....Som zvedavy kolky z vas...su dobrovolnymi darcami krvi....
Ja som zacal pred par rokmi,a lutujem len to ze som nezacal skor...
Moja krvna skupina je 0Rh-
piste vase postrehy,nazory,rady,co mate na srdci.....a v krvi
posledný komentár: 25. 7. 2017 o 15:46
mam tu istu skupinu a na ten mail som odpisal, nebol to spam, ale uz je neaktualny, aktualny bol vlani na jesen, ta pani mi odpisala, ze ten chlapec je chvalabohu ok
inak, daroval som krv raz a ako to niekto povedal, AB rh+ je skoro univerzalny prijemca, ale velmi malo ludom moze darovat mozno tak max 5% ludom a rh- este menej
inak billes je vazny pacient, asi ho budeme velebit, lebo je univerzalny darca...
mam tu istu skupinu a na ten mail som odpisal, nebol to spam, ale uz je neaktualny, aktualny bol vlani na jesen, ta pani mi odpisala, ze ten chlapec je chvalabohu ok
dotm,
dakujem za pozitivne info a ocenujem Tvoju ochotu!
Inak ja som tiez skoro univerzalny darca 0+. Daroval som iba raz, ale polepsim sa hned ako prestanem pozierat lieky.
Zdar!
EDIT
Univerzalny som upravil na skoro univerzalny, lebo Rh+ ma asi 80% populacie. Jedini, ktori O Rh+ dostat nemozu su Rh negitivni, ktorych je asi 20%. Univerzalni su darcovia so skupinou O Rh- , ako uz bolo napisane vyssie. Dakujem marecejovi za upozornenie a ospravedlnujem sa za nespravne info. Uz si to zapamatam.
Vtedy to bolo za 200 Sk,ale ja som išla zadara,len za raňajky,čo bolo povinné...síce raz som skoro odpadla v autobuse,ale neodradilo ma to..len neviem,ako to je v práci,či sa stále dáva volno,alebo nie...
Vtedy to bolo za 200 Sk,ale ja som išla zadara,len za raňajky,čo bolo povinné...síce raz som skoro odpadla v autobuse,ale neodradilo ma to..len neviem,ako to je v práci,či sa stále dáva volno,alebo nie...
Je super že si sa rozhodla,chodiť darovať "kapánek"krvi.čo sa týka tvojej otázočky,podľa zákonníka ti prináleží čas odpočinku po odbere,momentálne je to aj na zamestnávateľovi.U nás v práci to platí,deň odpočinku.Preverím to u nášho firemného právnika a dám vedieť.
Len tak ďalej
Zistia Ti to namieste...
tak ako spomýnala Ivka, zistia ti to na mieste...A či ísť a či neísť,je podľa mňa dobre aj keď ti nezoberú tak ti aspoň raz za čas preveria tvoju "kvapalinu"
A že máš FE málo,značí že nemáš až tak málo bohatú stravu na túto časť,alebo ti ho organizmus viac spotrebúva.Ale určite ti niečo povedali,alebo dali recept na FE....Rozhodnúť sa musíš sám...daj vedieť,prípadne sa uvidíme v "Raji"
Vidíš Ivka, aj v tomto sme to cítili rovnako. Tiež som si to dala k 18-tke, bolo to na strednej v B.B.
Je to už kopec rokov, chodím pravideľne s výnimkou materskej a chorôb.Mám za sebou 44 odberov a zlatú Jánskeho plaketu.
Takže, ak niekto potrebuje, mám A2- RH pozit.
Je to už kopec rokov, chodím pravideľne s výnimkou materskej a chorôb.Mám za sebou 44 odberov a zlatú Jánskeho plaketu.
Takže, ak niekto potrebuje, mám A2- RH pozit.
Tak mám čo robiť,dobehnúť Ťa..
Marcello podumaj.
Ak by niekto potreboal 0-Rh neg. môžem podarovať
PS:Keď som bol teraz naposledy zaujal ma komentár doktora keď zbadal ani konkrétne mňa ,ale "značku mojej krvi."Vás mam dnes poslal sám Doktor Osud"....pravdu povediac som nechápal, a ani ostatný na okolo,veď všetci darujeme krv...tak čo.Ale moja zvedavosť vyhrála na do mnou,a po otázke som dostal info že čakali ešte darcu s 0Rh- ,lebo potrebovali na detské odd.pre "drobca" práve ešte jednu.A to bolo ozaj také + , že ste potrebný v reálnom svete. Tak len dúfam že drobec "bikuje"...a tak mu teraz brázdia moje "Bikerské Krvinky" po tele...a privedú ho neskôr tam kam mňa....A je nás viac s aj inou "značkou"....a čo ak to bude zajtra,pozajtra práve tá tvoja.........