Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Kaski to je také... Z principu sa mozes bat o zivot v akomkolvek aute. V tom 25r aspon bude citit "riadenie" vo funglaci fyzika 0 bodov, ale jazdne asistenty. Vyber si. Ak pojde oproti polski supersport musel by si soferovat tank
Jano1987 davas crtl c + ctrl v na vlastne prispevky, ci uz citam dvojmo ?
Z princípu by som to riziko minimalizoval. A dáky cit pre riadenie ozaj .... 99% ľudí nie sú petrolheadi pre nich je auto proste kopa plechu ktorá má človek previesť z bodu A do bodu B.
To že nevieš čítať s porozumením to je tu známe .... Kedysi sa jazdilo aj na koči a už sa nejazdí .... alebo sa *ralo to latríny a už sa to nerobí to je ozaj taký argument.
stale sa jazdi na koci ale nie mladi ludia po vodicaku tak to neprekrucaj. riesime vek auta. ale tak co by sme chceli od generacie co vlastne ani nechce robit len sa natacat na ajfony a spulit pery a zadky a za to inkasovat
Tu chybu nechat mladeho pana ucit sa jazdit v naozajstnom aute som urobil a nemozem odporucit, otlkacia stara plechovka je lepsia varianta. Ak raz pride na rad aj replikantka, tak bude urcite na starej kare ...
ja som po vodicaku sedaval vo Favorite a to malo urcite cez 20 rokov a? ci ako dnes mladi potrebuju minimalne geckovy medak na zaciatok?
to ze sme my mali malo moznosti neznamena ze to musime automaticky prenasat na dalsiu generaciu:) aj ja som sa ucil na favorite ale keby mam syna/dceru tak im nedovoli sadnut do niecoho bez abs/esp.. a idealne cim novsie tym lepsie.
a pomysli na to ze kazda generacia si mysli ze oni su ta posledna normalna a ta dalsia uz nestoji za rec.
Auto bez zakladnych asistentov sa uz neda kupit a abs/esp je v autach v zaklade poslednych snad 15-20 rokov. Teraz ako sa vytracaju manualne prevodovky, tak uz teraz viem, ze moje deti s najvacsou pravdepodobnostou budu radit maximalne tak padlami pod volantom. A nemam z toho traumu, ze ich tym ochudobnim o "soferske umenie". Podstatnu cast svojho zivota budu aj tak jazdit zrejme na BEV alebo vobec soferovat nebudu.
A to moj 15 rocny Megane mal esp uz pre najnizsiu vybavu (vyroba modelu zacala v 2008). Aj ked potom ked prisli lowcost verzie vyrobene v Turecku, tak uz esp nemali. Holt, kto setri tak musi trpiet.
Nesuhlasim s tebou. Podla mna je lepsie sa to naucit bez asistentov ako spoliehat sa na nich a ked nebudu tak bude panika a nevedomost.
naucit? asi mame na to iny pohlad… vyskusaj vyhybaci manever v 90km rychlosti na plnych brzdach bez abs .. alebo bezne zlaknutie ked strhnes volant a rozhupes auto bez esp.. enjoy.
nehovoriac o pasivnej bezpecnosti. je ovela vacsia sanca ze prezijes celny naraz v dajme tomu golfe 7 ako golfe 3, a to nemusia byt ani. nejake velke rychlosti. odkedy sa mi znama s dcerou zabili v ticu (chlapik z fabie vyliezol v tazkostiach ale po svojich) tak mam na to mozno tvrdsi nazor..
To sú také reči ako môj 70 ročný strýko, že on robil autoškolu na Škode 100, X rokov jazdil na Škode 105 a to je tá správna škola... A potom ho vidím pripájať sa na diaľnicu v 50tke...
Byť to moje dieťa, pozriem inzerciu, nájdem niečo v dobrom technickom stave, na krásu sa nepozerá, nech to má ABS, aspoň airbag vodiča, nejaky serióznejší motor, nie nejaký 40kW zdochliak, tak za 1000-1500€, na 99% C4 a 1.6 80kW, veľký výber, moderné auto so všetkými bezpečnostnými prvkami, má to aj akurát výkon, nech sa s tým naučí pracovať, 4 dvere. Ak bude chcieť niečo iné, nech si kúpi.
