Hlavne konečne ukázali aj niečo vnútri vidlice. Je tam zaujímavá animácia ako vymysleli bohovú vec na zníženie odporu na air shafte. Celé to tam chodí v takých poddajných púzdierkach. Na to aby sa takéto niečo stalo musia ale spodné a horné nohy vidlice chodiť s určitou vôľou? Teda predom uvažujú, že vidlica bude mať v pozdĺžnom smere vôľu v púzdrach tak ako bolo doteraz? Spodné nohy samozrejme v pozdĺžnom smere počas brzdenia a iných okolností chodili oproti tuhým horným nohám a tým sa vnútri ohýbal air shaft a zvyšoval odpor. Iné značky to riešia úpravou púzdier ich presahov, rozstupov, alebo dokonca plávajúcimi púzdrami, aby spodné nohy chodili len zvislo, ale nie pozdĺžne a tu u nového FOXU vyzerá byť iná vychytávka, či nie? ??
Ono tieto vidlice nie sú úplne robené len pre SK trh. Ale aj u nás sú lokality, kde ľudia jazdia už aj v rámci hobby omnoho lepšie ako kedysi. V okolí ZA sa jazdia traily hodne - legály aj ilegály. Väčšina ľudí čo ozaj vedia riadne palby prešla na éčka a tam treba na vidliciach tuhosť. Ale je aj hodne ľudí čo jazdia za svoje a tam je najlepšie jazdiť nízkozdvihové, hmotnosťou absolútne očesané mini endurá a tam sa zas hodia FOX 36 SL v zdvihu 140 prípadne aj 130. Videl som na takýchto strojoch veľmi pekné jazdy aj v ťažkých terénoch. Takže je super, že sa tieto vidlice ponúkajú v rôznych verziách z ktorých si vyberie asi každý.
lapaloma Tak nedávno som skúsil kamarátovu 32 a teda, nebolo to bohviečo, jasné roky predtým, som sám jazdil cca 5 rokov to bude, len keď som jazdil 5 r 34 a teraz, rok 35 a aktuálne 36., je to veľký rozdiel, preto som prekvapený, keď čítam aj aktuálne vo fóre, ako sa rieši priechodnosť 32 nôh a 60 mm plášťa. Ja chápem, gramárenie, no zase odtiaľ potiaľ.
nuž ja tú vidlu mám pár rokov, kupoval som za menej ako 100 euro manitou machette narýchlo a nakoniec na bajku ostala doteraz, akurát som vymenil dumper za abs+ ... určite každá moderná drahá vidlica bude v každom ohľade lepšia ... ale ja nie som endurák a väčšinu s tých málo km odjazdím v hladkých malých karpatoch, do bikeparkov nechodím ... a tých pár zjazdov vo fatrách a tatrách prežijem bez toho aby som vedel že o niečo prichádzam
Ono tieto vidlice nie sú úplne robené len pre SK trh. Ale aj u nás sú lokality, kde ľudia jazdia už aj v rámci hobby omnoho lepšie ako kedysi. V okolí ZA sa jazdia traily hodne - legály aj ilegály. Väčšina ľudí čo ozaj vedia riadne palby prešla na éčka a tam treba na vidliciach tuhosť. Ale je aj hodne ľudí čo jazdia za svoje a tam je najlepšie jazdiť nízkozdvihové, hmotnosťou absolútne očesané mini endurá a tam sa zas hodia FOX 36 SL v zdvihu 140 prípadne aj 130. Videl som na takýchto strojoch veľmi pekné jazdy aj v ťažkých terénoch. Takže je super, že sa tieto vidlice ponúkajú v rôznych verziách z ktorých si vyberie asi každý.
Tak nejak som na nizkozdvihove enduro presiel aj ja, resp. to mam ako doplnok k tazsiemu enduru. Hlavne na jedoduchsich trailoch a flowtrailoch nemusim zbytocne pretlacat tie velke zdvihy.
Napríklad na také jazdenie ako opisuje lapaloma zas bola Manitou úplne super. Ak by to človek chcel dať k dokonalosti, tak majú model Mattoc a to je myslím, že veľmi dobrá vidla nastaviteľná doma za pár minút na rôzne podmienky a zdvihy. Nohy má tuším 34 a hmotnosť len nejakých 1750g. Len realita je taká, že samozrejme nik to jazdiť nebude, lebo veď na čo? FOX vlastne až teraz keď sa množia požiadavky akože dal na trh niečo podobné v podobe 36SL. Len Mattoc dokáže ísť až na 150mm, čo je napríklad ideál pre ***** trail biky ako TREK FUEL EX a pod...
Mattoc je super vidlica, tuhá, citlivá, ľahká, výborne nastaviteľná, zdvih od 110 do 150mm aj bez výmeny shaftu, takže široké uplatnenie. Jediný problém je, že cena nie je zrovna ľudová a ten reverzný mostík odradí väčšinu ľudí, ktorí by do toho asi aj išli.
pol To sa ti chcelo hľadať čo som kedysi dávno v nejakej téme písal o nejakej vidle? ...Len to opravím...Písal som vtedy o mojom Mezzeri, nie o Mattocu. Napriek tomu Mezzer aj Mattoc sú unikátne super vidly, ktoré vedia poskytnúť riešenie presne na to s čím prišli FOX až teraz. Svojou variabilitou zdvihu Manitou ponúka vidlu, ktorú môžeš použiť na light trailym následne zhodiť z jedného bicykla, upraviť podložky, nahodiť na druhý a jazdiť drsnejšie traily. Mezzer je konkurent už drsnejších vidlíc a tam tiež nezoženieš nič ľahšie. Moje problémy prečo som to nazýval dopružovátko boli iné - hlavne extrémne praskajúce zvuky z korunky, ktoré sa nevyriešili ani v tretej reklamácii.
super clanok ako vzdy
trosku ma zaskocila vaha saltra, inak pekne a velmi zaujimave, za tu odolnost by to asi aj stalo. nastavovanie je tiez plus.
nechapem naco robili k tomu kazety a kluky (tie vahy kluk su mega) ked je to kompatibilne napriec sadami.
a shimano to akoby chcelo v drahom mtb zabalit a zamerat sa na lacne bicykle, e-biky (cues, linkglide)
Dúfam, že nejaká garážovka (Ratio?) príde s nejakou vychytávkou aby to fungovalo aj s Eagle radením.
To lacné neergonomické plastové radenie je jediná vec čo ma odrádza od kúpi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Problem dnesnej doby je aj v zatvarani oci pre realitou a popierani faktov
Tak nejak som na nizkozdvihove enduro presiel aj ja, resp. to mam ako doplnok k tazsiemu enduru. Hlavne na jedoduchsich trailoch a flowtrailoch nemusim zbytocne pretlacat tie velke zdvihy.
branomelis
takto si mi predcasom okomentoval mattoc
Tu je aj pomerne solídna recenzia novej hazky v češtine aj s pojazdom v light terénoch.
https://www.youtube.com/watch?v=S0qbbJhSQl4
trosku ma zaskocila vaha saltra, inak pekne a velmi zaujimave, za tu odolnost by to asi aj stalo. nastavovanie je tiez plus.
nechapem naco robili k tomu kazety a kluky (tie vahy kluk su mega) ked je to kompatibilne napriec sadami.
a shimano to akoby chcelo v drahom mtb zabalit a zamerat sa na lacne bicykle, e-biky (cues, linkglide)
To lacné neergonomické plastové radenie je jediná vec čo ma odrádza od kúpi.