ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
ja som uplny trotl. Najprv som si neprecital posledne info od teba, ze je tam vela snehu. Takze som isiel aj s kamaratom na bikoch a predpokladal som, ze pojdete aj vy. Potom sme meskali a nestihali na zraz na peknej ceste. Este som si myslel, ze vas stihnem u Slivu. Ale to by sme sa nemohli vybrat od figara cez hreben. Keby tam na chodniku boli slimaky, aj tie by nam usli. Tak rychlo sme postupovali. No a tak som dorazil k Slivovi o 20 minut neskor. No a potom som isiel hladat signal, lebo u Slivu akosi mobilneho signala neni. Po tvojej navigacii sme ten singlac nasli v pohode - stopovalo sa paradne. Akurat, ze nam bolo podozrive, ze tam neboli stopy po bikoch. Par sto metrov a uz to podozrive nebolo.
Ale prisaham, ze takyto trotl som iba vynimocne. Ako hovoril primar Chocholusek - Jednou, maximálne 2x za deset let.
To nebol vylet, to bola expedicia.
Singel proste nemoze byt tak dlhy, navyse zo zvaznice iducej po rovine neurobite nic atraktivne,natoz singel! Tam kde je to free zona z klesanim a nerovnostami sa da velkou namahaou spravit singel ale podmienky su sklon a terenna narocnost ak tieto podmienky niesu je zbytocnost sa v takom priestore bavit o singli. V zivote som nesiel po dlhsom (skutocnom) singli viac ako 3 km!!
peace
Ahoj, dufam, ze to nabuduce vyjde lepsie a ze sa stretneme...ale asi skor bez bike, a s pilou v ruke...
Uvidime, ako sa rozhodnu chalani, ale ja by som ten druhy usek rad spojazdnil, a neskor i ten prvy... ak bude ochota i ostatnych prilozit ruku k dielu...
Martin,
ta druha cast mala 4,9 km ( dlzka singletracku ), trvalo nam to asi 1:45 hod az k bufetom (dalsi cca 1 km)... ale uz sme sa neponahlali, aj sme fotili...cisty cas by bol cca 1:30 hod.
Ta druha cast je ovela menej zahadzana, ale treba vyckat az zlezie sneh, a prejst si to z druhej strany... Tam su padnute len tusim dva vacsie stromy, ostatne byu sa dalo bez problemov poodpilovat i s malou pilou... Akurat tie hustiny, kde sme sa rozchadzali budu trvat dlhsie...pripadne ich skusit obist...ale to treba teren bez snehu...
Uvidime... ten druhy usek by sa dal spojazdnit pomerne rychlo...
Ja som z nazvu Obnova stareho singletracku v dlzke 7,9 km usudil ze dodane materialy su uz zo singla ktory sa ma restaurovat.
P.S. troska vam tam ajtak chyba SKLON
Singel proste nemoze byt tak dlhy, navyse zo zvaznice iducej po rovine neurobite nic atraktivne,natoz singel! Tam kde je to free zona z klesanim a nerovnostami sa da velkou namahaou spravit singel ale podmienky su sklon a terenna narocnost ak tieto podmienky niesu je zbytocnost sa v takom priestore bavit o singli. V zivote som nesiel po dlhsom (skutocnom) singli viac ako 3 km!!
peace
Teda ja osobne si myslim, ze singletrack singletrackom nerobi dlzka, ale sirka
Mier aj tebe
Sklon tam urcite je... ci uz hore, alebo dolu... Zaujimave budu i prejazdy cez dva potoky v druhej casti singletracku...
Druha cast singletracku zacina presne v strede profilu od tej vyraznej priehlbiny ( to je ta lavka cez potok pri ceste Kacin-2.kamenolom )zhruba na 4. km.
Dlzka celeho singletracku je vacsia o obchadzku, ktoru sme urobili v prvej casti singletracku...
edit: ten profil vyzera ako daky hreben kopca. Akurat opacnym smerom by to bolo pjekne inak to je ako maratonska trat
http://www.imba.com/resources/bike_management/singletrack.html
nasiel som takuto definiciu toho co to je singletrack:
Definition: Singletrack is a term used to describe a trail that is only wide enough for one person or mountain biker at a time. Singletrack is the most popular or sought after type of mountain bike trail.
naozaj tam ide iba o sirku a o nic ine...
Vela stasia v stabe (je to makacka a dobra investicia)
No a teraz k téme: Som nadšený!!! Je tam síce práce ako "na kostole", a možno tá časť od Slivu sa tento rok ani nespojazdní, ale v každom prípade som za obnovu! Bude to veľmi príjemný, nenáročný singláč s prekrásnymi výhľadmi. Určite to bude stáť za to.
Rada pre ostatných: zatiaľ je naozaj zbytočné tam chodiť, je to neprejazdné, treba počkať kým sa roztopí sneh, a aj potom by som ešte chvíľu počkal.
Ale hlavne nech sa Lacovi podarí vybaviť to povolenie, bez toho je to bezpredmetné.
Niečo takôto?
http://www.geocaching.sk/geocache-detail.php?id=527734
http://www.geocaching.sk/geocache-detail.php?id=527734
Nie tulenik, ten kamen tiez poznam, tento je od neho vzdialeny cca 2 km juznejsim smerom, a nema nic spolocne s tou hranicou...
Tento kamen ma z troch stran vytesany letpocet 1802...je to z obdobia Napoleona, ci o par rokov skor....vid foto
Singletrack ide cca 30 m od neho...
Ja som z nazvu Obnova stareho singletracku v dlzke 7,9 km usudil ze dodane materialy su uz zo singla ktory sa ma restaurovat.
P.S. troska vam tam ajtak chyba SKLON
odporucam ti precitat si tuto publikaciu CeMBy, snad ti to rozsiri obzor a pojdes pomoct chalanom
http://www.cemba.cz/publikace/Kvasnicka-T-Singltrek-Rekreacni-stezky-pro-terenni-cyklistiku.pdf