Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Sobotu som siel do Karpat s cielom pozret Klokoc ale este predtym som neplanovane odbocil na Jelenec a isiel som pre mna doteraz neznamou cestickou s paradnym vyhladom. Vedel som ze sa blizi burka ale nejak som na to kaslal na Uhliskach uz poprchalo a hrmelo ale pokracoval dalej ze reku tu Klokoc musim dnes stihnut stoj co stoj ? Tesne pod vrcholom sa obzriem a za mnou siva stena tak teda vrchol vynechavam a upalujem na Amonku. Sedel som tam aj dvoma trampami a este jednou dvojicou ceskych turistov so psom. Pokecali sme takze cas ubehol rychlo. Vietor bol solidny ale extremny lejak sa nekonal. No lenze...pred vyjazdom som zhodil dole zadny blatnik ved sak sa prasi...tak domov som dosiel zablateny az za usami. Klokoc som navstivil po burke a je pekne vidiet ako sa odparuje voda. Pred burkou bolo fakt vela ludi v lese, po nej ostalo prekvapilo vela stanov kade tade..Sklena huta, Cermak alebo aj Cerveny kriz. Po burke tiez pribudlo asi 6 padnutych stromov ktore tam predtym cestou tam neboli ? Najviac myslim cestou na Cermak ako je vyhlad na Certov kopec. Dalsi si pamatam za trailom Konske hlavy na zvaznici (z PB na BK). Chytil som aj druhu burku na Cermaku, ale to uz bola rychlovka, ktoru som preckal pod stromom. Inak som to ponal hodne ultralight, zbalil som sa do ladvinky kde som mal naradie, fukerku, 700g gumovych cukrikov (palivo pre sampionov a buducich cukrovkarov) 150g solenych mandli, 3 tablety magnezka a v rame 950ml flasa vody.
Inak po dnesnej prechadzke je v okoli koliby dost sucho pod stromami..
Pekne,ja som tiež včera schytal parádnu búrku,prvé kvapky začali,keď som šlapal z Lozorna po ten preloženej žltej na Skalu,ale potom to nabralo rýchly spád-zahrmelo a začalo liať ako z krhle-na ceste od Skaly po Zapadnutý kút vznikol menší potok
Do nitky mokrý, v tretrách jazierko,super
Davajte si pozor!
Po celej trase su navrtane klince v konaroch.
Smer Stupava 》Biely kríž (a spät), pod zltou turistickou trasou, nad Borinkou.
...a dnes aspon 10 cyklistov s defektmi...
...nerozumiem konaniu idiotov...
Par kusov sme odstranili, ale este tam mozu byt.
Tie klince su na zabitie - a na trestne oznamenie - umyselne ohrozenie zivota. Len raz sa mi stalo s MTB na asfalte, ze som prerazil dusu predneho kolesa - to koleso v okamihu bolo prazdne a bike sa stal celkom neovladatelny - predne koleso mi celkom plavalo a vobec som nedokazal drzat smer, bike si robil so mnou co chcel. Nakoniec som padol vedla cesty nastastie uz v nizsej rychlosti.
pri MTB na tom konkretnom traile to nieje az taka zivot ohrozujuca vec, ten objem vzduchu je tam naozaj velky..na zadnom som mal sus defekt cez stred plasta o suter a keby mi necinkal rafik o kamene tak ani neviem. Mozno to dokonca na bezdusakoch prebehnes relativne bez ujmy (samozrejme viacero hrotov asi nie). Na dusach je to dost neprijemnost co ti pokazi vyjazd. ALE pre trailoveho bezca to moze byt naozaj neprijemne zranenie..
Vacsi problem vsak moze byt, ze by dotycny urobil este cosi, co radsej nejdem pisat, co by naozaj mohlo bikerovi v rychlosti ublizit...
Inak v Sobotu ma zastavoval par chlapov pri odstavenom Suronovi (elektricka crosska) ze ci nemam lepenie na dusu..bolo to nedaleko sv.vrchu na zvaznici nedaleko krizovatky modrej a zelenej asi cca tu https://mapy.com/s/jonakocuga, ktovie ci nesiel po traily. Priznam sa ze moja prvotna odpoved bez rozmyslenia chcela byt nie, ale potom som si uvedomil ze naozaj mam len knoty tak som mu povedal ze sorry.
Prosím o radu - ako je lepšie ísť pešo na Vápennú? Zo Sološnice po zelenej/červenej TZT alebo z Plaveckého Podhradia po žltej TZT? (s návratom po tej istej trase) Ďakujem.
