arrow_leftAlapurk napísal:
Ja som po dlhom rozhodovani medzi bajkami s bosch gen 5 a Turbo levo comp alloy 2025 gen 3 nakoniec zobral Specialized a nelutujem. Za cenu tesne pod 4500€ naozaj lepsi bicykel som si predstavit nemohol. Vcera prva jazda a je to naozaj parada ?

ahoj, vieš prosím ťa aká je hmotnosť toho Leva?
01.08.2025 - 18:34:18
00
arrow_leftluky64 napísal:
ahoj, vieš prosím ťa aká je hmotnosť toho Leva?

Cau naozaj netusim, nemam vahu. Vo velkosti S4 by mal mat 23.8 kg ...ja mam S3 a kde je realita neviem:)
01.08.2025 - 20:08:53
00
Vysoko nepravdepodobná vaha. Aj ked tieto starsie su tusim lahsie ako novsie.
01.08.2025 - 22:33:06
00
Tak je to 24.8 kg podla youtube kde vazili ten co mam v S3 velkosti. Bez pedalov.
01.08.2025 - 23:27:20
10
Pravdivo povedané, teraz kúpiš e-bike ktorý za rok/dva bude zastaralý. Doba ide do predu a to je jeden fakt ktorý si uvedomujem že na trh už prichádzajú e-biky s remeňom, žiadna reťaz, žiadna prehadzovačka ( nicolai ) ale zase sme na inej cene a myslím, si už dlhšie že to bude za pár rokov štandart ako aj koniec lankových prehadzovačiek. Niekto mi to povedal minule že jemu je jedno aký je nápis na bicykli hlavne že máš bosch a dobré komponenty a tým to pre neho končí. ( mal cube, teraz má focus )
02.08.2025 - 14:36:34
01
Myslim ze aktualne je dobra doba kupit ebike. Geometrie ebikov sa uz vyladili, integrovanie baterii tiez a uz sa vychytali nejake prve muchy z prvych rokov. Za mna revolucia pri ebikoch bude hlavne v bateriach ked príde technológia článkov kde pri rovnakej hmotnosti nebude bateria 800 Wh ale 1600 Wh s beznym dojazdom 150km. Otazka je ci to niekto realne potrebuje.
Ja mam zatial len nejake 2-3 jazdy na turbo levo ale nato ze ten motor je uz cca 4-5 rokov "stary" tak ten prejav a maslovy chod motora je skvely. Neskutocne to vyladili, az ma clovek pocit ze slape "za svoje" , ziadne trhanie kopanie, výkyvy prisunu vykonu.

Ak chce niekto kupovat bike tak pozrite je stale akcia do 8.8. na sportokay na Treky, doskladnili aj Rail+ 8 za 4760€ po zlave co je najnižšia cena v Európe. Poprípade Rail+ 5 za 4100€. ?
02.08.2025 - 20:16:17
03
Ten Brose motor, ktorý máš, je už dokonca 6 rokov starý a je výborný (90 Nm). Kamaráti sa vždy čudovali, že ho takmer nepočuť. Mal som ho už na Specialized Turbo Levo Comp Carbon z roku 2019. Odvtedy sa prakticky nezmenil.

V utorok sme išli so švagrom (teda bývalým) trasu 60 km/1250 m. On má teraz nový Bosch cx 5 na Cube, ja mám teraz nového Spešla gen4 s novým Brose motorom (101 Nm). Ten jeho nový Bosch je oveľa hlučnejší ako môj nový Brose (Specialized).
02.08.2025 - 23:06:46
00
Mne na Bosche vadi jedina vec, prave hlucnost.
Kazi to zazitokk z ticha v prirode
03.08.2025 - 06:20:40
00
.....ale zas ten hluk už zdaleka počuju medvede,,,,,preto tí čo maju Brose musia nosiť rolničky :D
03.08.2025 - 07:19:41
00
asi som menej náročný,ale mne bosch nehuci.viac by mi vadil skôr hrkotajuci shimano
03.08.2025 - 07:38:44
00
arrow_leftlaco napísal:
Ten Brose motor, ktorý máš, je už dokonca 6 rokov starý a je výborný (90 Nm). Kamaráti sa vždy čudovali, že ho takmer nepočuť. Mal som ho už na Specialized Turbo Levo Comp Carbon z roku 2019. Odvtedy sa prakticky nezmenil.

V utorok sme išli so švagrom (teda bývalým) trasu 60 km/1250 m. On má teraz nový Bosch cx 5 na Cube, ja mám teraz nového Spešla gen4 s novým Brose motorom (101 Nm). Ten jeho nový Bosch je oveľa hlučnejší ako môj nový Brose (Specialized).

Ano jasne v podstate od 2019 s nejakymi technickými vylepseniami z 2.1 na 2.2 brose.
Som si aj vedomy ze ten motor ma svoje muchy a nemusi pri zlom zaobchadzani vydrzat. Su ludia v skupine na FB ktori menili motor aj po menej ako 1000 km no to je naozaj individualne. Velmi vela ludi ma dokonca 2.1 motor bez zasahu do neho a maju 8+ tisic km.
Servisovatelnost Brose je velmi dobra, ked sa po zaruke nieco pototo tak to pošlem na upgrade vnútornosti motora aj s lepsim utesnenim.
Ale ako hovorim aj s gen 3 levom vela ludi pise ze ma bezproblemovych 6-10 tisíc km na jednom motore. Ja tolko ani zdaleka nenajazdim ani za 5 rokov 😅

Bosch gen 5 je tichy, kamarat ho ma tiez v Cube teda a je o nieco hlucnejsi ako Brose no stale je to uplne v poriadku. Na Levo niekedy ten motor ani nepočujem.
03.08.2025 - 08:59:34
00
arrow_lefthybridtheory napísal:
Pravdivo povedané, teraz kúpiš e-bike ktorý za rok/dva bude zastaralý. Doba ide do predu a to je jeden fakt ktorý si uvedomujem že na trh už prichádzajú e-biky s remeňom, žiadna reťaz, žiadna prehadzovačka ( nicolai ) ale zase sme na inej cene a myslím, si už dlhšie že to bude za pár rokov štandart ako aj koniec lankových prehadzovačiek. Niekto mi to povedal minule že jemu je jedno aký je nápis na bicykli hlavne že máš bosch a dobré komponenty a tým to pre neho končí. ( mal cube, teraz má focus )

Mam e-skladacku s remenom a je to neskutocny komfort. Ked vyriesia hluk prevodoviek, tak nebude o com. Lebo zatial prevodovky dost hucia a nie je to nejaky vrnivy zvuk, ale ako keby si mal na retazi piesok.
03.08.2025 - 09:38:02
01
Prvá vec ktorú som si všimol na testovacom dni nových Specialized bikov boli podivné až znepokojujúce zvuky z motora a keď už si to všimli na svojich bikoch aj ostatní testujúci aj staršie 40 ročné ženy som vedel že bike s takýmto motorom by som doma nemohol mať, vadilo by mi to, mal by som z toho zlý pocit že tam niečo je zle.
03.08.2025 - 10:24:31
00
keyboard_arrow_up