Iste, napr. v horach smer Kosovo maju aj 'standardnu' dialnicu,luxusnu, vysekanu veeelmi velkoryso az megalomansky do skal.
to bola ironia
A prevody už tiež nevydržia dlho, odpólky hore strieľa reťaz... Ale na dojazd to snáď bude stačiť
Dnes mám extra rest v kempe, prvý krát za tento trip sa vyspím normalnejšie a potom plnou parou ďalej. Som tu s babou, ktorá ide z Amsterdamu do Aten už 42. deň a ešte dva dni pôjde a stretli sme sa už do Niš sme išli spolu. Dnes bol rest day a zajtra začína makačka znova.
IG smenendez91
https://recorremoselmundo.com/
https://cyklocesty.sk/cyklisticky-okruh-greckom-a-balkanom/
a pekny vylet - celkom sa bavim na niektorych detailoch