Pointa je v tom, že ak dostanem dobrú ponuku, s reálnou cenou (povedzme si na rovinu, biky, padáky, lode [tomuto pls. rozumejte že kajak, kanoe, raft, nie že veľká plechová blbosť, kam chodí horných 10 000 klátiť svoje štetky ] a spol., skoro všetok matroš s ktorým sa stretávam, stráca hodnotu pomerne rýchlo), ktorá neupúta moju pozornosť ako "podozrivo nízka", tak sa môže pomerne ľahko stať, že naozaj kúpim lopatu. Nerobím si ilúzie, že po záručnej dobe bude niekto ešte schopný nájsť papiere.
A na toto prídete, len ak naďabíte na pôvodného majiteľa, ktorý si svojho miláčika spozná. Samozrejme nasleduje problém a z hanby kabát. A spoznať si bike nie je až také ťažké, dnes máme po krátkom čase každý na biku nejaké zmeny oproti sériovej produkcii, ktorých kombinácie sú pomerne neopakovateľné. Vy ako koncový zákazník ovšem pri kúpe jazdenky ťaháte vždy za krátky koniec. Stačí aby bol lopkár natoľko inteligentný, že vie odhadnúť rozumne vysokú (!!!) cenu, keďže to je asi jediné vodítko "že je to asi lopata", a ste na trištvrteceste do pekla. Myslím, že vedome by lopatu kúpila drvivá menšina fóristov, ale zasa dobre kúpiť chce asi každý... a tak tu vždy to riziko je.
Osobne dávam prednosť fungláčom, ale napr. pri sekundárnom stroji (začínam opäť uvažovať nad žiletkou...) budem určite jazdenku zvažovať.
/* EDIT winner: databáza kradnutých bikov naozaj existuje, myslím že aj tu je alebo bola, ale aj na bike-forum.cz */
ALL: Dotaz. Koľko defektov ste v minulej sezóne opravovali? Mali ste aj viac než jeden za deň? Doteraz jazdím len na MTB a tam som neriešil moc bordel na cestách pri krajniciach a rozsypané sklo. Takže budem musieť zvýšiť pozornosť aj na malé detaily alebo pologaluska prežije aj takéto nástrahy?
ja poznam iba galusku, plastovku a plast...pologaluska myslim oznacovala uzke plaste ktore su tenke jak galuska, ale je to plast a dusa...ale joko by to mohol vedet najlepsie toto oznacenie je tak jeho rocnik
prehadzovač: v podstate máš pravdu, aj keď tie "originál pologalusky" až také úzke teda neboli (jeden pár mi ešte visí v pivnici vedľa Favorita, na ktorý už naozaj nesadnem - o.i. je predaný), 1 1/4" ak mi pamäť dobre slúži? Galusky končili na 1 1/8" snáď s výnimkou cyklokrosových.
Tuleň Ty si mal k*revsky starú favoritku keď tam máš prdnuté 27*1 1/4. Veď to sú 630 kolesá. hehe Ale tomuto rozmeru ludia nenadávali pologaluska keďže to bol širší plášť. hehe
pologaluska myslim oznacovala uzke plaste ktore su tenke jak galuska, ale je to plast a dusa..
tiez som nieco take jazdil, len si uz za svet nespomeniem na cisla... bud bola tensia alebo bola pologaluska porovnatelne hruba s galuskou, ale v reze mala konicky tvar (vyvyseny behun), takze pri dobrom nahusteni mala stycnu plochu s cestou este mensiu ako galuska
ja poznam iba galusku, plastovku a plast...pologaluska myslim oznacovala uzke plaste ktore su tenke jak galuska, ale je to plast a dusa...ale joko by to mohol vedet najlepsie toto oznacenie je tak jeho rocnik
V minulosti som poznal výhradne galusky. A v súčasnosti poznám plášťovky a viem čo je galuska.
Takže ľutujem, tu nepomôžem.
Tak teraz v tom mám trochu guláš.
Boli tu spomenuté: galuska, "pologaluska", plášťovka poprípade plášte.
Galuska viem čo je. Pologaluska sa domnievam, že je plášť a duša.
Plášťovka, tak to nepoznám a plášte je asi to o čom si myslím, že je pologaluska.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A na toto prídete, len ak naďabíte na pôvodného majiteľa, ktorý si svojho miláčika spozná. Samozrejme nasleduje problém a z hanby kabát. A spoznať si bike nie je až také ťažké, dnes máme po krátkom čase každý na biku nejaké zmeny oproti sériovej produkcii, ktorých kombinácie sú pomerne neopakovateľné. Vy ako koncový zákazník ovšem pri kúpe jazdenky ťaháte vždy za krátky koniec. Stačí aby bol lopkár natoľko inteligentný, že vie odhadnúť rozumne vysokú (!!!) cenu, keďže to je asi jediné vodítko "že je to asi lopata", a ste na trištvrteceste do pekla. Myslím, že vedome by lopatu kúpila drvivá menšina fóristov, ale zasa dobre kúpiť chce asi každý... a tak tu vždy to riziko je.
Osobne dávam prednosť fungláčom, ale napr. pri sekundárnom stroji (začínam opäť uvažovať nad žiletkou...) budem určite jazdenku zvažovať.
/* EDIT winner: databáza kradnutých bikov naozaj existuje, myslím že aj tu je alebo bola, ale aj na bike-forum.cz */
OMFG
otázka je že ako mi slúži tá pamäť
ALL: čo máte obuté vy?
tiez som nieco take jazdil, len si uz za svet nespomeniem na cisla... bud bola tensia alebo bola pologaluska porovnatelne hruba s galuskou, ale v reze mala konicky tvar (vyvyseny behun), takze pri dobrom nahusteni mala stycnu plochu s cestou este mensiu ako galuska
V minulosti som poznal výhradne galusky. A v súčasnosti poznám plášťovky a viem čo je galuska.
Takže ľutujem, tu nepomôžem.
Boli tu spomenuté: galuska, "pologaluska", plášťovka poprípade plášte.
Galuska viem čo je. Pologaluska sa domnievam, že je plášť a duša.
Plášťovka, tak to nepoznám a plášte je asi to o čom si myslím, že je pologaluska.
A plášť je teda klasika plášť s dušou?