Len potom toho potencionálneho migranta niekto zrazí a hneď rozhorčené cykloorganizácie a matky budú štrajkovať, že im ide o život na cestách a treba niečo robiť so šoférmi. Minulý rok či kedy zrazil trolejbus to myslím bol na prechode 16 ročne dievča či koľko malo. Vyslovene nagrcané na šoféra, ako si to mohol dovoliť, určite čumel do mobilu, nedával pozor, išiel ako šialený, treba mu doživotne zobrať vodičák, strčiť do basy a nikdy nepustiť, kastrovať, zraziť mu rovnako rodinu a podobné chuťovky. Polícia SR doplnila informáciu, že daná slečna išla na svoju červenú a vkročila na prechod rovno pod kolesá a ani sa neobzrela, či mohla a pozerala do telefónu. Vieš čo sa zmenilo? Áno, chudák šofér, ale mal predvídať, je tam predsa prechod, ľudia chodia na červenú, musí predvídať, ako to, že nebrzdil, musel ju vidieť, dievča bolo na prechode, v Rakúsku už by zastavoval. Stále bol na vine šofér a nie dievča, čo na červenú vliezlo rovno pod trolejbus. Alebo keď medzi nejakými dedinami v moci zrazilo auto chodkyňu. Tá klasika, celá v čiernom, išla v smere jazdy a išla cca v stredu pruhu. Ľudí to nezaujímalo. Na vine bol šofér, určite letel, pozeral do mobilu, on má svetlá, teda ju musel vidieť, má predvídať, teda má ísť tak rýchlo aby vždy stihol zastaviť. Chúďa chodec, nemala sa ako inak dostať na zastávku SAD medzi dedinami. Čo na tom, že zákon prikazuje, že chodec mimo obce musí mať na sebe reflexné prvky za zníženej viditeľnosti, ak je sám, má ísť v protismere po krajnici a nie v smere v strede pruhu. Ešte väčší fail, rovnobežne s cestou, asi 2-3m od nej bola asfaltová cyklotrasa spájajúca obe dediny. Drvivej väčšine ľudí to bolo jedno, chodkyňa je obeť, ona nič nespravila, za všetko môže šofér.
Facebook znesie vsetko, ale vysetrovanie policie urcilo koho za vinnika?
V prípade 16 ročnej slečny je ona vinníkom. V druhom prípade sa to naťahuje, keďže vyšetrovateľ priznáva väčšinovú vinu šoférovi vozidla, ale šofér ju odmieta, keďže podľa ďalšieho znaleckého posudku je dokázané, že chodkyňa ozaj išla v strede pruhu a v smere jazdy a nemala na sebe reflexné prvky a bola v tmavom oblečení (čo priznáva aj policajný vyšetrovateľ), dokonca sa zhodli aj na tom, že vozidlo dodržalo MPR. Vyšetrovateľ ale tvrdí, že šofér mal predvídať, že na ceste sa môžu nachádzať osoby, keďže šofér bol miestny a mal mať vedomosť, že v dohľadom čase pôjde na neďalekú zastávku autobus SAD a teda je predpoklad, že tam budú ľudia + klasické že neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, atď, keďže nedokázal zrážke zabrániť.
Dufam, ze niekoho napadne pokutovat chodcov co cumia do mobilu pri chodzi a nedavaju pozor.
Tak ako je zakaz pouzivat mobil pri vedeni vozidla.
To by sa vybralo penazi =)
Ak stojí bus na zastávke, alebo z nej akurát odchádza, VŽDY treba počítať s tým, že spoza neho môže niekto vybehnúť, tomu treba prispôsobiť jazdu. Že tie deti spravili strašnú blbosť nepopieram.
Nabudúce to nemusí byť autobus, môže to byť červená na semafore, môže vybehnúť spoza zaparkovaného auta, alebo si to len tak zrazu strihne z chodníka na cestu, vybehne v noci z lesa atď. Šofér nemá krištáľovú guľu, ani nemá nadprirodzené schopnosti...
