Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
6.Rusko sa ekonomický zrúti,vypuknú nepokoje,následkom čoho bude úplný ústup ich jednotiek z Ukrajiny(prvá svetová), následne nepokoje a boj o moc,bude sprevádzať delenie Ruska,a také ako ho poznáme dnes prestane existovať.Narod ktorý si nepamätá svoju minulosť,si ju musí zopakovať.A to platí aj pre Slovensko.
ano ,ale čína bude kludne čakať ďalších 50 rokov kým si zoberie čo jej rusi ukradli...raz sa to stane,ale ukr.ten čas nemá.
zhn sa nemôžu dostať mimo kontrolu,lebo kódy sú v kremli a nerozoduje jeden človek.
Asi najprijatelnejsi scenár rozpadu ruZZka by bol,že keď budu dostatočne vyhladovani,tak pristúpia na výmenu svojich NEPOUŽITÝCH jadrových zbraní za "psenicu" ako to spravila svojho času UA.
ruské matky neznášajú svojich synov,katastrofálna pôrodnosť (1,4),brutálna potratovosť 5/1,3).výsoký nárast populácie moslimov(30%). Moslimov bude v RF v roku 2050 až polovica z celkového počtu obyvateľov....Na kremli pribudne k hviezde aj jej kamarát mesiačik.
Prosím vysvetliť demokraticka vlada podla predstav zapadu...
prípadne aká je demokratická vláda nie podľa predstáv západu
myslel som to ako taku beznu demokraciu zapadneho typu. len to sa podla mna v rusku nikdy nestane. ina mentalita, rusko je velke, rozne narodnosti, historia....
len aby putina nevymenil raz niekto horsi... chudoba a zufalstvo ludi casto plodi este vacsi extrem. na to by sa tiez nemalo zabudat, lebo historia sa moze celkom lahko opakovat (a to sa ale moze celkom lahko stat aj s europou - ked sa elity odrezu od reality a podlahnu pocitu vlastnej neomylnosti. moc je nakazliva a lahko meni ludi)... vid vzostup nsdpa v nemecku po 1.sv vojne, tiez to bol dosledok niecoho.
ja fakt neviem ake plany, ocakavania a ciele ma zapad ale vlastne aj samotna ukrajina... ako ukoncit tu vojnu... naozaj som to za tie 2 roky nikdy nepocul... akoby len tápali vsetci... hovorte si co chcete ale najjasnejsie ciele ma este rusko - nech uz si o nich myslime co chceme a je podla mna aj najcitalnejsie... dopredu vela veci avizovalo...
najmenej zla by podla mna sposobilo aby ukr zostala neutralna... ja na tom nic zle nevidim... podla mna ani NATO nestoji za to aby si kvoli tomu tolke stotisice ludi nicilo zivoty a buducnost... preto sa o tom malo uz davno rokovat a dohodnut sa na niecom kompromisnom... od majdanu na to bolo casu dost.... mam taky pocit ze zapad len taha pred ukr len taka pre medove motuziky...
Takze dalsi double... Kompromis, cize nech sa Ukrajina podvoli a dobrovolne vzda svojho uzemia, len nech uz je mier a nech nikto netrpi a zbytocne nezomieraju obycajni ludia, ze?
A Putin je vlastne OK, lebo po nom moze prist aj niekto horsi. Ten Putin, ktory je stelesnenie zla. A najjasnejsie ciele ma Rusko a je najcitatelnejsie. To Rusko, pri ktorom sa neda verit nicomu. Taketo sracky nemoze napisat nikto pri zmysloch. Ale mozno je motivatorom vedlajsi prijem za sirenie tychto hovien v diskusiach, ze?
Nema Ukrajina jasny a citatelny ciel ubranit sa napadnutiu a zachovat si uzemnu celistvost? To nie je dostatocne, aby si to vyhodnotil ako jasne a citatelne?
Pokracuj este chvilku s podsuvanim tohto narativu...
Makarón a jemu príbuzný dlho rokovali ako túto vojnu nezačať a dorokovali sa k dnešnému stavu.
Ale stále je tu stádo neukojených rokovateľov (chcimírov) a hľadačov stratenej archy (kompromisných riešení), ktoré nikto nedokáže ani náznakom reálne popísať - tým myslím ako tak prijateľné pre obe strany.
Rusi potrebujú schytať poriadnu baňu medzi halogény a potom budú škemrať o rokovania ako prvý.
Od majdanu malo rusko na čele s tým oným dosť času pochopiť, že jeho sused ( predtým jeho vazal, ktorému v histórii veľakrát škodil) s ním nebude vyznávať rovnaké hodnoty, nepodriadi sa mu, ale sa poberie inou cestou. Cestou k civilizovanejšej spoločnosti, cestou k rozvoju, ktorá nebude jednoduchá ( korupcia...) ale krajine a jej rozvoju určite pomôže.