Pokial viem dalo sa parkovat priamo v solosnickej doline https://mapy.com/s/dopotelelu a odtial po cervenej je to najkratsie strmo hore. To by mala byt najrychlejsia cesta,
Ak sa pýtaš, čo je ľahší výstup, tak podľa mňa po žltej. Ale ja by som sa vracal nejak inak. Ak už nechceš žiadne stúpania, tak obchádzkou Klokoču a za Amonovou lúkou dolu do doliny, prípadne to môžeš skúsiť ešte pred Klokočom dole.
cervena alebo zelena zo Solosnice je asi dlzkou to iste, pri cervenej parkujes v doline a je moznost "zabludit" jednym smerom aj po starej cervenej turistickej znacke, velmi peknej...
po zelenej startujes od parkoviska na konci dediny a zacinas pozvolnejsie...
po zltej si to vies zokruhovat velmi peknou prechadzkou cez Klokoc a Baborsku, hrad podla chuti, alebo kratsou trasou od Uhlisk zist lesnou cestou naspat do doliny a dediny ako pisal m-t... len teda po tej zltej ku koncu ako sa traverzuje vapenna, byva vela popadanych stromov
Dnes som bol skoro po týždni vyvetrať 🥚🥚🤣...z PK na Rámos a ďalej po ČTZ na Babu a dolu do PK.Počasie ideálne, terén vlhký, miestami blato...no neprášilo sa🤣. Za Strateným kútom smer trail KH sú padnuté dva riadne buky...ďalší to má už nahnuté👎...padá to tam ako domino😎...na Korennom vrchu v máji Miro otvára až o 14hod cez týždeň (okrem pondelku).
Tuším som ťa dnes stretol kúsok za 1000 vlekom dnes na babe. Dnes bolo v lese veru skvelo. Miestami chladno ale keď sa kopec zodvihol hneď bolo teplejšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak po dnesnej prechadzke je v okoli koliby dost sucho pod stromami..
Do nitky mokrý, v tretrách jazierko,super
Toto som našiel na stránke obce Pernek. https://www.pernek.sk/evt_file.php?file=4752
V južnej časti VO Záhorie je zákaz až do konca mája. https://www.mod.gov.sk/harmonogram-vojenskych-cviceni-na-uzemi-vojenskych-obvodov/
https://www.facebook.com/share/p/16F9tNxSJ2/
Davajte si pozor!
Po celej trase su navrtane klince v konaroch.
Smer Stupava 》Biely kríž (a spät), pod zltou turistickou trasou, nad Borinkou.
...a dnes aspon 10 cyklistov s defektmi...
...nerozumiem konaniu idiotov...
Par kusov sme odstranili, ale este tam mozu byt.
Tie klince su na zabitie - a na trestne oznamenie - umyselne ohrozenie zivota. Len raz sa mi stalo s MTB na asfalte, ze som prerazil dusu predneho kolesa - to koleso v okamihu bolo prazdne a bike sa stal celkom neovladatelny - predne koleso mi celkom plavalo a vobec som nedokazal drzat smer, bike si robil so mnou co chcel. Nakoniec som padol vedla cesty nastastie uz v nizsej rychlosti.
Vacsi problem vsak moze byt, ze by dotycny urobil este cosi, co radsej nejdem pisat, co by naozaj mohlo bikerovi v rychlosti ublizit...
Inak v Sobotu ma zastavoval par chlapov pri odstavenom Suronovi (elektricka crosska) ze ci nemam lepenie na dusu..bolo to nedaleko sv.vrchu na zvaznici nedaleko krizovatky modrej a zelenej asi cca tu https://mapy.com/s/jonakocuga, ktovie ci nesiel po traily. Priznam sa ze moja prvotna odpoved bez rozmyslenia chcela byt nie, ale potom som si uvedomil ze naozaj mam len knoty tak som mu povedal ze sorry.
po zelenej startujes od parkoviska na konci dediny a zacinas pozvolnejsie...
po zltej si to vies zokruhovat velmi peknou prechadzkou cez Klokoc a Baborsku, hrad podla chuti, alebo kratsou trasou od Uhlisk zist lesnou cestou naspat do doliny a dediny ako pisal m-t... len teda po tej zltej ku koncu ako sa traverzuje vapenna, byva vela popadanych stromov
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2194116/chodza-plavecke-podhradie.html