Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
Snad sa nebude samovolne uvolnovat.
Mám pocit, že pri malej rýchlosti do kopca na zlomok sekundy vypadáva výkon, tá medzera je cca 12 mm,nie je to veľa?
https://www.emtbforums.com/threads/bafang-m500-and-m600-motors.18717/page-8#post-342846
Vzdialenosť snímača od magnetu je 15 mm,rýchlosť ukazuje bez problémov,žiadne skákanie rýchlosti.
Ďalšia vec,ktorú som zistil,je že všetky stupne podpory (mám tam nastavené tých 5 + 6-ty je boost) tak tie idú,len keď má baterka viac ako 30 %, ak má menej,tak idú síce prepínať,ale idú len prvé tri.
Keď klesne pod 20 %,ide len prvý,prepínať síce idú,ale nič sa nedeje.
Aj tak používam len prvé dva,tretí len občas-či je to nedostatok alebo nie,neviem-je to celkom dobrá ochrana pred vymlátením baterky do tla,na tých posledných 20 % sa dá aj v teréne prejsť 10 - 15 km,aby nebolo treba šlapať domov za svoje
Bafang este stale nedostranil ten nezmyselny pokles vykonu/dopomoci na M420 nejakym novym ofiko fw?
https://www.mtbiker.sk/forum/post1965079.html#p1965079
Navyse mam starsi M420 a on nepise pre ak motor to bol fw
Prekvapivo som vedel ist na najvyssej podpore (stupen 5) az do uplneho vybitia, ked ikonka baterie na displeji bola prazdna/bez dielikov a blikala.
Az potom nesla podpora, dokonca ked som na chvilu vypol a zapol, zas to islo aj na 5.
Mne tam menili u vyrobcu SW po zamene kazety z 11-36 na 11-46, vtedy sa zjavne zmenilo aj toto, kedze predtym cca okolo 15-20% klesala podpora.
Chcem sa opytat, napriek tomu, ze to SW dovoli, skodi baterke pri malej urovni nabitia pouzitie s velkou podporou? Nech ju zbytocne nenicim.
Ako je fakt, ze len vynimocne sa dostanem pod 25%, ale pre istotu nech viem.
Na tomto stupni v podstate z baterky nič neubúda. Ak dobre počítam, ta za hodinu takejto jazdy nepretržite na 18W ubudne z baterky asi 1/28 kapacity, čo je nič.
Chce to len poskúšať. Dojazd je v prvom rade záležitosť kondície jazdca a kapacity baterky, nie motora.