Namiesto pochopenia ( pre rusáka oxymoron) a pokusu o civilizovanú spoluprácu, mu už viac ako dva roky ničí krajinu, bombarduje nemocnice, nákupne strediská plné ľudí, školy, divadlá. Aké plány si myslíš, že má krajina, ktorá sa počas jednej noci ocitla pod totálnou vojnou ? Rokovať s nepriateľom?? Ktorý všetko na čom sa v minulosti dohodli porušil??
najmenej zla by podla mna sposobilo aby ukr zostala neutralna... ja na tom nic zle nevidim... podla mna ani NATO nestoji za to aby si kvoli tomu tolke stotisice ludi nicilo zivoty a buducnost... preto sa o tom malo uz davno rokovat a dohodnut sa na niecom kompromisnom... od majdanu na to bolo casu dost.... mam taky pocit ze zapad len taha pred ukr len taka pre medove motuziky...
Lenze tato vojna je o tom, ze Rusko chce mat Ukrajinu vo svojej sfere vplyvu, co Ukrajina zjavne nechce. Tu nie je o com rokovat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
4) v rusku nastane prevrat alebo ekonomicky vykrvaca a k moci sa dostane demokraticka vlada podla predstav zapadu...
alebo je ina moznost?
Prosím vysvetliť
demokraticka vlada podla predstav zapadu...
zhn sa nemôžu dostať mimo kontrolu,lebo kódy sú v kremli a nerozoduje jeden človek.
https://www.youtube.com/watch?v=nG3sVF6z6fg
uz sa chystaju....
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ukrajinci-potopili-u-krymu-ruskou-ponorku-a-poskodili-protiraketovy-system-257103
Ruské matky posielajú synov na front, aby sa mohli pochváliť, že majú doma hrdinov.
Sú dobre zmagorené z tej propagandy
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-valka-ukrajina-rusti-vojaci-plat-odskodne-rodina.A240730_195028_zahranicni_dtt
demokraticka vlada podla predstav zapadu...
myslel som to ako taku beznu demokraciu zapadneho typu. len to sa podla mna v rusku nikdy nestane. ina mentalita, rusko je velke, rozne narodnosti, historia....
len aby putina nevymenil raz niekto horsi... chudoba a zufalstvo ludi casto plodi este vacsi extrem. na to by sa tiez nemalo zabudat, lebo historia sa moze celkom lahko opakovat (a to sa ale moze celkom lahko stat aj s europou - ked sa elity odrezu od reality a podlahnu pocitu vlastnej neomylnosti. moc je nakazliva a lahko meni ludi)... vid vzostup nsdpa v nemecku po 1.sv vojne, tiez to bol dosledok niecoho.
ja fakt neviem ake plany, ocakavania a ciele ma zapad ale vlastne aj samotna ukrajina... ako ukoncit tu vojnu... naozaj som to za tie 2 roky nikdy nepocul... akoby len tápali vsetci... hovorte si co chcete ale najjasnejsie ciele ma este rusko - nech uz si o nich myslime co chceme a je podla mna aj najcitalnejsie... dopredu vela veci avizovalo...
A Putin je vlastne OK, lebo po nom moze prist aj niekto horsi. Ten Putin, ktory je stelesnenie zla. A najjasnejsie ciele ma Rusko a je najcitatelnejsie. To Rusko, pri ktorom sa neda verit nicomu. Taketo sracky nemoze napisat nikto pri zmysloch. Ale mozno je motivatorom vedlajsi prijem za sirenie tychto hovien v diskusiach, ze?
Nema Ukrajina jasny a citatelny ciel ubranit sa napadnutiu a zachovat si uzemnu celistvost? To nie je dostatocne, aby si to vyhodnotil ako jasne a citatelne?
Pokracuj este chvilku s podsuvanim tohto narativu...
Ale stále je tu stádo neukojených rokovateľov (chcimírov) a hľadačov stratenej archy (kompromisných riešení), ktoré nikto nedokáže ani náznakom reálne popísať - tým myslím ako tak prijateľné pre obe strany.
Rusi potrebujú schytať poriadnu baňu medzi halogény a potom budú škemrať o rokovania ako prvý.
a zvyšok príspevku
Nepochopil si čo si sám napísal - najjasnejsie ciele ma este rusko
Namiesto pochopenia ( pre rusáka oxymoron) a pokusu o civilizovanú spoluprácu, mu už viac ako dva roky ničí krajinu, bombarduje nemocnice, nákupne strediská plné ľudí, školy, divadlá. Aké plány si myslíš, že má krajina, ktorá sa počas jednej noci ocitla pod totálnou vojnou ? Rokovať s nepriateľom?? Ktorý všetko na čom sa v minulosti dohodli porušil??
Lenze tato vojna je o tom, ze Rusko chce mat Ukrajinu vo svojej sfere vplyvu, co Ukrajina zjavne nechce. Tu nie je o com rokovat.
https://x.com/Osinttechnical/status/1819533359195763064