Ten Brose motor, ktorý máš, je už dokonca 6 rokov starý a je výborný (90 Nm). Kamaráti sa vždy čudovali, že ho takmer nepočuť. Mal som ho už na Specialized Turbo Levo Comp Carbon z roku 2019. Odvtedy sa prakticky nezmenil.
V utorok sme išli so švagrom (teda bývalým) trasu 60 km/1250 m. On má teraz nový Bosch cx 5 na Cube, ja mám teraz nového Spešla gen4 s novým Brose motorom (101 Nm). Ten jeho nový Bosch je oveľa hlučnejší ako môj nový Brose (Specialized).
Ano jasne v podstate od 2019 s nejakymi technickými vylepseniami z 2.1 na 2.2 brose.
Som si aj vedomy ze ten motor ma svoje muchy a nemusi pri zlom zaobchadzani vydrzat. Su ludia v skupine na FB ktori menili motor aj po menej ako 1000 km no to je naozaj individualne. Velmi vela ludi ma dokonca 2.1 motor bez zasahu do neho a maju 8+ tisic km.
Servisovatelnost Brose je velmi dobra, ked sa po zaruke nieco pototo tak to pošlem na upgrade vnútornosti motora aj s lepsim utesnenim.
Ale ako hovorim aj s gen 3 levom vela ludi pise ze ma bezproblemovych 6-10 tisíc km na jednom motore. Ja tolko ani zdaleka nenajazdim ani za 5 rokov 😅
Bosch gen 5 je tichy, kamarat ho ma tiez v Cube teda a je o nieco hlucnejsi ako Brose no stale je to uplne v poriadku. Na Levo niekedy ten motor ani nepočujem.