Túto tému zakladám kvôli tomu, aby sme si vedeli posunúť info o akciách, či výpredajoch a výhodných ponukách....treba si pomáhať a podeliť sa o možnosť dobrého nákupu....
Toto nie je dopytova tema, nedavajte sem poziadavky "poradte kde vyhodne kupim xy". Na to pouzite Google a len ak najdete fakt vyhodnu ponuku, tu sem potom mozete pridat pre ostatnych.
Prednedavnom som napisal, ze shimano mt200 brzdy patria do kosa, tak reku, vyskusam, ako to je naozaj. Brzdy som zabehol a odskusal (kotuce 203) a mozem napisat, ze som sa mylil. Su prekvapivo fajn /packy su asi o 1cm dlhsie ako klasika/ Sice v strmych pasazach treba pomerne silno tlacit a urcite to nie su vhodne brzdy na alpske dlhe zjazdy, ale inak fajn. Prehrievanie neviem posudit , tak dlhe zjazdy v okoli BA nie su. Ale ako SRAM Guide nekvilia
Prekvapili ma nadrzky, su to novsie modely, ako som videl kedysi davnejsie. Cena - tam je vidno, realitu, ako sa na bajkoch zaraba. Nahradna packa 7e, prasiatko aj s dostickami 12e Vyrobcovia bajkov to maju este lacnejsie, takze vlastne zadarmo ohadzu bajk brzdami
Tak si daj facku! ... bo ako som písal , nesud pokial nevyskúšaš . Ja ich mám tie mt 200 na skladačke vytunenej a v jednom kuse som zjazdoval temer 1000 !!! výškových metrov z Vrata Biokova minulú stredu . A nič... žiadne piskoty , žiadne prehriatie , žiadne zlyhanie ani pokles účinnosti , A to som momentálne tlustý kkt s 93 kilami a 10 kilový bajk k tomu . Takže Lubo , váž slová nabuduce .
Tak na asfaltovom zjazde urcite neprehrejes, na to treba nieco ine Ale ako som pisal, prekvapili ma. Na tie lowendove brzdy boli v minulosti dost negativne ohlasy, ak si dobre pamamtam, lenze, asi to neboli tieto verzie. Neviem Facku som si dal tym, co som napisal
Lubo zase a zase a zase trepeš!!! Kde inde ich prehreješ skôr , v lese v zjazde keď ideš 25-30 pár desiatok metrov , či keď ideš 55-65 km/hod
kilometer výškový a dobrzdujes takmer na nulu ?! Už sa nezhovaduj !!!
Nesud, ked si nevyskusal ist kilometer vyskovych v strmine A ako som pisal, uz tych 50m bolo citit, ze brzdy nie su dostatocne silne na strme zjazdy.
lubo do <> zase z toho robis dramu. na bezne jazdenie s low endovou vybavou to zjavne staci. ak niekto takuto vybavu zoberie na Madrischjoch tak si zasluzi darwinovu cenu... tie brzdy na kompotiny co ty popisujes nie su urcene a to je jasne kazdemu okrem teba...
Samozrejme, ved tak som to aj napisal. Nechapem, co sa na tom nepochopilo. Ziadnu dramu z toho nerobim, to co jazdim ja, jazdi vela ludi, len nikto uz nic na forum nepise, pretoze to nema zmysel . A ked ja napisem kratky report / test, tak sa do mna obujete. Aspon keby to boli ludia, znali veci. Neviem co je akoze kompotina jazdenie v bikeparku. Tu sme na mtb fore, nie v asfaltovych vyjazdoch. Pre porovnanie, semmering by tie brzdy asi dali , dolomity nie. Este ich vyskusam na Kamziku niekedy, ale to si uz necham pre seba.
Ale sa neoduvaj …Som rad , že v kontexte vyskúšania ich si pochopil , akej “koncovke “ sú určené a veeelmi kvitujeme , že si , poopravil svoje prvotne , povrchne a neobjektívne hodnotenie predmetného produktu .
tie brzdy sa daju odpalit velmi lahko, v strmom zjazde v lese zvadli po par metroch a nezastavit na kraji tak zvysok by bol uz pripad pre poistovaka. Na asfalte kedy som si to valil dole co to dalo a odrazu trebalo brzdit tak odpieklo tesnenia na prasati a vytiekla brzda. lenze vaha s bikom 120 plus takze...tolko ku nim ked clovek stried MT7cky a toto tak vysledok je jasny.
No, toto je prave dalsia vec, ze nova brzda funguje obvykle dobre, otazka je, ako to bude fungovat po mnoho km ( pecenia sa). Mozno preto vyssie modely maju keramicke piestiky. Diky za info. Ja som v komplet vybave o nieco lahsi. Ale ak pri intenzivnom brzdeni brzda vytecie, tak zial, naozaj patri do kosa :/
Lubo zase a zase a zase trepeš!!! Kde inde ich prehreješ skôr , v lese v zjazde keď ideš 25-30 pár desiatok metrov , či keď ideš 55-65 km/hod
a nebude to tak ze pri tych 55-65 trosku efektivnejsie chladis?
MT400 po 200 vyškových. Rovno tam mám aj video:) Mám zákazané požičiavat si odvtedy manželkin bicykel ked sa dozvedela, že nosím dva bidony jeden na chladenie brzd a druhy na pitie:) https://www.strava.com/activities/8036766071
kto chce odlolné veci treba sa riadit pánom valecek Už mi odporučil mt7 a teraz aj rafiky:)
Lubo sa nezhovadzuje proste len jazdí iný terén. Je rozdiel brzdit niekde nna traily 1 minutu a pribrzdit si na zvažnici v zákrute na 3 sekundy z 50 na 30km/h
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.sportokay.com/at_sk/orbea-occam-m30-29-2022-all-mountainbike-419043.html
Ja som odtial bral minuly rok Orbeu Alma, neviem ci teraz posielaju na SK ale ja som to musel riesit cez Nemecko, doprava +asi 70€
Prekvapili ma nadrzky, su to novsie modely, ako som videl kedysi davnejsie. Cena - tam je vidno, realitu, ako sa na bajkoch zaraba. Nahradna packa 7e, prasiatko aj s dostickami 12e
https://www.strava.com/activities/9840172886
lubo do <> zase z toho robis dramu. na bezne jazdenie s low endovou vybavou to zjavne staci. ak niekto takuto vybavu zoberie na Madrischjoch tak si zasluzi darwinovu cenu... tie brzdy na kompotiny co ty popisujes nie su urcene a to je jasne kazdemu okrem teba...
a nebude to tak ze pri tych 55-65 trosku efektivnejsie chladis?
kto chce odlolné veci treba sa riadit pánom valecek Už mi odporučil mt7 a teraz aj rafiky:)
Lubo sa nezhovadzuje proste len jazdí iný terén. Je rozdiel brzdit niekde nna traily 1 minutu a pribrzdit si na zvažnici v zákrute na 3 sekundy z 50 na 30km/h
double: diky