[quote="@1971750"]len tak namatkovo som pozrel na Alik... toto vyzera celkom zaujimavo... aj to zlozenie uz hovori ze je to lepsia ocel..
Chromium (Cr): 14.50 to 15.50%
Molybdenum (Mo): 0.80 to 1.20%
Cobalt (Co) 1.30 to 1.80%
Vanadium (V): 0.25 to 0.35%
Manganese (Mn): 0.30 to 0.50%
Nikel up to 0.25%
Tak nozik prisiel, aj celkom ostry... spracovanie daleko za cenou ktoru za to pytali. Uvidime ci ta ocel je skutocne ta, ktorou sa prezentovali. skusim este ostrie vytiahnut do "jedovata" ze kolko tak vydrzi...
Ja po neuspesnej navsteve karaoke baru v japonsku, kde sa mi vsetci po troch pivach ozrali ako svine som navstivil predajnu rocksteadu, kde som si zadovazil male chou a ritsu. Myslim, ze do karaoke baru zavitam znovu 😋
Ja po neuspesnej navsteve karaoke baru v japonsku, kde sa mi vsetci po troch pivach ozrali ako svine som navstivil predajnu rocksteadu, kde som si zadovazil male chou a ritsu. Myslim, ze do karaoke baru zavitam znovu 😋
Tušil som, že keď navštívim túto tému, nebude to lacné.
Ako správny pacifista som nikdy nevlastnil ani len Rybičku. V kuchyni už dlho túžim po poriadnom náradí. Celé moje rozhodovanie vždy stroskotá na brúsení. Nezaslúžim si poriadny nôž, kým sa oň neviem postarať. No nadišiel čas. Prečítal som celú tému (btw. Polov zážitok s vianočnou žúrkou pobavil), už mesiac sa hrabem na youtube, predavačka v Auparku mi prd pomohla, tak skúsim tu. Výber brúsky už bol riešený, ale potrebujem posunúť ďalej.
Chcem brúsku (do EUR 100,-) na kuchynské (max 20cm) a menšie nože (ca. 8-10cm) s pevným držaním uhla. Tým som zúžil výber na:
- Lansky deluxe
- Work Sharp Benchtop
- RUIXIN RX-009 (ver 2023)
- DMT
Čínsky inovovaný systém s malými vylepšeniami sa mi páči najviac, no kamene budú asi nanič, s inými sa asi nedajú kombinovať. Worksharp pracuje s diamantom + keramikou, možné dokúpiť náhradné, no nevidím viac alternatív zrnitosti. Lansky pracuje s brúsnymi kameňmi, pekný výber, no má obmedzené nastavenie rôznych uhlov a podobne, každé má svoje výhody a nevýhody, ktoré ovšem neviem vyhodnotiť.
Čo mám uprednostniť? Dik vopred
Porovnat neviem, ale mam Lansky uz vyse 5 rokov a hoci to brusenie zdaleka nie je "za minutu hotovo", nabrusit sa s tym daju noze neskutocne dobre. Tie uhly brusenia by som bral s rezervou, kedze cepel noza mozes do drziaka upevnit rozne daleko od hrany drziaka a tym sa Ti ten uhol moze menit. Kazdopadne ja som spokojny, kupil by som aj druhykrat. Najjemnejsi kamen (1000) ani nepouzivam. Rovnako tak najhrubsi (70) len vynimocne, ked prvykrat prebrusujem nejaky noz s "inym" ostrim. Kludne postaci sada s tromi kamenmi 120/280/600.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chromium (Cr): 14.50 to 15.50%
Molybdenum (Mo): 0.80 to 1.20%
Cobalt (Co) 1.30 to 1.80%
Vanadium (V): 0.25 to 0.35%
Manganese (Mn): 0.30 to 0.50%
Nikel up to 0.25%
Tak nozik prisiel, aj celkom ostry... spracovanie daleko za cenou ktoru za to pytali. Uvidime ci ta ocel je skutocne ta, ktorou sa prezentovali. skusim este ostrie vytiahnut do "jedovata" ze kolko tak vydrzi...
dansky skautsky nozik, asi najlepsie foto na linku a prikladam video aj pre mladsich
PS. ten mnou ma krajsiu patinu a zub casu
https://www.dba.dk/jagtkniv-erling-vangedal/id-1099470557/
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
dobre si si doprial!
Ako správny pacifista som nikdy nevlastnil ani len Rybičku. V kuchyni už dlho túžim po poriadnom náradí. Celé moje rozhodovanie vždy stroskotá na brúsení. Nezaslúžim si poriadny nôž, kým sa oň neviem postarať. No nadišiel čas. Prečítal som celú tému (btw. Polov zážitok s vianočnou žúrkou pobavil), už mesiac sa hrabem na youtube, predavačka v Auparku mi prd pomohla, tak skúsim tu. Výber brúsky už bol riešený, ale potrebujem posunúť ďalej.
Chcem brúsku (do EUR 100,-) na kuchynské (max 20cm) a menšie nože (ca. 8-10cm) s pevným držaním uhla. Tým som zúžil výber na:
- Lansky deluxe
- Work Sharp Benchtop
- RUIXIN RX-009 (ver 2023)
- DMT
Čínsky inovovaný systém s malými vylepšeniami sa mi páči najviac, no kamene budú asi nanič, s inými sa asi nedajú kombinovať. Worksharp pracuje s diamantom + keramikou, možné dokúpiť náhradné, no nevidím viac alternatív zrnitosti. Lansky pracuje s brúsnymi kameňmi, pekný výber, no má obmedzené nastavenie rôznych uhlov a podobne, každé má svoje výhody a nevýhody, ktoré ovšem neviem vyhodnotiť.
Čo mám uprednostniť? Dik vopred