Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Tak se zdá, že s leteckým benzinem jsme byli na dobré stropě i když se zdá, že jsme UA podcenili:
"rusácká vláda prodloužila zákaz vývozu ropy a nafty spolu s leteckým palivem.
Toho posledního je prý chronicky nedostatek. Účinek nedostatku prý způsobuje nedostatek na leteckých základnách a omezil ruské letecké operace.
V době sklizně je po naftě velmi vysoká poptávka a dovoz je nyní nezbytný pro udržení provozu.
Je paradoxní, že Rusko má 44 masivních rafinerií a přesto nedostatek základních paliv. Je zřejmé, že útoky ukrajinských dronů měly na produkci dopad větší, než si kdokoli v rusákovu chce připustit. Široká veřejnost je o stavu rafinerií udržována v nevědomosti – vidí jen rostoucí ceny a zoufalou snahu skrývat realitu."
Náš poslední rozbor produkce viz zde:
Kolaps železníc v Rusku: Ruské železnice 13. augusta zastavili všetku nákladnú vlakovú dopravu z Bieloruska do Smolenskej oblasti cez hraničný uzol Krasnoje.
Stanice v Smolensku sa zmenili na cintoríny opustených vlakov bez lokomotív, ktoré by ich ťahali
do slovenskej hokejovej reprezentacie sa vracaju hraci z KHL. Napisal som partnerom SZLH (Kaufland, Skoda Auto a TV Joj), ako sa k tomu stavaju. Som zvedavy na odpovede
Keby som bol slovenský hráč NHL a bol by som súčasťou tohto tímu,verejne by som vyzval celé vedenie szlh na odstúpenie a odmietol by som hrať s hráčmi, ktorý hrajú hokej a berú plat z vrazdiaceho RuZka. Snáď ma niekto z našich zámorských hráčov prekvapí a bude mať taký charakter ako Mišo Handzuš.
treba si uvedomit ze ti hraci su vpodstate este pubertaci, spoluhraci z KHL su ich kamosi z detstva a o nejaku politiku sa vacsinou nezaujimaju - je naivne cakat od nich nejaky zasadovy postoj k tejto teme...
do slovenskej hokejovej reprezentacie sa vracaju hraci z KHL. Napisal som partnerom SZLH (Kaufland, Skoda Auto a TV Joj), ako sa k tomu stavaju. Som zvedavy na odpovede
Predpokladám, že SZĽH to s partnermi už konzultoval
Ruský súd odsúdil ženu na 12 rokov väzenia za 50-dolárový príspevok charite, ktorá pomáha Ukrajine. Xenia Karelinová, ktorá má ruské aj americké občianstvo, podľa súdu spáchala vlastizradu.
Karelinová si má trest odpykať v trestaneckej kolónii. Má tiež zaplatiť pokutu vo výške vyše tritisíc eur. Súd vo vyhlásení zdôraznil, že obžalovaná priznala svoju vinu.
Prokuratúra pôvodne žiadala pre Karelinovú z Los Angeles 15 rokov vo väzenskom tábore. Ruská tajná služba FSB tvrdí, že sa opakovane zúčastnila akcií na podporu Ukrajiny, ktorá sa tretí rok bráni ruskej agresii.
V Rusku, kde bola navštíviť rodičov, ju zatkla polícia tento rok v januári pre údajné výtržnosti. Neskôr ju prokuratúra obvinila aj z vlastizrady. Karelinová sa narodila v Rusku, ale v roku 2012 emigrovala do USA a v roku 2021 získala americké občianstvo. (čtk, meduza)
Tak aspoň využijem čas lepšie, ako pozeraním zápasov hokejovej reprezentácie.
