To je strašne dlhý predstavec, máš dobre nastavený posed, veľkosť rámu a sedíš na biku správne?
Čím je predstavec kratší, tým ľahšie "prinútiš" bicykel zatočiť, takže je to výhodnejšie napr. pri FR, EN, DH. Dlhší predstavec sťažuje riadenie, ale umožňuje chrťáckejšiu pozíciu. Vplyv na to majú aj použité riadidlá... tu je to trochen rozpitvané:
Dik za postreh, ale chcel by som k tomu uviesť, že posed je nastavený Ok, veľkosť biku tiež (21´). S točivosťou nie je problém, technice pasáže XC zatiaľ zvládam dobre a dáke DH nedávam a ani davať nebudem.
Vyhovuje mi práve posed na chrta, preto chcem ten predstavec...
Fu, tak 21" rám mi to trochu objasňuje, ale aj tak mi príde 13 cm veľa...
K tomuto by sa mal vyjadriť niekto z našich dlháňov.
Z DH som ťa neupodozrieval, tu je to beztak buď samý chrt alebo AM.EN. V každom prípade dolu kopcom a v technických pasážach je vždy kratší lepší a 10 cm aaaž dosť.
Skús pokus: posaď sa na bike. Vystri ruky priamo pred seba, vtiahni brucho, zavri oči a zakiaľ ťa bude niekto držať, predkláňaj sa až dokiaľ buď nedopadneš na riadidlá, alebo ich evidentne neminieš (ten pravý uhol zachovaj).
Ak si "zakotvil" za nimi, treba kratšie. Ak pred, dlhšie. Ak si dopadol presne na ne, je to OK, len si ešte pozri, či ti rajdy +/- zakrývajú náboj. Ak vidíš náboj vpredu pred rajdami, tak to chce dlhší rám (až v 2. rade predstavec), a naopak... blbšie je, ak tá 21ka je kratšia ako by jeden od 21ky čakal, čo sa stáva - viď "prípad NOISEho Treka" s relatívne kratšou geometriou a už je tudíž neskoro.
Pokiaľ si priveľmi hodený dopredu, tak je problém v zjazdoch preniesť váhu dostatočne vzad, či už kvôli brzdeniu, alebo proste preto, aby si v prudkom sklone zbytočne nestrácal stabilitu a prítlak na zadnú pneumatiku.
Fotka posedu by pomohla. Nemáš aj sedlo hodené príliš dopredu?
Aha a ešte ďalšia info... rovné rajdy či lastovičky a ak tie tak s akým zdvihom? Predpokladám rovné, ale pre istotu sa pýtam...
tulenik - urobil som si ten "test" s vystrenými rukami a dopadol som na riaditka...
avšak ked sedím na biku, tak predý náboj vidím pred predstavcom - cháp ako bližšie ku stredu ako predstavec
chlape ty musíš mať inú anatómiu ale to je asi celkove divným posedom... ak máš náboj opticky medzi rajdami a stredom tak by to hovorilo o tom, že máš dlhý rázvor resp. hornú rámovú trubku alebo predstavec, ale z fotky vidíme, že je to naopak... fakt by som chcel vidieť ako na tom vyzeráš... ešte ma napadá sedlo príliš vzadu ale už sa neodvažujem radšej nič tipovať...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čím je predstavec kratší, tým ľahšie "prinútiš" bicykel zatočiť, takže je to výhodnejšie napr. pri FR, EN, DH. Dlhší predstavec sťažuje riadenie, ale umožňuje chrťáckejšiu pozíciu. Vplyv na to majú aj použité riadidlá... tu je to trochen rozpitvané:
http://www.leelikesbikes.com/again-that-whole-stembar-height-thing.html
a tiež
viewtopic.php?f=10&t=17668
hlavne tá bikerka s úplne strašným posedom je poučný prípad... ako si spomenul dlhý predstavec, hneď sa mi to vybavilo
Vyhovuje mi práve posed na chrta, preto chcem ten predstavec...
K tomuto by sa mal vyjadriť niekto z našich dlháňov.
Z DH som ťa neupodozrieval, tu je to beztak buď samý chrt alebo AM.EN. V každom prípade dolu kopcom a v technických pasážach je vždy kratší lepší a 10 cm aaaž dosť.
Skús pokus: posaď sa na bike. Vystri ruky priamo pred seba, vtiahni brucho, zavri oči a zakiaľ ťa bude niekto držať, predkláňaj sa až dokiaľ buď nedopadneš na riadidlá, alebo ich evidentne neminieš (ten pravý uhol zachovaj).
Ak si "zakotvil" za nimi, treba kratšie. Ak pred, dlhšie. Ak si dopadol presne na ne, je to OK, len si ešte pozri, či ti rajdy +/- zakrývajú náboj. Ak vidíš náboj vpredu pred rajdami, tak to chce dlhší rám (až v 2. rade predstavec), a naopak... blbšie je, ak tá 21ka je kratšia ako by jeden od 21ky čakal, čo sa stáva - viď "prípad NOISEho Treka" s relatívne kratšou geometriou a už je tudíž neskoro.
Pokiaľ si priveľmi hodený dopredu, tak je problém v zjazdoch preniesť váhu dostatočne vzad, či už kvôli brzdeniu, alebo proste preto, aby si v prudkom sklone zbytočne nestrácal stabilitu a prítlak na zadnú pneumatiku.
Fotka posedu by pomohla. Nemáš aj sedlo hodené príliš dopredu?
Aha a ešte ďalšia info... rovné rajdy či lastovičky a ak tie tak s akým zdvihom? Predpokladám rovné, ale pre istotu sa pýtam...
avšak ked sedím na biku, tak predý náboj vidím pred predstavcom - cháp ako bližšie ku stredu ako predstavec