Šofér nemá krištáľovú guľu, ani nemá nadprirodzené schopnosti...
Ale manipuluje na verejnej komunikacii s 2-tonovou zbranou, ktora moze zabijat. Ak nie je ochotny prijat aj vyssiu mieru zodpovednosti, ktora z toho vyplyva, moze sa napriklad vzdat tohto privilegia.
Nevkladaj mi do ust slova, ktore som nevyslovil/nenapisal, nazavadzaj prosim. Nic take som netvrdil. Ak nevidis rozdiel v miere zodpovednosti chodca, cyklistu a vodica motoroveho vozidla, tak niet uz o com diskutovat.
perez vsak aj ty =)
Ludia tu budu obhajovat dovtedy kym sa to nestane im samym. To budu mat hned jasno, kto je na vine.
Vsetci ucastnici cestnej premavky maju svoje povinnosti.
Ked niekto argumentuje, ze mal predpokladat, mal vediet, tak aj ten slabsi ucastnik mal vediet, ze to auto ho rozmlati ked bude porusovat pravidla cestnej premavky.
Jasne, ze sa chrania ti slabsi ucastnici ale to neznamena, ze teda mozu vsetko.
Dnes som skoro zrazil cyklistu, resp on mna, rutil si to po chodniku a cez prechod, Ja som ho nevidel, lebo tam je plny plot. Prosim, davajte pozor na to, ked uz porusujete zakon a netlacite bicykel po prechode vedla seba, tak aspon spomalte. V tomto pripade by bol vinnik cyklista, skody na aute vs na cyklistovi by boli jasne, clovek nema plechove telo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie, len som reagoval na tvoj prehnany prispevok
skus upresnit v com bol prehnany. Alebo jazdu na cervenu povazujes za beznu vec ktoru sa neoplati ani spomenut?
V prípade 16 ročnej slečny je ona vinníkom. V druhom prípade sa to naťahuje, keďže vyšetrovateľ priznáva väčšinovú vinu šoférovi vozidla, ale šofér ju odmieta, keďže podľa ďalšieho znaleckého posudku je dokázané, že chodkyňa ozaj išla v strede pruhu a v smere jazdy a nemala na sebe reflexné prvky a bola v tmavom oblečení (čo priznáva aj policajný vyšetrovateľ), dokonca sa zhodli aj na tom, že vozidlo dodržalo MPR. Vyšetrovateľ ale tvrdí, že šofér mal predvídať, že na ceste sa môžu nachádzať osoby, keďže šofér bol miestny a mal mať vedomosť, že v dohľadom čase pôjde na neďalekú zastávku autobus SAD a teda je predpoklad, že tam budú ľudia + klasické že neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, atď, keďže nedokázal zrážke zabrániť.
Tak ako je zakaz pouzivat mobil pri vedeni vozidla.
To by sa vybralo penazi =)
https://youtu.be/LcKdTeEklRA?si=rHZCAT4c0bIE86sk
Ale manipuluje na verejnej komunikacii s 2-tonovou zbranou, ktora moze zabijat. Ak nie je ochotny prijat aj vyssiu mieru zodpovednosti, ktora z toho vyplyva, moze sa napriklad vzdat tohto privilegia.
Šofér má zodpovednosť. Ale nemá mať zodpovednosť za tuposť ľudí. Tiež má nárok na právnu ochranu.
Ludia tu budu obhajovat dovtedy kym sa to nestane im samym. To budu mat hned jasno, kto je na vine.
Vsetci ucastnici cestnej premavky maju svoje povinnosti.
Ked niekto argumentuje, ze mal predpokladat, mal vediet, tak aj ten slabsi ucastnik mal vediet, ze to auto ho rozmlati ked bude porusovat pravidla cestnej premavky.
Jasne, ze sa chrania ti slabsi ucastnici ale to neznamena, ze teda mozu vsetko.