a ak aj schvalia toto, bude este lepsie, bude to tu uplny raj pre firmy. Uz tu fakt nepride nikto. A ceny mozu ist este vyssie.
https://www.danovky.sk/sk/ministerstvo-planuje-znizit-pravo-na-odpocitanie-dph-z-motorovych-vozidiel-na-polovicuToto je klasicka ukazka idiotizmu v praxi...ak im vadi pouzivanie na sukromne ucely mali sa vykaslat na DPH, ale obmedzit(znizit) tych 80% pausalnych nakladov, co si teraz moze clovek davat do nakladov ak pouziva danu vec aj na sukromne ucely (auto, mobil, bicykel...atd).
Ak je moznost naduzivania zakona je to prave pri tychto 80%, pretoze v praxi take auto pouzivate na 90% casu prave na pracu a po praci samozrejme zajdete na nom s rodinou do obchodu, ci na dovolenku, taky
bajk naopak clovek vacsinou vyuziva na 90% na volnocasove aktivity a na to podnikanie uz menej. Pri telefone je to dost individualne.
Nechcem radit blbcom vo vlade, ale mali sa vysrat na dphacku a odpisy a zamerat sa na tuto polozku v nakladoch/vydajoch firiem.
Inak mohli pockat este pol roka, v decembri mi konci leasing auta, takze skor som kupovat nove nechcel, ale ked ma naseru...predajcovia aut budu mat zase raz radost, ze im stupli obraty vdaka nimandom vo vlade...len co budu robit druhu cast roka netusim.