Ak budeš mať niekedy vnúčatá alebo pravnúčatá, môžeš im povedať, že si bol pri tom, keď kozácka ľahká kavaléria vtrhla v kúdoloch prachu s americkými Humwees na ruské územie, aby si vydobyla slobodu.
nemci sú prestrašne aktívny vo vyšetrovaní zničenia toho ich konceptu putin-merkel pipeline.vždy to boli len rusácki kolaboranti na náš účet.Schroder,Gabriel,Merkelová,všetko rusmi platení politici na top miestach v nemecku.
prisla odpoved z Kauflandu. Vyjadrili sa, ze si nechcu so SZLH posielat odkazy cez media. A ze ich podpora hokeja smeruje primarne do mladeznickych kategorii a extraligy a nie do A repre a v tom chcu pokracovat nadalej.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://x.com/intermarium24/status/1823724429505126910 Ukrainians deliver humanitarian aid ( food, drink, clothing and more ) to residents of Sudza in Kursk oblast
Matěj Skalický mluví s Janem Kofroněm, vojenským analytikem Institutu politologických studií FSV UK
podcast: https://plus.rozhlas.cz/kursk-je-daleko-upozornuje-analytik-risk-s-ofenzivou-ale-muze-ukrajincum-vyjit-9291578
https://x.com/moklasen/status/1823491132271022504
Tak se zdá, že s leteckým benzinem jsme byli na dobré stropě i když se zdá, že jsme UA podcenili:
"rusácká vláda prodloužila zákaz vývozu ropy a nafty spolu s leteckým palivem.
Toho posledního je prý chronicky nedostatek. Účinek nedostatku prý způsobuje nedostatek na leteckých základnách a omezil ruské letecké operace.
V době sklizně je po naftě velmi vysoká poptávka a dovoz je nyní nezbytný pro udržení provozu.
Je paradoxní, že Rusko má 44 masivních rafinerií a přesto nedostatek základních paliv. Je zřejmé, že útoky ukrajinských dronů měly na produkci dopad větší, než si kdokoli v rusákovu chce připustit. Široká veřejnost je o stavu rafinerií udržována v nevědomosti – vidí jen rostoucí ceny a zoufalou snahu skrývat realitu."
Náš poslední rozbor produkce viz zde:
https://www.facebook.com/groups/390862303211503/permalink/792670649697331/
Stanice v Smolensku sa zmenili na cintoríny opustených vlakov bez lokomotív, ktoré by ich ťahali
https://x.com/igorsushko/status/1823861368287871400
https://www.moscowtimes.ru/2024/08/14/rossiiskie-regioni-ohvatil-zheleznodorozhnii-kollaps-posle-vtorzheniya-vsu-a139483
Predpokladám, že SZĽH to s partnermi už konzultoval
Karelinová si má trest odpykať v trestaneckej kolónii. Má tiež zaplatiť pokutu vo výške vyše tritisíc eur. Súd vo vyhlásení zdôraznil, že obžalovaná priznala svoju vinu.
Prokuratúra pôvodne žiadala pre Karelinovú z Los Angeles 15 rokov vo väzenskom tábore. Ruská tajná služba FSB tvrdí, že sa opakovane zúčastnila akcií na podporu Ukrajiny, ktorá sa tretí rok bráni ruskej agresii.
V Rusku, kde bola navštíviť rodičov, ju zatkla polícia tento rok v januári pre údajné výtržnosti. Neskôr ju prokuratúra obvinila aj z vlastizrady. Karelinová sa narodila v Rusku, ale v roku 2012 emigrovala do USA a v roku 2021 získala americké občianstvo. (čtk, meduza)
Tak aspoň využijem čas lepšie, ako pozeraním zápasov hokejovej reprezentácie.
Ak budeš mať niekedy vnúčatá alebo pravnúčatá, môžeš im povedať, že si bol pri tom, keď kozácka ľahká kavaléria vtrhla v kúdoloch prachu s americkými Humwees na ruské územie, aby si vydobyla slobodu.
https://x.com/Osinttechnical/status/1823944548403253453
prisla odpoved z Kauflandu. Vyjadrili sa, ze si nechcu so SZLH posielat odkazy cez media. A ze ich podpora hokeja smeruje primarne do mladeznickych kategorii a extraligy a nie do A repre a v tom chcu pokracovat nadalej.