Osobne predpokladám, že napríklad používaním výhradne proprietárnych formátov Microsoftu, prípadne Windows-only programov.
Hoci osobne som sa s tým dokázal vyrovnať a ku mojej veľkej spokojnosti používam Ubuntu.
NO napríklad, keď máme prezentácie, treba tam robiť v PowerPointe a keď som sa s tým snažila vysporiadať cez VMware a OS mi hodil BSOD tak ma skoro ranilo. A celý BSOD bol kvôli licencii, keďže to funguje tak, že licenčný kľúč je viazaný na počítač a vo virtuálke sa to tvári ako iný počítač. Potom kvôli Borland TurboDelphi, keďže máme školskú licenciu a učiteľka povedala, že nesmieme používať vlastné prostredie(neviem prečo, ale budiš), kvôli Visualku, keďže som si naňho moc zvykla pri C++ a kopec iných vecí, ktoré som musela spúšťať cez VMWare. Ale zmierila som sa s Winom a dá sa to vydržať. Akurát ma zabíjajú časte BSOD a napr minulý víkend som reinštalovala a hneď po reinštale mi to napísalo blue screen of death a to isté aj po ďalšom reinšatale. Ale zatiaľ fungujem
Neviem, ja som normálne zvládal prezentácie v OpenOffice, samozrejme si bolo treba trošku dať pozor na formátovanie ale dá sa to v pohode zniesť. Borland Delphi 7 mi beží pod Wine, čo na jednej strane nie je najšťastnejšie riešenie (napríklad keď mi to kompiluje do .exe a musím aj vlastné programy spúšťať pod Wine...). S C++ zatiaľ skúsenosti pod Linuxom nemám, hoci ma to budúci školský rok tiež čaká... Inak myslím, že sa dá všetko vyriešiť, keď človek trocha chce (tým samozrejme nechcem Bubu37 niako uraziť ).
tak ten powerpoin bny sa dal asi vyriesit no a ostatok...urcite aj ked nie asi tak jednoducho ...je to bohuzial tak, ze ked chces pouzivat linux tak s tym mas iba starosti...to je cela politika Maosoftu
čo sa týka ekvivalentu k Powerpointu od Oo.o, tak to ma radšej zastrelte ako s tým pracovať Nič v zlom, ale tak katastrofálne vyriešený program som ešte nevidela. A potom s Wine a VMware sú riadne sračky, disk sa točí, ventilátor fučí, procák maká...Chudák počítač. A najlepšie bolo, keď mal triedny robiť s Linuxom, keď sa mi niečo pozeral na kompe...Radšej mi ho otočil, a urob to a to. Takto to každý zvláda, spolužiaci prezentujú aj projekty vo formáte Office 2007 a všetko je fajn. Aj keď niekedy by som sa chcela hrať zas s Linuxom, v podstate na to nebol čas. A už aj tak kašlem na informatiku. Lákajú ma iné veci. Ale programovanie a prax s počítačmi a Linuxom sa určite v budúcnosti zíde Ok. Stop Off Topic.
vidis a prave kvoli tomuto drviva vacsina uzivatelov pc pouziva win. ludia chcu vlozi dvd a naistalovat. nechcu robit ziadne upravy a stracat cas s ladenim systemu (ktoremu aj tak nerozumeju), aby sa im rozbehol povedzme obycajny modem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hoci osobne som sa s tým dokázal vyrovnať a ku mojej veľkej spokojnosti používam Ubuntu.
vidis a prave kvoli tomuto drviva vacsina uzivatelov pc pouziva win. ludia chcu vlozi dvd a naistalovat. nechcu robit ziadne upravy a stracat cas s ladenim systemu (ktoremu aj tak nerozumeju), aby sa im rozbehol povedzme obycajny modem.