....Som zvedavy kolky z vas...su dobrovolnymi darcami krvi....
Ja som zacal pred par rokmi,a lutujem len to ze som nezacal skor...
Moja krvna skupina je 0Rh-
piste vase postrehy,nazory,rady,co mate na srdci.....a v krvi
posledný komentár: 25. 7. 2017 o 15:46
Tak toto si nepamätám,toľko pozornosti..ja som zažila len raňajky zadara...
Aha,tak to ešte tak funguje...
v martine presne to iste
Tak ti gratulujem,
Aj Apollo dáva vitamíny, no sú to také šunty, že sa mi nechce ani cestu do poisťovne merať.
Inak, myslím si, že najvzácnejšiu tekutinu na svete by si mohli trošku iným spôsobom ceniť. Nevravím, že finančne, ale nejaké tie výhody pre darcov, takých mnohonásobných...ale aj prvodarcov nejak motivovať.To čo je dnes-že napr. 15% zľava do sauny-to je o h.....
A oceňovanie bronzových, strieborných a zlatých darcov- trapné.Za zlatú plaketu som dostala 15 cm gýčovú vázičku.
Trebárs mesto by mohlo dať nejaké voľné vtupenky na celý rok neviem kam- kino, divadlo, alebo plaváreň,ich to nestojí nič a človeku to spraví radosť.
Za tie roky som im tam nechala vyše 20l krvi. Ale tu to berú dosť samozrejme.
Gratulujem, nech Ti to vydrží.
Len ten Tvoj nedava, ci ako? Lebo myslim, ze oficialne mas narok na den volna...
Pravdupovediac, aj ja som bola tento stvrtok darovat krv uz niekolky krat, ale den volna som nemala... ale ani som ho nechcela... ja sa nastastie viem dohodnut s mojim zamestnavatelom na dni volna kedykolvek
Ale myslim, ze je dobre darovat krv s inym cielom
Tu je to pisane.Dokonca platne od roku 03.
podmienky darovania krvi
ale ten zauzivany postup je taky, ze pred kazdym odberom najskor vyplnis dotaznik http://www.ntssr.sk/nts/files/Dotaznik_darcov_krvi_pracovisk_NTS.pdf, potom Ti odoberu vzorku krvi, z ktorej spravia zakladny krvny obraz, potom ides k lekarovi, ten skontroluje dotaznik a hodnoty z krveho obrazu, odmeria tlak ap. ... potom ides na samotny odber krvi... dalsie rozbory krvi sa robia az potom, a ak by nebolo nieco v poriadku, poslu Ti list a oznamia Ti docasne alebo trvale vylucenie z darcovstva...