Túto tému zakladám kvôli tomu, aby sme si vedeli posunúť info o akciách, či výpredajoch a výhodných ponukách....treba si pomáhať a podeliť sa o možnosť dobrého nákupu....
Toto nie je dopytova tema, nedavajte sem poziadavky "poradte kde vyhodne kupim xy". Na to pouzite Google a len ak najdete fakt vyhodnu ponuku, tu sem potom mozete pridat pre ostatnych.
Ja len dodám, že keď som ich bol osobne pozrieť tie decatlon prilby ktoré vyzerajú dobre na fotke, tak za mňa osobne pri osobnom kontakte prilba pôsobí veľmi lacno a nastavovacie prvky subtilne a labilne.
Keby bol ten MIPS tak dolezity, tak ho jazdia vsetci WT jazdci co samozrejme nejazdia. A ta sanca zranenia je tam o minimalne 100% vacsia ako u bezneho hobby-ka tu 🤷🏻♂️
Ale veď to je logické, tak nechápem na čo mi toto píšeš ? ja si ju kupovať nejdem, ja len, že je za dobrú cenu, je určite kvalitná a vyzerá aj celkom dobre oproti iným prilbam za 20€.
Len prilba sa kupuje podla toho ci dobre sedi a nie podla toho aka je pekna. Je to aj vidiet na nasich cestach, ze kopa magorov si kupi prilbu bez vyskusania, hlavne ze je lacna a potom ju vozi zakvacenu na riaditkach.
MIPS či neMIPS, existujú aj rôzne iné systémy. Dôležite je mať priblu na hlave a riadne upevnenenú. Každopadne decathlon išiel veľmi hore za posledné roky, normy musí spĺňať a vôbec by som sa takej prilby nebál. Ako som spomenul hlavne aby minimalne nejaka na hlave bola.
Podľa mňa hlavou hlavne o niečo tresknes, čiže ti musí dobre sedieť. Pri páde si neviem predstaviť, čo by sa muselo stať aby sa hlava v prilbe začala točiť a mips začal pracovať. Zem, tráva, strom, všetko sú relatívne klzké veci aby to prilbu začalo točiť na hlave. Ak aj mips nie o pomôže, tak je to malé percento.
Mips je len klzná vložka, ktorá sa len trochu pohybuje v prilbe. Takže ti absorbuje ten prvotný náraz a poberie ti nejaké géčka. Profi to pravdepodobne nepoužívajú, lebo tieto prilby majú horšie odvetranie (názor autora). A sú aj iné technológie, hlavne pri drahších prilbách sa niektoré skladajú z dvoch častí, ale princíp je rovnaký.
Ale ako ti to pomoze ked proste bachnes na bok a bocnou stranou proste udres o zem. Takto som v podstate zrusil vsetky moje prilby. Ziaden mips tam nic neurobi.
Hoď si do googla MIPS a mal by si to pochopiť.
Náraz hlavy (s prilbou) o prekážku nemusí byť "ideálne" v kolmom smere, ale často je tangenciálny. A tam môže MIPS pomôcť tým malým pohybom vonkajšej časti prilby oproti hlave (alebo naopak??)...o to menej sa potom pohne mozog oproti lebke?
Ako píšeš, môže to pomôcť "trochu"...ale to "trochu" môže byť rozdiel či si mŕtvy/živý... ochrnutý/neochrnutý....
Ale ako ti to pomoze ked proste bachnes na bok a bocnou stranou proste udres o zem. Takto som v podstate zrusil vsetky moje prilby. Ziaden mips tam nic neurobi.
Maju tam este vselico, aj ked vacsinou uz len mensie cisla. Na predajni su asi aj velkosti, co nie su na webe. Dost bolo aj roznych dievcenskych/zenskych veci.
Na tu helmu Specalized vyborna cena, aj by som ju hned zobral kedze sucasna je este z 2015 , lenze pred necelym tyzdnom som si ju skusal a vobec mi nesedela. Kedysi som prisel do obchodu, vyskusal nejake 3-4 prilby a aspon jedna vzdy sadla, no sucasne neviem podla coho robia ale presiel som nejakych 6 obchodov a skoro nic mi nesedelo a bolo mi jedno ci ma mips, alebo nema. Ten mips ak je na prilbe beriem ako taky prijemny bonus i ked ci to pomoze je otazne lebo spadnut sa da na milion sposobov a vzdy tam budu ine ucinky na prilbu a hlavu. Hlavne ju mat na hlave a nie na riaditkach aby chranila predstavec.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.decathlon.sk/p/325050-84708_celoodpruzeny-horsky-bicykel-rockrider-xc-500-s-29quote-karbonovy.html#/demodelsize-1045l_175_184_cm/demodelcolor-8614814
https://www.decathlon.sk/p/325040-88259_celoodpruzeny-horsky-bicykel-rockrider-xc-900-s-29quote-karbonovy.html#/demodelsize-1045l_175_184_cm/demodelcolor-8614815
Do diskusie o helmách poviem len toľko, že najdôležitejšie je, aby helma dobre a správne sadla na tvar hlavy, či už tam mips je, alebo nie
Hoď si do googla MIPS a mal by si to pochopiť.
Náraz hlavy (s prilbou) o prekážku nemusí byť "ideálne" v kolmom smere, ale často je tangenciálny. A tam môže MIPS pomôcť tým malým pohybom vonkajšej časti prilby oproti hlave (alebo naopak??)...o to menej sa potom pohne mozog oproti lebke?
Ako píšeš, môže to pomôcť "trochu"...ale to "trochu" môže byť rozdiel či si mŕtvy/živý... ochrnutý/neochrnutý....
Paclitku za 60 a Windstopperku za 75 sa nedalo nekupit.
https://sk.sportsdirect.com/adidas-gore-tex-paclite-rain-jacket-mens-600273
https://sk.sportsdirect.com/adidas-terrex-skyclimb-gore-soft-shell-ski-touring-jacket-mens-400032
Maju tam este vselico, aj ked vacsinou uz len mensie cisla. Na predajni su asi aj velkosti, co nie su na webe. Dost bolo aj roznych dievcenskych/zenskych veci.
Filter na SK stranke nefunguje, linkujem AT:
https://at.sportsdirect.com/searchresults?descriptionfilter=adidas%20gore#dcp=1&dppp=60&OrderBy=rank&Filter=CATG%5EJackets
Aby som nebol mimo tak v Dekaci akcia na photochromaticke okuliare z Cat.2 na Cat.4, maju odnimatelne stranicky nieco na sposob ako Julbo Camino alebo Montebianco, no oproti Montebianco trosku uzise ale zase vyssie skla, povodna cena 70€ momentalne 30€ https://www.decathlon.sk/p/329875-307905_turisticke-slnecne-okuliare-mh570-fotochromaticke-kategoria-2-az-4.html
Foto nahodim do postarky kedze dnes mi uz prisli.