Presne to čo si opísal je na 3 stranách diskutovaný golf:
- na krásu sa nepozerá
-má to ABS
-aspoň airbag vodiča
- motor nie 40kW zdochliak
- cenu si chalan predstavuje 750 eur
- má to 4 dvere, dokonca až 5 👍
To áno, ale problém toho Golfa je, že by 4 roky stál na tráve na záhrade. To že je teraz v dobrom stave, tak po 4 rokoch platiť nebude v tomto prípade. Takže áno, ten Golf 4 bude super, ale teraz, nie po 4 rokoch na záhrade.
Sám mám auto z 1997, kabriolet MGF, mám to ako daily, mám k tomu aj hardtop. Klub MG v ktorom som, tak ten istý model má už veľa ľudí ako víkendovku, všetci to majú v garáži a pravidelne to vyťahujú von, aby proste všetky tie materiály ako tak pravidelne pracovali. Ak by ho nechali 4 roky stáť bez pohnutia, tak proste gumné časti podvozku na odpis, auto má rozvodový remeň (neviem, či chceš veriť rozvodovému remeňu v motore, čo sa 4 roky nepohol, aj keď motor je konštruovaný tak, že je schopný prežiť ak mu skočia rozvody) a ďalších XY vecí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jano1987 davas crtl c + ctrl v na vlastne prispevky, ci uz citam dvojmo ?
to ze sme my mali malo moznosti neznamena ze to musime automaticky prenasat na dalsiu generaciu:) aj ja som sa ucil na favorite ale keby mam syna/dceru tak im nedovoli sadnut do niecoho bez abs/esp.. a idealne cim novsie tym lepsie.
a pomysli na to ze kazda generacia si mysli ze oni su ta posledna normalna a ta dalsia uz nestoji za rec.
naucit? asi mame na to iny pohlad… vyskusaj vyhybaci manever v 90km rychlosti na plnych brzdach bez abs .. alebo bezne zlaknutie ked strhnes volant a rozhupes auto bez esp.. enjoy.
nehovoriac o pasivnej bezpecnosti. je ovela vacsia sanca ze prezijes celny naraz v dajme tomu golfe 7 ako golfe 3, a to nemusia byt ani. nejake velke rychlosti. odkedy sa mi znama s dcerou zabili v ticu (chlapik z fabie vyliezol v tazkostiach ale po svojich) tak mam na to mozno tvrdsi nazor..
Byť to moje dieťa, pozriem inzerciu, nájdem niečo v dobrom technickom stave, na krásu sa nepozerá, nech to má ABS, aspoň airbag vodiča, nejaky serióznejší motor, nie nejaký 40kW zdochliak, tak za 1000-1500€, na 99% C4 a 1.6 80kW, veľký výber, moderné auto so všetkými bezpečnostnými prvkami, má to aj akurát výkon, nech sa s tým naučí pracovať, 4 dvere. Ak bude chcieť niečo iné, nech si kúpi.
- na krásu sa nepozerá
-má to ABS
-aspoň airbag vodiča
- motor nie 40kW zdochliak
- cenu si chalan predstavuje 750 eur
- má to 4 dvere, dokonca až 5 👍
Sám mám auto z 1997, kabriolet MGF, mám to ako daily, mám k tomu aj hardtop. Klub MG v ktorom som, tak ten istý model má už veľa ľudí ako víkendovku, všetci to majú v garáži a pravidelne to vyťahujú von, aby proste všetky tie materiály ako tak pravidelne pracovali. Ak by ho nechali 4 roky stáť bez pohnutia, tak proste gumné časti podvozku na odpis, auto má rozvodový remeň (neviem, či chceš veriť rozvodovému remeňu v motore, čo sa 4 roky nepohol, aj keď motor je konštruovaný tak, že je schopný prežiť ak mu skočia rozvody) a ďalších XY vecí.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down